Reserveshirts

Het komt nog wel eens voor dat er tijdens een competitie-, beker- of oefenwedstrijd aangetreden wordt tegen een tegenstander met eveneens zwart-wit, zwart of wit als clubkleuren.
Dit houdt in dat de thuisspelende club op dat moment een ‘reserveshirt’ moet dragen. Hieronder vind je het nieuwe reglement gebruik reserveshirts M.V.V.’29.

Binnen MVV’29 hebben wij meerdere tassen met reserveshirts. Voor iedere leeftijdsgroep is er minimaal één tas aanwezig. De shirts zijn rood, oranje of geel van kleur. Hoe ga je te werk als leider/coach/trainer als er sprake is van het gebruiken van een reservetenue:

 1. Bekijk in het wedstrijdprogramma wanneer je thuis moet spelen tegen een club met dezelfde clubkleuren. Voorbeelden zijn De Tukkers, NEO of avc Heracles.
 2. Je neemt in de week voor de zaterdag (dus niet pas op zaterdagmorgen) contact op met Jan Goossen (06-54214989) om te regelen dat jij een tas met reserveshirts krijgt.
 3. Het elftal kan gewoon de originele zwarte broeken en zwarte kousen van het originele tenue dragen. In de tas zitten dus alleen reserveshirts!
 4. Na afloop worden de reserveshirts door het betreffende team gewassen.
 5. De leiding van het team levert de tas met de gewassen shirts uiterlijk dinsdagavond in bij Jan Goossen.

Het 1e elftal heeft een eigen ‘oranje’ reservetenue bedrukt met onze hoofdsponsor Brusche Elektrotechniek. Bovenstaande procedure geldt voor hen dus niet.

Wassen en voorschriften

De shirts worden zo snel mogelijk na de wedstrijd gewassen. De hieronder genoemde wasvoorschriften dienen strikt te worden opgevolgd:

 • De shirts dienen gezamenlijk te worden gewassen.
 • Er wordt gewassen zonder wasverzachter.
 • De wastemperatuur mag niet hoger zijn dan 40 °.
 • De shirts mogen niet in de droger.
 • De shirts mogen niet worden gestreken. 

Om de shirts en tas zo fris mogelijk te houden hierbij enkele aanvullende aanwijzingen:

 • Stop na het spelen de shirts in een plastic zak voordat je ze in de tas stopt.
 • Haal de shirts thuis direct uit de tas en was ze zo snel mogelijk.

Vanzelfsprekend wordt de tas met de reserveshirts weer compleet teruggebracht. Voor een ontbrekend shirt wordt € 25,- in rekening gebracht, direct te voldoen bij inlevering van de tas.

Met vriendelijke groet,
Stichting Frielinkpark
Beheer voetbalmaterialen – Jan Goossen (06-54214989)