Sloopdag 10 juni 2023 Geplaatst op 20 juni 2023

𝐒𝐥𝐨𝐨𝐩𝐝𝐚𝐠 𝐳𝐚𝐭𝐞𝐫𝐝𝐚𝐠 𝟏𝟎 𝐣𝐮𝐧𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟑!

Ondanks de warmte en het zware werk kijken we terug op een onvergetelijke dag waarin plezier, saamhorigheid en trots een hoofdrol hebben gespeeld! MVV'29 bedankt iedereen die geholpen heeft! 💪⚽️

𝐇𝐢𝐞𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐥𝐢𝐧𝐤 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐥𝐞 𝐟𝐨𝐭𝐨'𝐬 𝐝𝐢𝐞 𝐞𝐫 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐠𝐞𝐦𝐚𝐚𝐤𝐭:

https://mvv1929.sharepoint.com/:f:/s/communicatie-team/EocX62ilJQZDtl43309iRBkBwGuq3vNAu8_i-hjEv7AIDQ?e=dqvGI

 

 

Artikel Tubantia ma. 12 juni 2023 – Bianca Lucas

'Daar word je een kearl van'

Voetballers MVV '29 Harbrinkhoek helpen massaal met slopen

OM KOSTEN TE BESPAREN STEKEN MEER DAN HONDERD VOETBALLERS VAN MVV '29 DE HANDEN UIT DE MOUWEN BIJ DE SLOOP VAN DE OUDE KLEEDKAMERS. 

Het zwart-witte voetbalshirt werd verruild voor een bouwkloffie. Ruim honderd leden van voetbalvereniging MVV '29 uit Harbrinkhoek hielpen zaterdag met de sloop van de oude kleedkamers. "Een keer wat anders dan achter het bureau zitten."

Een lawaai van jewelste, deze zaterdag op Frielinkpark. Zowel in als buiten de kleedkamers wordt volop gesloopt en gegraven. "Meer dan honderd leden helpen vandaag mee", vertelt clubvoorzitter Peter Wensink. "Geweldig om te zien hoe groot hun clubhart is. Ze hadden ook iets anders kunnen gaan doen met dit warme weer."

Factor 50

Warm is het deze middag zeker. Daarom zorgt de bouwploeg voor voldoende drinken‚ eten én zonnebrandcrème factor 50.

Vrijwilliger en voetballer in het negende elftal Stef Bos heeft zich goed ingesmeerd. "Normaal gesproken werk ik als vertegenwoordiger voor een deurenproducent"‚ laat hij weten. "Hier moet ik vandaag echt aan het werk." Bos graaft een geul voor nieuwe buitenleidingen. Dat het graafwerk hem misschien wel eelt op zijn handen bezorgt‚ deert 'm niet. "Daar word je 'n kearl van"‚ zegt hij grijnzend. "Zo'n dag samen aan het werk is goed voor de saamhorigheid. En aan de kleedkamers moest ook echt wat gebeuren‚ die waren veel te klein."

In de jaren 60 nam MVV '29 het terrein in gebruik. Twintig jaar later werden er twee kleedkamers bij gebouwd met nog een uitbreiding in 2004. De gebouwen en faciliteiten voldeden echter al lang niet meer aan de huidige eisen. Zo waren onder meer de leidingen van binnenuit versleten en moest het dak worden vervangen. "Dan kun je kiezen voor renovatie‚ nieuwbouw of vernieuwbouw"‚ legt voorzitter Wensink uit. "We legden de opties voor aan onze leden die unaniem voor vernieuwbouw stemden. Dit houdt in dat de gasmeter‚ elektra en waterleidingen binnen blijven bestaan. De rest wordt gesloopt. In plaats van zes hebben we straks acht kleedkamers. Of we de zonnepanelen op het dak kunnen hergebruiken weten we niet. Dat zoeken we uit."

De duurzame insteek leverde de club meer subsidiegeld op. Maar ook de leden dragen bij aan de metamorfose op het Frielinkpark. "Naast doneren via ledenacties kunnen de leden ons tevens geld lenen"‚ licht Wensink toe. "Die bijdrage betalen we binnen tien jaar terug."

Twee linkerhanden

Ondertussen pakken de slopers het werk weer op na te zijn voorzien van een warme snack. Jesse Busscher sloopt een houten raamkozijn uit een muur. "Ik ben de assistent van mijn broertje"‚ geeft hij aan. "Ik werk in de ICT en heb op bouwgebied twee linkerhanden. Voor een dag is het prima te doen. Een keer wat anders dan achter het bureau zitten."

Voor het vrijwilligerslegioen verloopt de dag gladjes. Dat kan ook niet anders, aangezien ze voor aanvang 'de zegen' kregen van de voormalig geestelijk adviseur‚ kapelaan Mijnhout‚ ook wel de bouwpastoor genoemd. "We begonnen de dag met het weghalen van de eerste steen die werd geplaatst in 1960"‚ licht Wensink toe. "Daarin zat een koker met een oorkonde over de steenlegging door kapelaan Mijnhout. Deze oorkonde is ook door hem geschreven. Voor ons als club voelt het alsof wij hiermee van hem de zegen krijgen richting de toekomst. Het document gaan we ingelijst in de kantine hangen. Dat zal komend najaar zijn, als de vernieuwbouw klaar is."