MVV 29 levert goede teamprestatie met derde plek op Beltona Finaledag 2014

2014-06-05

Het Beltona Beloften Team van MVV'29 had zich afgelopen siezoen via poulewedstrijden geplaatst bij de beste 16 van de Beloftencompetitie en mocht daarom uitkomen op de Finaledag. Deze werd op zaterdag 31 mei 2014 gehouden op het complex van cvv Sparta Enschede. De ploeg uit Harbrinkhoek ging op jacht naar de 3e eindzege in de Beltona Beloften Competitie. In 2006 en 2007 werd dit toernooi door MVV'29 gewonnen.

 

Een verslag van deze Finaledag:

Op een zonovergoten zaterdagochtend zijn we met z’n allen gestart bij MVV in de kantine. Daar hebben we eerst allemaal onze trainingspakken aangetrokken en hebben we een goed ontbijt gehad. Na een goede wedstrijdbespreking zijn we om 09.00 uur met elkaar in de bus vertrokken naar Sparta Enschede. Bij station Enschede Centraal hebben we Niek Scholte Lubberink en Kai Wesselink opgehaald. Zij waren een weekend weg met B1 en zijn met de trein vanuit Den Bosch in alle vroegte naar Enschede gereisd.

 

Om 09.50 uur kwamen wij aan bij Sparta Enschede, waar Hans Kranenburg ons opwachtte. Hans was door de organisatie aan MVV gekoppeld als vaste contactpersoon voor de rest van de dag, wat hij perfect heeft gedaan, waarvoor onze hartelijke dank uiteraard! De ontvangst was erg netjes en goed geregeld, we konden gelijk naar de kleedkamer en na het uitdelen van de kleding is de begeleiding met Hans meegegaan om een kop koffie te drinken.

 

1e poulewedstrijd: MVV'29 - Tubantia

 

Opstelling: 1. Wout oude Avenhuis, 2. Martijn oude Vrielink, 3. Olav Pots, 4. Ramon Lesker, 5. Mart Busscher, 6. Gijs oude Munnink, 7. Cas oude Avenhuis (aanvoerder), 8. Niek Scholte Lubberink, 9. Nick Ketting Olivier, 10. Niek Vulic, 11. Niek Busscher

 

Om 10.35 uur werd er voor het eerst afgetrapt tegen Tubantia uit Hengelo. De eerste 10 minuten waren we nog niet helemaal wakker. We kwamen dan ook, na ietwat knullig uitverdedigen, op een 0-1 achterstand. Balen, want met toernooivoetbal is 1 doelpunt vaak als snel een winnende treffer. Gelukkig was dat nu niet het geval. Na goed doorjagen werd de bal veroverd en kon MVV de gelijkmaker noteren door een doelpunt van Ramon Lesker. Niet veel later viel de 2-1 voor MVV binnen door Cas oude Avenhuis. Niek Busscher zorgde voor het slotakkoord door de 3-1 binnen te schieten. Behoudens de eerste 10 minuten werden niet veel kansen weggegeven.

 

2e poulewedstrijd: MVV'29 - Alcides

 

Opstelling:  1. Wout oude Avenhuis, 2. Martijn oude Vrielink, 3. Olav Pots, 4. Ramon Lesker, 5. Mart Busscher, 6. Gijs oude Munnink, 7. Cas oude Avenhuis (aanvoerder), 8. Niek Scholte Lubberink (18e minuut 12. Raymond Rajic), 9. Nick Ketting Olivier (16e minuut 15. Kai Wesselink), 10. Niek Vulic, 11. Niek Busscher (23e minuut 14. Kees van der Woude)

 

Alcides is een fysiek sterke ploeg met veel spelers uit het eerste elftal (hoofdklasse). We zaten er dit keer kort en fel op en wisten vaak de tweede bal op het middenveld te veroveren. Na een goede kans van Niek Vulic kwam MVV alsnog op voorsprong, 1-0. Er werd maar 1 goede kans weggegeven, maar deze ging er gelukkig niet in en zo werd ook de tweede wedstrijd gewonnen. MVV zat op rozen in een hele lastige poule. Dat was toch echt luxe voor onze mannen.

 

3e poulewedstrijd: MVV'29 - HSC'21

 

Opstelling:  1. Wout oude Avenhuis, 2. Martijn oude Vrielink, 3. Olav Pots, 4. Ramon Lesker, 13. Rudmer aan de Stegge (12e minuut 17. Marvin Letteboer), 6. Gijs oude Munnink, 7. Cas oude Avenhuis (aanvoerder), 12. Raymond Rajic, 15. Kai Wesselink, 16. Jari Wesselink, 11. Niek Busscher (12e minuut 14. Kees van der Woude)

 

De 3e wedstrijd begon na een goede lunch om 13.05 uur op veld 3, de eerste wedstrijd op kunstgras. De temperatuur was inmiddels aardig opgelopen en het nodige vocht was dan ook echt nodig. De 3e wedstrijd moest MVV spelen tegen topklasser HSC’21 dat MOEST winnen om zicht te houden op de volgende ronde. MVV begon deze wedstrijd zeer dramatisch en men zat te veel met de gedachten bij de volgende ronde. Er werd dan ook met 0-4 verloren. Niets meer over zeggen lijkt me. Snel vergeten en door naar de volgende wedstrijd.

