MVV29 verkoopt de huid duur Geplaatst op 18 maart 2023

Het is MVV’29 1 niet gelukt om de kwartfinale van het bekertoernooi te halen. Ze hielden lang stand tegen vierdedivisionist Juliana’31 uit Malden, maar na ruim een uur spelen werd de zwart-witte muur doorbroken door een fraai doelpunt.

De wedstrijddag van de selectie begon rond 16.30 uur met een gezamenlijk etentje, verzorgd door de kersverse kantinebeheerder Erik Pannen, waarvoor dank. Hierna vertrok omstreeks 17.15 uur een met-versnapering-ingepakte Ter Beekbus richting Malden, waar zo’n anderhalf uur later in een fris Malden werd uitgestapt.

Al voor de aanvang van de wedstrijd had MVV’29 het niveauverschil in acht genomen. Gezien de 532-formatie wist trainer/coach Ruud Ottenhof dat het een uitdaging van jewelste zou worden. Desalniettemin ging MVV’29 deze uitdaging niet uit de weg. Er was een verzoek gedaan aan de chauffeur van de eerdergenoemde Ter Beekbus om deze voor het doel te parkeren, echter werd dit afgewezen. Na tien minuten spelen lukte MVV’29 zelfs iets wat afgelopen zondag tegen Avanti Wilskracht na 90 minuten spelen niet lukte: een schot op doel. Overtuigend was dit rollertje van Jop Maathuis overigens niet. Aangezien MVV’29 het kwaliteitsverschil voetballend niet goed kon maken, moest er uit een ander vaatje getapt worden. Dit felle spel was in de ogen van de Juliana’31-begeleiding te veel van het goede, echter deed MVV’29 op deze vermaningen niet veel uit. Dit (en het niet kunnen creëren van kansen tegen een derdeklasser(!)) zorgde voor veel irritaties bij de spelers van Juliana’31. Dat ze een bal niet sportief teruggaven nadat MVV’29 bewust een bal over de zijlijn schoten vanwege een blessure van Bram Maathuis was daarentegen niet heel slim. Hierdoor kreeg MVV’29 wellicht nog meer reden om af en toe per abuis íets te laat te komen in een duel waardoor er mogelijkerwijs al dan niet een tegenstander werd geraakt. MVV’29 verdedigde met man en macht en probeerde in de tegenstoot toe te slaan. Op de momenten dat de bal veroverd werd, werd goed de ruimtes voorin gezocht. Dat deze ruimtes ontstonden omdat er geen speler stond, mag de pret niet drukken. In het restant van de eerste helft kregen beide ploegen weinig kansen om de score open te breken, waardoor er werd gerust met de brilstand: 0-0.

Het spelbeeld in de tweede helft was identiek aan de eerste: Juliana’31 had de bal en deed er weinig tot niets mee, MVV’29 vond dit wederom prima. Toch kon er na ruim een uur spelen gejuicht worden door de Maldense formatie. Op een moment dat MVV’29 even geen druk op de bal had, liet de Juliana’31-spits zijn individuele klasse zien. De eerste geslaagde voorzet van de rechtsbuiten, die uit de broekzak van Mart Telgenhof gehaald moest worden na de wissel van de back, werd knap door de spits met een halve omhaal uit de lucht en liet doelman Thijs Goossen kansloos: 1-0. Ondanks de achterstand bleef MVV’29 erin geloven. Maar één schamel doelpuntje zou namelijk penalty’s betekenen. Om deze gelijkmaker te forceren werd aanvaller Bart Oerbekke gezien zijn snelheid veel de diepte ingestuurd. Helaas beschikten de Juliana’31-verdedigers over een topsnelheid waarmee je in Harbrinkhoek geflitst zou worden, dus werden Oerbekkes verschillende pogingen om te scoren in de kiem gesmoord. Tien minuten voor tijd had Oerbekke dé gelijkmaker op de voet. Een doorgebroken- én geschoven Niek Scholte Lubberink werd beloond met een vrije trap, waardoor Oerbekke de kans kreeg om van een kleine 25 meter aan te leggen. Hij produceerde vervolgens een schot dat niet gezien is door de keeper. Dit omdat de bal zover naast ging dat de materiaalman van Juliana’31 bijna op zoek moest gaan naar een nieuwe cornervlag. Hoezeer MVV’29 in het slot van de wedstrijd verscheidende pogingen deed om penalty’s vast te stellen, wat gezien de inzet in de wedstrijd volkomen verdiend was, verloor het toch.

Achteraf baalde MVV’29 kort van de nederlaag, maar toen eenmaal de meegenomen kratten bier uit de koelcel in de Juliana’31-kantine werden gehaald en liefdevol in de bus werden gedeponeerd had iedereen er wel vrede mee. Nu kan er namelijk volledig gefocust worden op de competitie en een vrij weekend is ook niet verkeerd.

“Het was een moeizame wedstrijd tegen een tegenstander die 90 minuten lang liep te schoppen”, liet Juliana’31-trainer Ton Kosterman na afloop weten aan De Gelderlander. De komende tijd zal menig Maldeninwoner ’s nachts nog wel wakker schrikken van een zwart-wit spook.

Aanstaande zondag, 19 maart, staat de volgende kraker op het programma voor MVV’29. Dan komt titelconcurrent WVV’34 op bezoek op sportpark Frielink. Na 17 speelrondes is het verschil twee punten tussen de ploegen. Aanvang 14.00 uur. Graag tot dan!