MVV29 weet weer wat winnen is Geplaatst op 28 maart 2023

Na drie nederlagen op rij, die toevalligerwijs allemaal met 1-0 verloren werden, is het MVV’29 1 weer eens gelukt om te winnen. Uit in Saasveld werd er overtuigend met 0-2 van Saasveldia gewonnen.

Onder het toeziend oog van een handje vol supporters, maar zonder onze vaste verslaggever die op snuffelstage was bij de zwart-witte brigade uit Almelo, werd er om klokslag 14.00 uur in Saasveld afgetrapt tegen de plaatselijke trots. Het veldspel was overigens zondagmiddag in Almelo niet om aan te zien, dus uw vaste verslaggever zal aankomend weekend weer langs de lijn staan om u van verslag te voorzien.

Vanaf het begin werd de formatie uit Saasveld teruggedrongen op eigen helft. Dit resulteerde in de eerste helft in een aantal mooie aanvallen over de zijkanten. Echter leverde dit geen doelpunten op omdat of de eindpass niet zuiver was of de aanvallers het vizier nog niet op scherp hadden staan. Hierdoor werd er gerust met de welbekende brilstand.

In de tweede helft kwam MVV’29 goed uit de startblokken. Een scherp aangesneden vrije trap van Iwan Wildemors werden haarfijn binnengekopt door de sterk spelende Niels Ter Wee die met zijn eerste doelpunt van het seizoen de score opende: 0-1. Een mooie opsteker voor de formatie uit Harbrinkhoek. Niet veel later kon de wedstrijd in het slot gegooid worden. Bart Oerbekke zag zijn inzet net voorlangs vliegen. Zo’n twintig minuten voor tijd moest Saasveldia met tien man verder nadat gerenommeerde kaartenpakker Tijn Kok met een directe rode kaart kon gaan douchen. Voor de manschappen van Joost Klein Buursink het signaal om tegen beter weten in alles op de aanval te gaan spelen. MVV’29 had zichtbaar moeite met deze aanpak en had een goede tien minuten nodig om de organisatie weer onder controle te krijgen. In de 83e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Met zijn eerste balcontact knikte de net ingevallen Bram Maathuis de 0-2 tegen de touwen. In het slot van de wedstrijd kon de uitslag nog hoger uitvallen. Meerdere overtalsituaties werden onzorgvuldig uitgespeeld waardoor het 0-2 bleef in Saasveld.

Na drie nederlagen een mooie opsteker voor MVV’29 in de race om de bovenste plekken. Deze overwinning werd vervolgens een paar deuren verderop als collectief gevierd bij Bruins.

Aanstaande zondag speelt MVV’29 thuis tegen Vogido, aanvang 14.00 uur. Alle support is welkom. Graag tot dan!