MVV29 verslaat angstgegner met moeite Geplaatst op 6 februari 2023

Het is MVV’29 1 gelukt om een blamage te voorkomen. Na een kwalitatief matige wedstrijd werd er met 3-1 gewonnen van hekkensluiter TVO, mede door twee prachtige goals.

De gasten begonnen uiterst voortvarend aan de wedstrijd. Nadat MVV’29 aanstalten maakte om de openingstreffer te maken, kopte een oplettende aanvaller een afgeslagen schot bij de tweede paal langs doelman Thijs Goossen: 0-1. Bij de Harbrinkhoekers ging hun gedachten ongetwijfeld uit naar speelronde 1 van dit seizoen op 25 september jl. waar in Beckum met 2-1 verloren werd. Deze overwinning leverde tot dusver de enige punten op voor TVO. Zo snel dat TVO voorstond, zo snel stond het ook weer gelijk. Jop Maathuis kreeg op zo’n 25 meter afstand de bal en besloot te schieten. “Ik wist niet wat ik er anders mee moest doen, dus ik dacht: ‘Waarom ook niet?’”, zei Maathuis na afloop. De linksbuiten zag zijn inzet feilloos achter de TVO-doelman belanden: 1-1. Enkele minuten later kreeg zowel Bart Oerbekke als Nick Hofhuis de kans om hun ploeg op voorsprong te schieten, maar in plaats van te scoren besloot Oerbekke de bal verkeerd te raken en vervolgens te struikelen en Hofhuis mikte op de handen van de keeper. Stiekem dacht Jop Maathuis al de mooiste goal van de middag te hebben gemaakt, maar centrumspits Floris Oude Nijhuis schoot deze gedachte letterlijk aan diggelen. Nadat een counter van TVO vakkundig onschadelijk werd gemaakt rond het zestienmetergebied van MVV’29 bracht Niek Scholte Lubberink met een lange pass Oude Nijhuis in stelling om een tegenaanval in te zetten. Hij dribbelde, dreigde, kapte vervolgens naar binnen en krulde de bal prachtig in de verre bovenhoek: 2-1. Hij liep nadien weg alsof hij dit wekelijks doet. Ondanks het slechte spel leek er weinig aan de hand voor MVV’29. Na een klein halfuur dacht Nick Ketting Olivier hier verandering in te kunnen brengen. Twee weken terug werd Ketting Olivier nog bejubeld door zijn teamgenoten toen hij tegen Luctor et Emergo de bal vanaf de zijkant in de winkelhaak liet verdwijnen (5-1 winst), maar doordat uw speciale verslaggever ter plekke destijds verhinderd was, werd dit niet benoemd in een wedstrijdverslag. Aangezien Ketting Olivier als linksback niet vaak genoemd wordt in de desbetreffende verslagen besloot hij uit protest een TVO-speler ongelukkigerwijs opzichtig te vloeren, waardoor TVO een strafschop kreeg. Deze penalty werd daaropvolgend slap ingeschoten en dus gestopt door doelman Thijs Goossen. Dat Goossen tijdens het uitduel eerder dit seizoen geblesseerd was en trainer-coach Ruud Ottenhof noodgedwongen een andere doelman moest opstellen kan destijds een reden zijn geweest voor het verlies. In het restant van de eerste helft gebeurde er niets noemenswaardig voor beide doelen, waardoor er gerust werd met een 2-1 tussenstand.

De tweede helft begon net zoals de eerste met een razendsnel doelpunt. Bart Oerbekke begon op eigen helft met een rush langs de zijlijn en zag Floris Oude Nijhuis voor het doel staan. Zijn eerste inzet kon nog gekeerd worden door de keeper, maar de doelman moest zijn meerdere erkennen na de rebound en bleef voor de derde keer kansloos achter: 3-1. Het publiek op een fris Frielinkpark werd in de tweede helft allesbehalve beloond voor hun komst, aangezien het vertoonde spel na dit doelpunt steeds minder werd. 20 minuten voor tijd dacht TVO de aansluitingstreffer te maken, echter werd de scheidsrechter erop geattendeerd dat de aanvaller te vroeg vertrokken was en dus buitenspel stond. Na enige twijfel besloot de leidsman mee te gaan met dit signaal, wat leidde tot consternatie aan TVO-zijde. Vlak voor tijd kregen beide doelmannen nog een kans om zichzelf te onderscheiden door een één-op-één-kans te keren. Dit deden ze voortreffelijk. Hierna verloste de scheidsrechter zichzelf en iedereen op en om het veld uit hun lijden door af te fluiten.

Ottenhof: “Ook slechte wedstrijden moet je winnen, en dit was een hele slechte wedstrijd.”

Aanstaande zondag neemt MVV’29 het in Vasse op tegen de plaatselijke sportvereniging, aanvang 14.00 uur. Graag tot dan!