Een zondag met twee gezichten voor MVV29 Geplaatst op 27 april 2023

Het is MVV’29 1 niet gelukt om de uitwedstrijd te winnen van FC Trias. In Winterswijk stond het een kwartier voor tijd nog met 0-3 voor, maar in de laatste minuut wist FC Trias nog de 3-3 binnen te tikken. Hierdoor is de achterstand op koploper RSC opgelopen naar 6 punten. Voor MVV’29 2 was het een feestweekend. Na de 6-0 overwinning op Vogido 2 is het niet meer te achterhalen en heeft de ploeg het kampioenschap vastgesteld.

MVV’29 1 geeft 0-3 voorsprong uit handen

De wedstrijd tegen FC Trias was zeer belangrijk voor MVV’29: bij een overwinning werd een gat geslagen met de nummer 6 van de competitie en daarnaast werd de druk op de koplopers vergroot. Er waren heerlijke omstandigheden: zowel het veld als het weer was geweldig. Ondanks een fel begin van MVV’29 en de grote ruimtes die hierdoor ontstonden creëerden beide ploegen weinig kansen. Vlak voor rust wist MVV’29 de score open te breken. Na matig verdedigen van de thuisploeg was Floris Oude Nijhuis als eerste bij de bal en passeerde de doelman met een lage schuiver: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Gelijk na rust was Oude Nijhuis opnieuw de gevierde man. Daan Scholten stuurde Bart Oerbekke de diepte in die de bal vervolgens voorgaf op Oude Nijhuis. Hij moest nog een verdediger uitkappen, maar wist ditmaal hoog binnen te schieten: 0-2. In de periode die hierop volgde, had MVV’29 het overwicht. Toch moest het waakzaam blijven voor de opportunistische speelwijze die FC Trias begon te handhaven. De bezoekers kregen vele kansen op de 0-3 die aanvankelijk niet vielen, maar een kwartier voor tijd wist Floris Oude Nijhuis zijn hattrick compleet te maken. De doelman had nog een antwoord op een kiezelhard schot van Thijs Kamphuis, maar hij was kansloos bij de rebound. Hierdoor leek de wedstrijd gespeeld, maar niets was minder waar. Rond de 80e minuut viel de 1-3, vijf minuten later de 2-3 en in de 96e minuut werd uiteindelijk de 3-3 gescoord, tot grote vreugde en ontsteltenis op het veld.

De ploeg van trainer-coach Ruud Ottenhof zal vooral de hand in eigen boezem moeten steken, want een 3-0 voorsprong met nog kansen op een nog hogere uitslag mag natuurlijk niet meer weggegeven worden.

“De wedstrijd duurde een minuut te lang”, vertelt Niek Scholte Lubberink. “We moeten het gevoel van de 0-3 voorsprong vasthouden en de rest van het seizoen nog volle bak blijven gaan. Dan zien we wel waar het eindigt”, sluit aanvoerder Scholte Lubberink onthutst af.

Aankomende zondag komt Fleringen op bezoek in Harbrinkhoek. Er zal dan om 14.00 uur afgetrapt worden op sportpark Frielink. Graag tot dan!

 

MVV’29 2 pakt titel in de 2e klasse

In tegenstelling tot het eerste had MVV’29 2 wel een feestje te vieren. Zoals gezegd wist het 2e een geweldig seizoen te bekronen met het kampioenschap. Tot op heden zijn de mannen van trainer-coach Recit Latul nog ongeslagen. Er werd één wedstrijd gelijk gespeeld (toevalligerwijs tegen Vogido), alle andere competitiewedstrijden werden (regelmatig met hoge cijfers) gewonnen.

MVV’29 kwam goed uit de startblokken en opende al na twaalf minuten de score. Stan Oude Avenhuis was het eindstation: 1-0. Na een half uur spelen stond er al 3-0 op het scorebord, na doelpunten van Stefan Kerkhof en Cas Oude Avenhuis. In de rust kwam het goede nieuws uit Eibergen, waar RSC 2 had verloren (2-0). Door de nederlaag van RSC had MVV’29 aan een gelijkspel voldoende om al kampioen te worden.

Na rust gingen de zwart-witten door met scoren en werd in stijl het kampioenschap binnen gehaald. Bram Maathuis maakte de 4-0, waarna Stan Oude Avenhuis de 5-0 en 6-0 maakte en hiermee zijn hattrick compleet maakte.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. Met nog vier speelrondes te gaan is MVV’29 2 niet meer te achterhalen.