MVV29 JO19-1 dendert door en zet met driepunter ook Dedemsvaart op zij ! Geplaatst op 6 april 2023

Het was een regenachtige dag in Dedemsvaart, waar de jongens van MVV’29 JO19-1 de goede reeks moesten proberen door te zetten. De 1e vrouwelijke scheids van het seizoen moest ervoor zorgen dat het duel in goede banen werd geleid wat haar heel goed afging.

MVV begon slecht en was aan het slapen, een voorzet leidde de 1-0 in. Het slappe begin kon snel worden omgedraaid in goede dingen, MVV kwam beter in het spel, een cornerbal moest leidden dat er werd gescoord door onze aanvoerder Emiel, 1-1.  Dit was tevens ook de ruststand. De 2e helft begon MVV goed en uit een lange bal vanuit achteren, was het vleugelspits Lars die de bal vanuit een moeilijke hoek achter de doelman prikte, 1-2. Onze nummer 1 Jens was een uitstekende wedstrijd aan het keepen met een paar mooie reddingen en gevaarlijke uittrappen. Een van die goede uittrappen leidde tot een gevaarlijke uitbraak waarbij onze spits de kans miste, maar onze nummer 7 Lars was er als de kippen bij en kon de bal in het netje schieten, 1-3.

Toen had MVV even een terugval in de wedstrijd, een voorzet van Dedemsvaart leidde tot een goede kopgoal van de nummer 11. Dedemsvaart werd sterker en MVV zakte terug. Een cornerbal van Dedemsvaart, waar we weer aan het slapen waren, zorgde ervoor dat het 3-3 werd. Daarna zakte Dedemsvaart weer in, MVV werd sterker en hadden geloof erin dat de 3-4 nog zou vallen. Een goed schot van onze nummer 10 Koek, waar de keeper goed bij zat, werd in de rebound nog door onze ingevallen Loek gescoord, 3-4 voorsprong. Op het laatst moest JO19-1 nog even flink aan de bak.

Op het laatst waren er nog wat opstootjes, maar de jongens lieten zich niet gek maken. MVV knokte en zorgde ervoor dat de 3 punten voor de 3e keer op rij over de streep konden worden getrokken.  Die 3 punten, dat was een mooi cadeautje voor onze hoofdtrainer Marcel, die vandaag 1 april (geen grap) jarig was.
 

Bedankt voor de support en op naar zaterdag 15 april, dan volgt er een thuiswedstrijd om 14:30 uur tegen Den Ham. Tot dan!