 

Kruisfinale:  MVV'29 - Urk

 

Opstelling:  1. Wout oude Avenhuis, 2. Martijn oude Vrielink, 3. Olav Pots, 4. Ramon Lesker, 5. Mart Busscher, 6. Gijs oude Munnink (19e minuut 12. Raymond Rajic), 7. Cas oude Avenhuis (aanvoerder), 8. Niek Scholte Lubberink, 9. Nick Ketting Olivier, 10. Niek Vulic (15e minuut 14. Kees van der Woude), 11. Niek Busscher

 

Vervelend was wel dat we nu tweede in de poule waren geworden, omdat Tubantia de andere 2 wedstrijden had gewonnen. Dit betekende dat we dus tegen nummer 1 URK uit poule C moesten spelen. Urk stond bekend als een goed voetballende ploeg met veel fysieke kracht. Om 14.10 werd deze wedstrijd gespeeld.

Daar waar de start tegen HSC matig was, was de start tegen Urk beter. MVV kwam op 1-0 voorsprong. Toch kwam Urk in een tegenaanval weer op gelijke hoogte. Even later kwam MVV weer op voorsprong. Na een afgeslagen corner kwam de bal bij Mart Busscher. Hij gooide een fantastische crosspass uit zijn linker, mooi in de loop bij Nick Ketting Olivier. Nick controleerde de bal en kruiste voor zijn directe tegenstander en schoot de bal mooi over de keeper in het doel. 2-1. Vlak voor tijd werd het ook nog 3-1 en de overwinning was een feit.

De halve finale was daarmee bereikt. En als je het deelnemersveld bekijkt, was dit toch echt uniek en heel erg knap.

 

Halve finale:  MVV'29 - Quick'20

 

Opstelling: 1. Wout oude Avenhuis, 2. Martijn oude Vrielink, 3. Olav Pots, 4. Ramon Lesker, 5. Mart Busscher, 6. Gijs oude Munnink, 7. Cas oude Avenhuis (aanvoerder), 8. Niek Scholte Lubberink, 9. Nick Ketting Olivier (22e minuut 12. Raymond Rajic), 10. Niek Vulic (18e minuut Kai Wesselink), 11. Niek Busscher (12e minuut 14. Kees van der Woude)

 

In de halve finale troffen we in Quick ’20 een hele goede tegenstander. Deze wedstrijd begon om 14.45 uur op het hoofdveld. Inmiddels sloeg de vermoeidheid bij een aantal spelers ook toe. We konden dan ook weinig druk uitoefenen op Quick. Zij kregen ook de betere kansen en we mochten na 10 minuten spelen echt de handen dichtknijpen dat het nog 0-0 stond. Via een spaarzame uitbraak kwam de bal bij Ramon Lesker terecht, ware het niet dat hij vlak voor zijn balaanname onderuit getrokken werd. De scheidsrechter bestrafte deze overtreding met een strafschop voor MVV. Deze werd knap binnen geschoten door aanvoerder Cas oude Avenhuis. Vanaf dat moment was het alleen maar tegenhouden. De overwinning leek al bijna binnen, maar vlak voor het eindsignaal (in de 3e minuut van de blessuretijd) belandde de bal via handen en voeten van beide teams in het doel van MVV en werd het alsnog 1-1 en moesten er strafschoppen genomen worden om een winnaar te bepalen. Direct de eerste strafschop werd door Ramon Lesker namens MVV gemist. Alle anderen gingen raak en dus ging Quick naar de finale en moest MVV genoegen nemen met een wedstrijd om plek 3 en 4.

Dit was voor iedereen een grote teleurstelling. Op basis van voetballende kwaliteiten was de overwinning van Quick zeker terecht, maar we waren er zo dicht bij!

 

Wedstrijd om plek 3 en 4:  MVV'29 - JVC Dedemsvaart

 

Opstelling: 1. Wout oude Avenhuis, 2. Martijn oude Vrielink (16e minuut 13. Rudmer aan de Stegge), 3. Olav Pots, 4. Ramon Lesker, 17. Marvin Letteboer, 6. Gijs oude Munnink (18e minuut 14. Kees van der Woude), 7. Cas oude Avenhuis (aanvoerder), 12. Raymond Rajic, 15. Kai Wesselink, 10. Niek Vulic (16e minuut 9. Nick Ketting Olivier), 11. Niek Busscher

 

We hadden maar liefst 30 minuten de tijd om iedereen een beetje op te lappen. Om 15.45 uur speelden wij een wedstrijd tegen JVC Dedemsvaart. Met elkaar hadden we wel als doel gesteld om dan de 3e plek binnen te halen. Na een matige wedstrijd werd de stand 0-0 en moesten er wederom strafschoppen genomen worden. Wederom begon Ramon Lesker en dit keer strak raak. Dat is wel even een fijn gevoel. Ook Olav Pots, Nick Ketting Olivier en Niek Busscher schoten raak. JVC Dedemsvaart schoot 1 keer tegen de paal en aanvoerder Cas oude Avenhuis kon MVV met zijn laatste strafschop de 3e plek bezorgen. Dit lukte gelukkig ook!

 

Toch een verdienstelijke 3e plek

De derde plaats is een geweldige prestatie voor MVV'29, gezien het sterke deelnemersveld. Na deze wedstrijd hebben we hier eerst een lekker biertje op gedronken. Er werd nog even goed gediscussieerd en ook proefde je nog wat teleurstelling van het mislopen van de finale. Maar uiteindelijk moeten we ook concluderen dat dit toch echt een mooie teamprestatie was, waarin iedereen een aandeel heeft gehad, van speler 1 t/m speler 18 en van trainers tot gelegenheidskaderlid Nick Lamtink. De nummers 1, 2, 3 en 4 van deze finaledag spelen komend seizoen een wedstrijd tegen het jeugdelftal van FC Twente. Dit gebeurt in de vorm van een nederlaag toernooi.

 


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.