MVV29 zegeviert na dramatische eerste helft Geplaatst op 7 maart 2023

Afgelopen zondag heeft MVV’29 1 de thuiswedstrijd tegen VV Ruurlo winnend afgesloten. Op een lastig bespeelbaar veld draaiden de zwartwitten een 0-1 achterstand om in een 3-1 overwinning.

Trainer-coach Ruud Ottenhof moest het stellen zonder aanvoerder Niek Scholte Lubberink, die in Fins Lapland een kans kreeg om zich te bewijzen bij FC Santa Claus, uitkomend op het vijfde niveau van Finland. Ondanks een succesvol verlopen week is na overleg met zijn lieftallige zaakwaarneemster toch gebleken dat er geen toekomst voor hem lag in het Rovaniemen keskuskenttä-stadion. Ottenhof kon daarentegen wel weer beschikken over Thijs Kamphuis, die enkele weken een trainingskamp had met het oog op de Olympische winterspelen in de Oostenrijkse bergen.

De wedstrijd begon dramatisch voor MVV’29. Al na twaalf minuten spelen kwam Ruurlo op voorsprong en zo leek het een herhaling van de heenwedstrijd te worden, toen Ruurlo na zes minuten scoorde (eveneens een 1-3 overwinning voor MVV’29). Na een afgeslagen corner werd de bal opnieuw het zestienmetergebied ingebracht en de Ruurlo-speler verschalkte de MVV’29-verdediging door de bal hard in de korte hoek te schieten: 0-1. Hierna liet Ruurlo de gastheren het spel maken, maar verscheidende pogingen om aanvallend iets te creëren werden veelal in de kiem gesmoord. Jop Maathuis kreeg de grootste kans van de eerste helft toen de bal wegens zijn toedoen het doel in leek te rollen, maar de bal werd uit de doelmond weggewerkt. Verdere kansen bleven uit, waardoor er gerust werd met een 0-1 tussenstand.

De tweede helft begon gelijk met vuurwerk aan beide kanten van het veld, waar de doelmannen zichzelf konden onderscheiden. MVV’29 dacht na een corner te kunnen counteren, maar Bart Oerbekke speelde de verkeerde kleurencombinatie aan en bracht Ruurlo in stelling om de marge te vergroten naar twee. Thijs Goossen was snel zijn doel uit en wist redding te brengen. Vervolgens was MVV’29 bliksemsnel aan de andere kant van het veld via Jop Maathuis en Gijs Oude Munnik, die Floris Oude Nijhuis bereikte voor het vijandige doel, maar ook hier wist de doelman de bal knap te keren. Even later was hij kansloos toen Oude Nijhuis een geblokte vrije bal van Bart Oerbekke vogelvrij binnen kon tikken: 1-1. Door deze gelijkmaker kreeg MVV’29 eindelijk de wil om te winnen. Toen Ruurlo zo’n twintig minuten voor tijd een rode kaart kreeg, nadat een doorgebroken Jop Maathuis ten val werd gebracht, kon MVV’29 middels een man-meersituatie proberen op voorsprong te komen. Deze rode kaart was in de ogen van de Ruurlo-begeleiding overigens niet onomstreden, aangezien zij vonden dat Maathuis niet doorgebroken was. Mogelijk hadden zij deze ippon beloond willen zien worden met een punt door de scheidsrechter, maar dit bleef uit. Uit de vrije trap die hierop volgde kwam MVV’29 op een 2-1 voorsprong. Bart Oerbekke legde de bal op maat op het hoofd van Jop Maathuis, die weergaloos binnenkopte. Vijf minuten voor het eindsignaal zette de ondertussen ingevallen oudere Maathuistelg Bram de eindstand op het bord, nadat Floris Oude Nijhuis na een individuele actie goed het overzicht hield en de bal breed legde: 3-1. Vlak voor tijd kreeg Thijs Kamphuis nog de kans om onder luid gejuich van de tribune de bal na een actie voor te geven, maar de vuurpijl die hij wist te produceren liet menig lawinealarm afgaan.

Door deze overwinning gaat MVV’29 samen met Barbaros aan kop in de 3e klasse A. Beide ploegen hebben 33 punten behaald na 16 wedstrijden. Zondag 12 maart reist MVV’29 af naar Glanerbrug om tegen Avanti Wilskracht te spelen, aanvang 14.00 uur. Graag tot dan!