MVV29 behaalt nacompetitie Geplaatst op 31 mei 2023

MVV’29 1 heeft haar laatste competitiewedstrijd gewonnen. In Almelo gaf laagvlieger Luctor et Emergo goed weerstand, maar uiteindelijk was MVV’29 met 3-4 te sterk. Door deze overwinning en het verlies van WVV’34 bij Avanti Wilskracht (3-1) eindigt MVV’29 op een derde plek, waardoor er gespeeld mag gaan worden voor promotie in de nacompetitie.

Voorafgaande de wedstrijd was er één MVV’29-speler die sowieso volgend seizoen op een hoger niveau gaat acteren. Floris Oude Nijhuis maakt namelijk de overstap naar DETO. De club uit Vriezenveen eindigde op een verdienstelijke vijfde plek in de 4e divisie B.

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten niet goed. MVV’29 leed veel onnodig balverlies, Luctor miste de daaruit ontstane kansen opzichtig. Aangezien het achterin niet goed verliep, dacht centrale verdediger Nick Hofhuis zijn heil te zoeken in de aanval. Toen hij zich echter op zo’n 30 meter van het vijandige doel bevond, vervolgens een breedtepass verstuurde met zijn mindere linkerbeen, gaf zijn hamstring aan dat dit niet de bedoeling is. Hij moest dus vervangen worden door Devi Masselink, die dit niet onverdienstelijk deed. Na ruim 20 minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong. Een vrije trap van Thijs Kamphuis werd onderweg naar het doel van richting veranderd. In eerste instantie kon de Luctordoelman de bal nog knap keren, echter sloeg hij de bal recht de lucht in. Enkele Luctor- en MVV’29-spelers stonden afwachtend te kijken waar de bal zou landen, maar niemand toucheerde de bal meer. Hierdoor viel de bal het doel in: 0-1. Tien minuten later kreeg Luctor de uitgelezen kans op de gelijkmaker via een penalty, maar de Luctorspits was zo onder de indruk van de afleidingsmethoden van doelman Thijs Goossen dat hij hoog over schoot. Even voor de rust kwam MVV’29 op een 0-2 voorsprong. Wederom was het Thijs Kamphuis die schoot en ditmaal werd de bal niet aangeraakt. Kamphuis, die in zijn jongste jaren het blauwgeel van Luctor droeg, kwam vanaf de rechterkant naar binnen en schoot met links de bal prachtig in de verre hoek. 0-2 was tevens de ruststand.

De tweede helft liet MVV’29 weinig zien van het spel dat van een promotiekandidaat verwacht mag worden. Hierdoor werd het wel een spektakel. Binnen 15 minuten zou er vijf keer gescoord worden. Luctor scoorde eerst de aansluitingstreffer. Een lage voorzet vanaf links werd bij de tweede paal binnengetikt: 1-2. Een kleine tien minuten later scoorde Stan Oude Avenhuis op aangeven van Floris Oude Nijhuis de 1-3, om een minuut later de 2-3 weer tegen te krijgen. Vervolgens vergrootte MVV’29 de voorsprong weer via Iwan Wildemors, waarna Luctor daarna gelijk de 3-4 binnenschoot. Luctor zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar dit was tevergeefs.

Door deze overwinning gaat MVV’29 weer over WVV’34 heen op de ranglijst en eindigt het als 3e. Hierdoor heeft MVV’29 deelname aan de nacompetitie voor promotie verdiend. De eerste ronde zal zondag afgewerkt worden. De tegenstander is dan GVV Eilermark. Er zal om 14.00 uur afgetrapt worden in Enschede. Graag tot dan, alle support is welkom!