MVV29 verliest drie wedstrijden met 1-0 in dezelfde week Geplaatst op 20 maart 2023

MVV’29 1 heeft het lek nog niet boven. Na eerder deze week verloren te hebben tegen Avanti Wilskracht en de verloren bekerwedstrijd van afgelopen donderdag tegen Juliana’31 was ook titelconcurrent WVV’34 met 1-0 te sterk. Hierdoor zakt MVV’29 van de tweede naar de vierde plek.
Dat het een belangrijke wedstrijd was voor beide ploegen was al vroeg in de wedstrijd duidelijk. Het voetbal was zeer rommelig. De beste kansen in de eerste helft waren voor de gasten, echter kon doelman Thijs Goossen MVV’29 met een aantal knappe reddingen goed op de been houden.
De tweede helft begon uitermate dramatisch voor MVV’29. Waar Goossen in de eerste helft nog een antwoord had op de vijandige inzetten, moest hij vroeg in de tweede helft toch de bal uit het net vissen. Een schot van afstand werd onderweg naar het doel getoucheerd door de verdediging: 0-1. Enkele minuten later dacht Floris Oude Nijhuis de gelijkmaker tegen de touwen de schieten, ware het niet dat hij dit volgens de grens- en scheidsrechter in buitenspelpositie deed waardoor de goal werd afgekeurd. In de daaropvolgende tegenaanval kreeg WVV’34 een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Een aanvaller werd in het zestienmetergebied ten val gebracht, maar de gegeven penalty werd niet benut. Deze belandde op de paal en verdween via de duikende Goossen naast. Het slotoffensief van MVV’29 leverde uiteindelijk enkel een scrimmage op, waarbij een bal door WVV’34 van de lijn werd gehaald.
Aanstaande zondag, 26 maart, staat de uitwedstrijd tegen Saasveldia op het programma, aanvang 14.00. Graag tot dan!