MVV29 doet uitstekende zaken Geplaatst op 3 april 2023

MVV´29 1 lijkt de weg omhoog gevonden te hebben. Na gewonnen te hebben van Saasveldia werd ook Vogido aan de zegekar gebonden. Nadat beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd waren, werd er in de tweede helft door MVV’29 uitgelopen, met een 4-1 eindstand als resultaat. Dit mede door een vervalste hattrick van Floris Oude Nijhuis. De overige goal werd gescoord door Niels ter Wee, die aspiraties als aanvaller lijkt te hebben.

Trainer-coach Ruud Ottenhof kon niet beschikken over zowel Nick Hofhuis als Iwan Wildemors. Beide spelers waren geschorst nadat ze een speelronde eerder in Saasveld hun vijfde gele kaart van het seizoen gepresenteerd hadden gekregen. Door het ontbreken van Hofhuis kreeg Devi Masselink de kans om zijn basisdebuut te maken in de competitie. Enkele weken eerder deed hij het al niet onverdienstelijk in de bekerwedstrijd tegen vierdedivisionist Juliana’31 (1-0 verlies) en daarnaast schoot hij eind vorige maand MVV’29 2 met een prachtig schot naar de overwinning tegen KOSC 2 (3-2).

Vroeg in de wedstrijd kreeg MVV’29 een uitgelezen mogelijkheid om gelijk de score te openen. Bart Oerbekke bracht Niels ter Wee in stelling om de bal bij de tweede paal binnen te schieten, echter was de voorzet te lastig voor Ter Wee en miste het doel op een haar na (lees: de bal vloog over het vangnet). Hierna volgde een periode van slecht spel. Sporadisch dook er een aanvaller op voor beide doelen, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Zo’n tien minuten voor rust werd de wedstrijd dan toch opengebroken. Stan Oude Avenhuis werd op het middenveld ingespeeld, werd niet onder druk gezet en stuurde Bart Oerbekke diep. Hij dribbelde richting het doel en zag Floris Oude Nijhuis naast zich staan. De MVV’29-spits bleef oog-in-oog met de doelman koelbloedig en stuurde zowel de doelman als een voorbijvliegende verdediger met een verlate 1-aprilgrap terug naar Enschede door met rechts in te houden en overtuigend met links te scoren: 1-0. Deze voorsprong kwam in het restant van de eerste helft niet meer in gevaar.

MVV’29 kwam uitstekend uit de kleedkamer. Al snel in de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld. Het recept was hetzelfde als bij de 1-0: Bart Oerbekke brak door op de linkerflank en gaf de bal voor op Floris Oude Nijhuis, die ongehinderd raak kon koppen: 2-0. Enkele momenten hierna had Jop Maathuis de 3-0 op de schoen, maar hij zag zijn inzet knap in de korte hoek gekeerd worden door de Vogidodoelman. Na een uur spelen viel de 3-0 alsnog. Na een scrimmage voor het doel was Niels ter Wee de gevierde man. Ook hij scoorde met zijn mindere linker en zette zijn snelste sprint in van de wedstrijd richting de bank. Hier zat iemand die minder blij was met het doelpunt: Gijs Oude Munnik (die voor de zekerheid als reserve erbij was en uiteindelijk een invalbeurt zou weigeren) had voor de wedstrijd een blaadje bier op een goal van Ter Wee gezet, onder het mom van ‘hij scoort toch niet twee weken op rij.’ Ter Wee was een week eerder in Saasveld namelijk ook al op het scoreformulier te vinden, na zijn eerste doelpunt van het seizoen. MVV’29 dacht de wedstrijd nu zonder problemen uit te kunnen spelen, maar Vogido deelde deze mening niet. Het moment van de wedstrijd werd uiteindelijk een tegentreffer. Een aanvaller van Vogido schoot een afvallende voorzet weergaloos in de verre bovenhoek, doelman Thijs Goossen dook tevergeefs: 3-1. Een kwartier voor tijd beloonde Floris Oude Nijhuis zijn goede wedstrijd door zijn derde van de middag te maken. Daan Scholten legde de bal achter de verdediging en na een kort sprintduel deed Oude Nijhuis zijn verlate 1-aprilgrap nog eens: hij hield met rechts in en schoot met zijn chocoladebeen de bal tegen het net en bepaalde hiermee de eindstand op 4-1.

Lang nadat de goed leidende scheidsrechter in Harbrinkhoek had afgefloten kwam het nieuws binnen dat Barbaros in Hengelo van WVV’34 met 1-2 had verloren. Dit omdat de wedstrijd geruime tijd stil had gelegen nadat een Barbarosspeler per ambulance van het veld werd afgevoerd. Hierdoor klimt MVV’29 over Barbaros heen naar een tweede plaats.

Na zijn hattrick is Floris Oude Nijhuis topscorer in de 3e klasse A. “Na even niet gescoord te hebben (drie wedstrijden, red.) is het lekker dat je weer scoort. Dat het er dan gelijk 3 zijn, is extra mooi”, zegt een glunderende Oude Nijhuis, die nu op 19 competitiedoelpunten staat. Daarnaast lijkt hij een concurrent erbij te hebben gekregen. Twee goals in twee wedstrijden, Niels ter Wee lijkt het zelf ook niet te kunnen geloven. Over een eventuele stap denkt hij niet na. Ter Wee: “Ik ben hier op m’n plek, het is een leuk team en het gaat goed.” Ruud Ottenhof dacht basisdebutant Masselink te kunnen belonen met het dragen van de aanvoerdersband, echter weigerde gelegenheidsaanvoerder Milan Weiss de band af te staan nadat hij deze had ontvangen van Niek Scholte Lubberink, die licht aangeslagen het veld vlak voor tijd moest verlaten. Na afloop was er overigens geen kwaad bloed tussen het kersverse duo Weiss-Masselink: “Centraal stond het vandaag goed, ik zie geen reden om dit te wisselen”, aldus Weiss.

Het aanstaande paasweekend speelt MVV’29 geen wedstrijd. Op zondag 16 april staat de kraker tegen koploper RSC op het programma. Het verschil in punten tussen de nummer 1 en 2 is één punt. Aanvang 14.00 uur. Alle support is welkom, graag tot dan!