MVV’29 JO19-1 loopt terechte averij op tegen Den Ham Geplaatst op 25 april 2023

MVV-29 JO19-1 moest  op een frisse zaterdagmiddag 15 april jongstleden aantreden tegen Den Ham JO19-1. Als MVV deze wedstrijd zou winnen zouden ze steeds dichterbij de koploper komen.

De sfeer was daarom ook zeer positief in de kleedkamer en de jongens hadden er ook heel erg veel zin in. Om 14:30 begonnen ze aan de wedstrijd. MVV’29 JO19-1  begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 1-0 door Lars Langejans die zijn zoveelste goal maakte, voor de rest hadden beide teams een paar kleine kansen in de 1e helft. We gingen daarom ook de rust in met een 1-0 voorsprong.

Na een paar aanwijzingen in de rust van onze trainers begonnen we weer aan de 2e helft. We wouden het liefst de marge vergroten naar 2, hier kwam de grootste kans voor doordat Lars diep werd gestuurd en een op een ging met de keeper maar het lukte hem net niet om de bal langs de keeper heen te krijgen.  We hadden steeds meer moeite om het een goed spelend Den Ham lastig te maken. Toen we ongeveer nog 30 minuten moesten spelen scoorde Den Ham helaas de 1-1. Het team bleef echter toch nog door strijden voor de overwinning, en ze hadden hier ook nog een goede kans voor de bal ging via een corner naar de punt 5 maar Lars kreeg helaas net niet zijn voet goed tegen de bal aan. We begonnen het verdedigend nu ook zwaarder te krijgen en dus haalde Marcel Tim Snijders naar achteren en werd Youri Geelen gewisseld voor Loek Boertien. Helaas werd er ongeveer 15 minuten voor tijd uit een corner gescoord door de jongens uit Den Ham en stond het 1-2. Marcel en Ronnie wouden de aanval toch iets meer nieuw leven in blazen door Ryan Pakvis er in te brengen. MVV bleef er tot in de laatste minuut van de wedstrijd toch voor gaan. Maar helaas lukte hun dit net niet. De eindstand van de wedstrijd werd 1-2. Over het geheel gezien een terechte uitslag deze middag.  Maar van dit soort wedstrijden kan wel veel geleerd worden. 

Volgende week zaterdag 22 April moet de JO19-1 uit tegen Vroomshoopse Boys en gaan ze natuurlijk weer voor de 3 punten.