MVV’29 wint gemakkelijk van FC Trias Geplaatst op 10 april 2024

Op een zonovergoten sportpark Frielink troffen MVV’29 en FC Trias elkaar afgelopen zondag. Het spelbeeld van het begin van de wedstrijd gaf meteen aan dat Trias speelde voor een punt. Veel lange ballen en weinig opbouw. De eerste kansen waren voor MVV. Een schot van Thijs Kamphuis in de korte hoek en een kopbal van Stan oude Avenhuis werden goed gekeerd door de doelman van Trias.
Na een splijtende pass van Daan Scholten en een zeer goede loopactie van Niels werd zijn voorzet binnengewerkt door Jop Maathuis. Vlak voor rust kreeg Stan nog een zeer grote kans, 1 op 1 met de keeper, maar deze was niet aan hem besteed.

Direct na rust ging MVV verder waar het gebleven was. Na 58 minuten kreeg Jop een grote kans op 2-0 en kreeg Trias twee minuten later hun eerste schot van de wedstrijd, dat naast ging. In de 73e minuut kwam de 2-0 op het scorebord, Nick Hofhuis schoot een bal die was blijven hangen uit een voorzet met een mooie boog in de lange hoek. De 3-0 viel in de 90e minuut en kwam op naam van Nazih Mhamad. Na goed doorjagen was hij eerder bij de bal dan de doelman en kon zo makkelijk binnentikken.

Het enige gevaar dat MVV tegenover zich kreeg, was een lange bal die door een polletje veranderde in een slim balletje.

Na 90 minuten floot de scheidsrechter af bij een verdiende 3-0 voor MVV’29. Door misstappen van de achtervolgers is het gat met de tweede plek vergroot tot 15 punten.

Volgende week speelt MVV’29 1 een uitwedstrijd tegen Reutum, om 14:00 uur wordt er afgetrapt op sportcomplex De Kottenbrei. Graag tot dan!