MVV29 verliest kraker Geplaatst op 15 mei 2023

MVV’29 1 heeft de uitwedstrijd in Hengelo verloren van Barbaros. Ondanks een vroege voorsprong schoten de gastheren vlak voor tijd de winnende binnen, direct na een zeer discutabele rode kaart voor Nick Hofhuis.
De wedstrijd begon voortvarend voor MVV’29. Al na 4 minuten opende Thijs Kamphuis de score. Na slordig balverlies in de Barbaros-defensie schoot Kamphuis met een kiezelhard schot van ruim 20 meter raak: 0-1. Na deze vroege voorsprong ging MVV’29 door met aanvallen, maar dit resulteerde niet in meer doelpunten. Na zo’n 20 minuten spelen kreeg Barbaros een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker, maar door het nodige kunst-en-vliegwerk van de hoogste klasse wist doelman Thijs Goossen ze van het scoren af te houden. Dat de Barbarosspelers hierdoor wellicht geïrriteerd werden, bleek wel uit het feit dat enkele MVV’29-spelers ervan werden beschuldigd dat zij het product zouden zijn van een vrouw van lichte doch zeer sympathieke zeden. En dat op Moederdag. In deze tijd van crisis en oorlog zou je toch allang blij moeten zijn dat je moeder werk heeft. Aan het einde van het eerste bedrijf dacht Thijs Kamphuis zijn tweede van de middag te maken op aangeven van Floris Oude Nijhuis, echter volgde de scheidsrechter het vlagsignaal op van de grensrechter dat laatstgenoemde buitenspel stond. Daardoor werd er gerust met een 0-1 tussenstand.
In de rust maakten de achtergebleven wisselspelers en toeschouwers die nog op en rond het veld stonden een toch wel bijzonder moment mee. Barbarostrainer Cunayt Avsar vond zijn team klaarblijkelijk niet goed spelen en kon geen manier bedenken om zijn boodschap op een bord op zijn spelersgroep over te brengen. Hij had dus zelf een tenue aangetrokken om zichzelf binnen de lijnen te brengen. Hij zou vervolgens maar liefst één bal goed raken.
In de tweede helft werd er eveneens snel gescoord, ditmaal door Barbaros. Na een corner ontstond er een scrimmage voor het doel waarna de bal uiteindelijk het doel in werd gewerkt: 1-1. Ondanks dat verschillende MVV’29-spelers hun beklaag deden bij de scheids dat een Barbarosspeler de bal met zijn hand in het doel probeerde te werken verscheen de gelijkmaker op het scorebord en bleef deze hier ook staan. Na de tegentreffer ging MVV’29 op zoek naar een nieuwe voorsprong. Nick Hofhuis was er het dichtste bij, maar hij zag zijn kopbal uitéénspatten op de lat. Lang leek de wedstrijd de eindigen met een punt voor beide ploegen, maar vlak voor tijd eiste de scheidsrechter een hoofdrol op. Dat Nick Hofhuis een aanvaller onreglementair ten val bracht moge duidelijk zijn, maar de straf die hij kreeg was in MVV’29-ogen niet correct, namelijk een rode kaart. De bal ging niet richting doel en daarnaast liepen er nog andere verdedigers naast. De scheidsrechter bleef resoluut in zijn beslissing en Hofhuis moest vertrekken. De hierop volgende vrije trap werd tot overmaat van ramp binnengeschoten: 2-1. Hierna deed Barbaros er alles aan om de wedstrijd dood te maken, met geen straffen van de scheids tot gevolg. Dit leidde tot grote ergernissen bij het MVV’29-kamp. Ook was het taalgebruik van de Hengeloërs niet je-van-het. Bij het eindsignaal brak mede door dat taalgebruik een opstootje uit waar de thuisploeg moeite had om hun handen bij zich te houden. Hiervoor bood overigens een Barbarosspeler na afloop in de kleedkamer aan een paar MVV’29-ers zijn excuses aan, ondanks dat hij niet schuldig was.
Door dit verlies heeft MVV’29 geen kans meer op het kampioenschap, aangezien koploper RSC op 50 punten is gekomen na hun overwinning op DSVD (1-2). Het puntenverschil is hierdoor 7 punten geworden, wat niet meer kan worden ingehaald in de twee resterende wedstrijden. Het verschil met nummer 2 Barbaros is opgelopen naar 4 punten.
Begin deze maand sprak Barbarostrainer Avsar in gesprek met Tubantia na afloop van het gelijkspel tegen RSC (1-1) over een eventuele reden voor verliespunten: “We hebben meerdere wedstrijden niet gewonnen doordat er, volgens ons, wat arbitrale dwalingen waren”, zegt hij. “Ik wil me er niet volledig achter verschuilen … maar uiteindelijk zijn die dingen wel cruciaal voor de winst.” Hiervan was zondagmiddag absoluut geen sprake van.
Aanstaande zondag speelt MVV’29 de thuiswedstrijd tegen DSVD, aanvang 14.00 uur. Graag tot dan!