MVV29 lijkt kampioenschap te moeten vergeten Geplaatst op 18 april 2023

MVV’29 1 heeft slechte zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. In Rossum werd er met 1-0 verloren van concurrent RSC, die andere concurrenten ook onderuit zag gaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil in punten minimaal tussen de nummer 2 (RSC) en de nummer 3 (MVV’29) van de 3e klasse A. Eerder dit seizoen werd het in Harbrinkhoek een overwinning in extremis voor de gastheren. Vijf minuten voor tijd keek MVV’29 destijds nog tegen een 0-1 achterstand aan, maar door doelpunten van Bart Oerbekke en Iwan Wildemors in de 93e en 95e (!) minuut werd er alsnog met 2-1 gewonnen.

Dat kleurenblindheid vaker voorkomt bij mannen (1 op de 12) dan bij vrouwen (1 op de 250) bleek wel in de eerste helft van de wedstrijd. Het kleurenverschil van het rood-witte tenue van RSC en het zwart-witte tenue van MVV’29 bleek dusdanig klein dat beide ploegen moeite hadden met de juiste kleurencombinatie aan te spelen. Uit de counters die mogelijk werden door het vele balverlies van MVV’29 werd er weinig gecreëerd door RSC. Voor zowel RSC als MVV’29 was het devies om achterin niets weg te geven en zo mondjesmaat de aanval te zoeken. Deze instelling resulteerde in de beste kans voor RSC, echter mistte de Rossumse aanvaller de bal die hij bij de eerste paal voor het intikken had. Na een klein halfuur spelen werd de score opengebroken. Een steekpass van het middenveld was genoeg om de Harbrinkhoekse verdediging open te splijten. Hierdoor kreeg een RSC-aanvaller de kans om ongehinderd op doelman Thijs Goossen af te gaan en dit deed hij met verve: 1-0. Vlak voor het rustsignaal kregen de gasten de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Nadat Bart Oerbekke in het zestienmetergebied werd gevloerd was het aan Floris Oude Nijhuis om dit cadeautje te verzilveren. Tot grote ontsteltenis van de spits gleed hij op het moment van schieten weg. Hij liet weliswaar een net vibreren met zijn schot, helaas was dit het vangnet. Dit werd met luid gejuich ontvangen door het volgepakte terras naast het veld. Even later was ook Iwan Wildemors dichtbij de 1-1, maar zijn vrije trap spatte uiteen op de kruising.

Het getoonde spel van MVV’29 was in het tweede bedrijf beter, maar nog steeds niet dat wat je van een titelkandidaat mag verwachten. In het restant van de wedstrijd creëerde MVV’29 te weinig om RSC te laten zweten. Ondanks verscheidene pogingen om door middel van een voorzet een doelpunt te maken, waar de lengte van de RSC-doelman niet in acht werd genomen, bleef een kansrijke mogelijkheid uit.   

Ondanks de nederlaag behoudt MVV’29 de derde plek. Concurrenten Barbaros en WVV’34 verloren beide hun wedstrijd afgelopen weekend (tegen respectievelijk Saasveldia en DSVD), waardoor RSC nu alleen aan kop gaat.

Vlak voor tijd kwam er nog een oudgediende binnen de lijnen namens MVV’29. Tim Busscher, tegenwoordig sterkhouder van MVV’29 2, was het geheime wapen dat trainer-coach Ruud Ottenhof uit de hoge hoed toverde om een punt uit het vuur te slepen. “Nu was mijn pass wel hard genoeg”, zei hij na afloop in de kantine van RSC. Hiermee doelde de verdedigende middenvelder annex back op een moment dat enkele seizoenen geleden voorviel, toen hij zijn laatste minuten maakte in het eerste elftal. In september 2020 had hij de terugspeelpass in huis die resulteerde in het enige tegendoelpunt van de middag tegen KVV Losser (5-1 overwinning), wat leidde tot vertier bij zijn teamgenoten. Ditmaal was doelman Goossen wel eerder bij de bal. In de spaarzame minuten die Busscher meedeed, nam hij het gros van de overtredingen van MVV’29 voor zijn rekening. Busscher: “Ik heb meer tegenstanders dan ballen geraakt.” Wellicht was het ontbreken van deze felheid dat MVV’29 de wedstrijd niet won.

Volgende week reist MVV’29 af naar de Achterhoek om in Winterswijk tegen FC Trias te spelen, aanvang 14.00 uur. Graag tot dan!