Seizoen lijkt als nachtkaars uit te gaan voor MVV29 Geplaatst op 24 mei 2023

MVV’29 1 heeft de thuiswedstrijd tegen DVSD niet weten te winnen. De gasten uit Deurningen kwam tweemaal op voorsprong, maar diep in blessuretijd wist Niels ter Wee een punt uit het vuur te slepen.

MVV’29 – DSVD was een affiche tussen de topscorers van de 3e klasse A. Aan de ene kant in het zwart-wit Floris Oude Nijhuis, aan de andere kant in het rood-wit Wout Arkink. Beide spitsen stonden na 24 speelronden op 22 doelpunten.

De eerste kans was voor de thuisploeg. Na een snel uitgevoerde counter zette Bart Oerbekke de bal voor op Stan Oude Avenhuis, maar van dichtbij wist de DSVD-doelman knap te redden. Hierna was het aantal kansen schaars. Daan Scholten dacht de keeper van grote afstand te kunnen verschalken, maar dit schot met zijn chocoladebeen was een afzwaaier die zijn weerga niet kende. Vlak voor de rust wisten beide ploegen nog de lat te raken. Hierdoor werd er gerust met de brilstand: 0-0.

De tweede helft begon uitermate dramatisch voor MVV’29. Een lange bal van DVSD werd verkeerd ingeschat door doelman Thijs Goossen, waardoor een aanvaller de bal ongehinderd binnen kon tikken: 0-1. Na een seizoen vol wedstrijden waarin Goossen zijn ploeg op de been hield, kan er soms een foutje tussen zitten. Het leven van een keeper gaat niet over rozen. Een kwartier voor tijd kwam MVV’29 weer langszij. Ditmaal was een schot van Daan Scholten wel op doel, waarna Floris Oude Nijhuis de rebound raakschoot: 1-1. Gelijk hierna dacht Floris Oude Nijhuis weer te scoren, echter werd er gevlagd voor vermeend buitenspel. Kort hierop werden de gasten in het zadel geholpen door Jop Maathuis. Hij verlengde een strak aangesneden vrije bal per abuis langs zijn eigen doelman: 1-2. Toch bleef het hier niet bij, want diep in blessuretijd wist rechtsback Niels ter Wee een afvallende bal hard in de benedenhoek te schieten: 2-2.

Door dit gelijkspel zakt MVV’29 naar de vierde plek. Bij een overwinning in de laatste wedstrijd is een derde plek eventueel nog haalbaar, bij verlies zou er ook nog gezakt kunnen worden naar plek vijf.

Op maandag 29 mei speelt MVV’29 haar laatste wedstrijd van het seizoen. Luctor et Emergo is dan de tegenstander. Om 14.00 uur zal er worden afgetrapt op sportpark de Horst te Almelo. Graag tot dan!