Einde seizoen voor MVV29 Geplaatst op 5 juni 2023

MVV´29 1 heeft de nacompetitiewedstrijd verloren van Eilermark. In Enschede kreeg MVV´29 meerdere grote kansen, maar de thuisploeg was efficiënter en scoorde tweemaal in het slot van de wedstrijd. MVV’29 zal volgend seizoen dus actief blijven in de 3e klasse.

MVV’29 begon uiterst dramatisch aan de wedstrijd. Duels werden niet gewonnen en doelman Thijs Goossen wist zijn ploeg in de wedstrijd te houden door meerdere reddingen. Na een tactische omzetting van het scheidend trainersduo Ruud Ottenhof en Jurgen Bosch, die na dit seizoen naar respectievelijk Luctor et Emergo 1 en SVZW 2 vertrekken, kwam MVV’29 beter in de wedstrijd. Vanuit de counter werden enkele kansen gecreëerd. De grootste kansen waren voor Bart Oerbekke, die op aangeven van Nick Ketting Olivier het doel op een haar na miste. Even later dook Oerbekke na een individuele actie op voor het vijandige doel. Zijn schot kon in eerste instantie gekeerd worden door de Eilermarkdoelman, maar de rebound werd binnen getikt door Floris Oude Nijhuis. Hij stond echter buitenspel, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Er werd gerust waarmee er begonnen werd: met 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft werden er wederom meerdere kansen gemist. Bart Oerbekke liet het net van dichtbij vibreren, maar helaas voor hem en de MVV’29-staf, -selectie en -supporters verdween de bal naast het doel in het zijnet. Een kwartier voor tijd kreeg MVV’29 te maken met een oude voetbalwet: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Er werd niet adequaat genoeg gereageerd op een korte corner, waardoor een Eilermarkaanvaller de bal ongehinderd in de verre hoek kon schieten: 1-0. Vervolgens begon MVV’29 steeds aanvallender te spelen om de gelijkmaker te forceren, maar dit mocht niet baten. Diep in blessuretijd counterde Eilermark zich naar de 2-0, waarna de goed fluitende scheidsrechter voor het laatst floot.

Zo komt er een einde aan het seizoen van MVV’29. Ondanks dat er niet meer door iedereen op nacompetitie gerekend werd, doet het mislopen van promotie na uitgeschakeld te zijn in de eerste ronde pijn. Gedurende het seizoen ging MVV’29 meerdere periodes aan kop en werd daarnaast de achtste finales van het bekertoernooi behaald, echter gaat het er natuurlijk om wie er aan het einde de prijzen binnen sleept.

Wat nu rest voor MVV’29 is de broodnodige rust pakken en in de naderende zomerstop uit te vliegen naar het einde van de wereld, om zich als collectief op te richten met het oog op volgend seizoen. Als kampioen promoveren is natuurlijk een stuk mooier dan promoveren na nacompetitie.