MVV’29 JO19-1 pakt wederom 3 punten in lastig duel met Dalfsen. Geplaatst op 7 april 2023

Om half 3 mochten de jongens van MVV’29 JO19-1 weer aantreden thuis tegen SJO Fc Dalfsen. Ook al stond Dalfsen met 1 punt uit 4 wedstrijden onderaan in de competitie,  werd het een zware pot voor MVV’29. Er mocht ook na lange tijd weer op het hoofdveld gevoetbald worden dus moesten onze jongens weer wennen na vele weken voetballen op kunstgras. 

De eerste kans van MVV’29 kwam al snel, in de eerste minuut onderschepte Lars een slecht ingespeelde bal op de centrale verdediger en ging 1 op 1 met de keeper. Helaas ging deze bal net langs de verkeerde kant van de paal, wat volgens Lars kwam door een “polletje”. 
MVV”29 begon wel zwak aan de wedstrijd, maar kreeg wel vele kansen op de 1-0. Na 20 minuten voetballen viel die 1-0 ook eindelijk, een goede voorzet uit een corner van Koek werd hard binnen gekopt door Lars. Hierna volgde er vele kansen voor Dalfsen, maar door onze fitte keeper Vreman stond het bij rust nog steeds 1-0. 
Begin 2de helft ging MVV’29 verder met het slappe voetbal waardoor de terechte 1-1 viel. Er moest iets veranderen dus kwam Trainer Tuut ( Marcel Oude Nijhuis ) met een gouden wissel om de overwinning binnen te slepen. Ryan kwam erin voor Loek en liet meteen zien dat hij weer fit was van zijn blessure. 
Lars had weer een prachtige misser. hij schoot namelijk voor een leeg goal de bal op de paal, maar daar stond onze Ryan op de juiste plek die hem wel binnen kon schieten. Paar minuten later stond Ryan weer op de juiste plek waardoor hij zijn 2de van de wedstrijd maakte. Net voor tijd maakte Dalfsen nog de 3-2 maar dat was niet genoeg. Na maar liefst 5x geel voor MVV’29 wonnen ze een zwaar bevochten wedstrijd, want ja slechte wedstrijden moeten ook gewonnen worden volgens Tuut. 

Volgende week moet de nummer 4, MVV”29 op bezoek bij de nummer 5, DVC Dedemsvaart. 
Tot volgende week!