MVV29 bekert verder na strafschoppen Geplaatst op 24 februari 2023

Het is MVV’29 1 gelukt om de volgende ronde in het KNVB bekertoernooi te halen. Na een lastige en fysiek zware wedstrijd, die eindigde in 1-1, trok de thuisploeg aan het langste eind door alle penalty’s feilloos binnen te schieten. Vasse zag daarentegen een inzet gestopt worden, waardoor de dubbel mogelijk blijft voor MVV’29.

MVV’29 wist dat het aan een zware klus zou beginnen, daar Vasse eerder deze maand met 4-0 te sterk was in de reguliere competitie. De gasten hanteerden een Oosters strijdplan: al vroeg in de wedstrijd werd de Vassense muur naar Chinees voorbeeld gebouwd en daarnaast werden de duels aangegaan op een manier die een combinatie van taekwondo en sumoworstelen genoemd zou kunnen worden. Het aantal kansen was voor beide ploegen gering, doordat MVV’29 niet door de stugge verdediging kon voetballen en Vasses pogingen om te counteren leidden tot niets. Jop Maathuis had in de eerste helft de grootste kans, maar hij zag zijn inzet op de kruising uiteenspatten. Vlak voor rust probeerde Gijs Oude Munnik het van grote afstand, maar zijn schot belandde op de vuisten van de Vasse-doelman. Zo werd er gerust met de brilstand: 0-0.

De eerste kans van het tweede bedrijf was eveneens voor de thuisploeg. Een lage strakke voorzet werd bijna onfortuinlijk in eigen doel verwerkt, maar ook hier kon de doelman ternauwernood een hand tegen krijgen. Na een uur spelen viel de bal dan uiteindelijk binnen. Floris Oude Nijhuis won het kopduel en verlengde een voorzet van Daan Scholten over de keeper van Vasse: 1-0. Precies vijf minuten later lag de bal er aan de andere kant in. Na een afgeslagen vrije bal stond MVV’29 als collectief niet op te letten en kon een lage voorzet bij de tweede paal binnen worden gelopen: 1-1. Ondanks een aantal verwoede pogingen om de 2-1 te scoren, ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.

Aangezien de wedstrijd grotendeels niet om aan te zien was, werd er na afloop gelijk overgegaan op penalty’s. Dit om de toeschouwers op een fris Frielinkpark te belonen en bedanken voor hun komst. Floris Oude Nijhuis, Iwan Wildemors, Stan Oude Avenhuis, Milan Weiss en Daan Scholten faalden niet. MVV’29-doelman Thijs Goossen had de derde penaltynemer van Vasse doorzien en keerde de bal. Hierdoor bekert MVV’29 verder, tot blijdschap van trainer-coach Ruud Ottenhof die de strafschoppenserie met trillende handen aankeek.

De volgende tegenstander van MVV’29 in het bekertoernooi is reeds bekend. Op een nog te bepalen datum reizen de zwartwitten af naar Gelderland om daar in Malden te spelen tegen Juliana’31. De volgende competitiewedstrijd staat gepland op 5 maart. Dan komt Ruurlo op bezoek in Harbrinkhoek, aanvang 14.00 uur. Graag tot dan!