MVV29 komt met de schrik vrij Geplaatst op 2 mei 2023

MVV’29 1 heeft de thuiswedstrijd tegen Fleringen weten te winnen. Het kwam tweemaal op achterstand, maar door een laat wonderschoon doelpunt van Iwan Wildemors werd de overwinning over de streep getrokken. Hierdoor mag MVV’29 nog dromen van het kampioenschap.

Het begin van de thuisploeg was uiterst dramatisch en Fleringen was op alle fronten feller. Ondanks dat dacht Floris Oude Nijhuis MVV’29 op voorsprong te zetten, maar de scheidsrechter volgde het vlagsignaal op van zijn assistent en dus bleef het 0-0. In de periode die hierop volgde werd het publiek op weinig kansen getrakteerd. Wel werd Niek Scholte Lubberink, die eerder deze week zijn 26e verjaardag mocht vieren, door Fleringen getrakteerd op een aantal harde overtredingen die hij in ontvangst mocht nemen. Vlak voor rust brak Fleringen de score open. Na een steekpass vanaf het middenveld was de rechtsbuiten net iets eerder bij de bal dan doelman Thijs Goossen, die geen redding meer kon brengen: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Het spel wat MVV’29 de tweede helft op de mat legde, was stukken beter dan dat in het eerste bedrijf. De eerste kans werd door Thijs Kamphuis gecreëerd, echter had de Fleringendoelman knap een antwoord op het kiezelharde schot. Even later moest hij de bal wel uit zijn net vissen toen Floris Oude Nijhuis een voorzet van Bart Oerbekke teruglegde op zijn collegaspits Stan Oude Avenhuis die de bal binnenkopte: 1-1. Deze stand bleef niet lang op het scorebord staan, want twee minuten later lag de bal ging de bal weer aan de andere kant van het veld in het doel. Een perfect uitgevoerde counter van Fleringen zorgde weer voor een achterstand voor MVV’29: 1-2. Om toch met een resultaat van het veld te stappen, begon MVV’29 alles op de aanval te spelen. Het naar voren sturen van Nick Hofhuis bleek een juiste zet, want hij passeerde de doelman op identieke wijze als Oude Avenhuis. Nadat verscheidene pogingen van verschillende spelers om een corner voor het doel te krijgen volkomen misgingen, besloot Thijs Kamphuis een korte corner te proberen. Het lukte hem hiermee Hofhuis voor het doel te bereiken, die hard raak kopte: 2-2. Het bleef uiteindelijk niet bij één punt voor MVV’29. Vlak voor tijd kreeg Iwan Wildemors de bal aan de zijkant van het veld. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en vond de verre hoek met een prachtige boogbal: 3-2. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Mede door het gelijkspel tussen Barbaros en RSC (1-1) blijft een kans bestaan dat MVV’29 het seizoen als kampioen afsluit. De achterstand op koploper RSC is met drie resterende wedstrijden 4 punten.

Aankomend weekend is MVV’29 vrij. Wel wordt er donderdagavond thuis een oefenwedstrijd gespeeld tegen DOS’37 1, aanvang 20.05 uur. Op zondag 14 mei staat de kraker tegen Barbaros op het programma. Er zal dan om 14.00 uur afgetrapt worden op sportpark Veldwijk. Graag tot dan!