MVV’29 wint ruim van DTC’07! Geplaatst op 1 mei 2024

Afgelopen zondag stond voor MVV’29 1 de uitwedstrijd tegen DTC’07 1 op het programma.

Nadat er vanuit DTC’07 een erehaag werd opgesteld en een bosje bloemen werd uitgereikt aan aanvoerder Niek Scholte Lubberink (waarvoor dank) klonk klokslag 14:00 het fluitje van de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd verlopen moeizaam. Er wordt door beide ploegen veelal de lange bal gehanteerd en MVV’29 heeft duidelijk moeite met het veld en de strijdwijze van DTC’07.

Echter, wordt de wedstrijd opengebroken door een prachtige dieptebal van rechtsback Niels ter Wee. Iwan Wildemors neemt beheerst aan en lopt de bal vakkundig over de uitgekomen keeper 0-1.

Kort daarna is DTC’07 enkele keren gevaarlijk voor het doel van MVV’29, vooral uit standaardsituaties. 10 minuten voor rust besluit Daan Scholten met een afgemeten crossbal Iwan wederom vrij voor de keeper te zetten, en ook hier weet Iwan wel raad mee 0-2.

Vervolgens zijn er nog wat kleine kansjes over en weer maar wordt er niet meer gescoord.

In de rust wordt Milan Weiss gewisseld voor Nick Hofhuis, wat snel een gouden zet blijkt te zijn. Een strakke voorzet van Jop Maathuis wordt hard binnengekopt door Nick, zijn eerste balcontact 0-3.

MVV’29 heeft de gehele tweede helft de wedstrijd goed onder controle en komt tot voldoende kansen. Er wordt nauwelijks wat weggegeven en de gegeven ruimte wordt goed benut.

Uiteindelijk weet Stan Oude Avenhuis nog 2 keer doel te treffen en ook invaller Bart Oerbekke doet nog een duit in het zakje met 2 doelpunten.

Zo staat er na 90 minuten voetballen een mooie uitslag van 0-7 op het scorebord.

Na de wedstrijd was het nog goed vertoeven in Tilligte bij de plaatselijke Super-Sunday, waar MVV’29 1 aan de haal ging met een tweetal prijzen een fles Apfelkorn en een strippenkaart voor 10 beugels bij het lokale café Haamberg.

Beide prijzen hebben de maandag niet gehaald.

Aankomend weekend staat er geen wedstrijd op het programma, de selectie is vrij.
Zondag 12 mei speelt MVV’29 1 thuis tegen Ruurlo om 14:00. Heel graag tot dan!