compact full

MVV verliest kansloos van Vogido

2008-03-03

Na twee wedstrijden niet te hebben verloren weet MVV weer waar het staat. Tegen koploper Vogido werd dik en kansloos verloren met 1-5. Waar het in Enschede nog aanspraak maakte op 3 punten maakte MVV in Harbrinkhoek alleen maar aanspraak op helemaal niets.

Vanaf het begin was duidelijk dat Vogido voor 3 punten was gekomen en voor niets minder. Dit in combinatie met een slap begin van MVV leverde na 20 minuten al een 0-3 stand op. De voorhoede van Vogido was rap en sterk in de combinatie en MVV had hier geen antwoord op. Pas na de 3-0 werden de mouwen opgestroopt en ontstonden er zowaar enkele goede aanvallen. Dit gaf nog een sprankje hoop voor de rest van de wedstrijd. Het jammere was dat geen enkele aanval kon worden afgerond zodat het met rust nog steeds 0-3 stond.

Direct na rust was het afgelopen. De eerste de beste aanval van Vogido was weer raak en de 0-4 stond op het bord. Hierna verliep het duel zoals verwacht. MVV probeerde wel maar kon gewoon niet meer, Vogido kon wel maar hoefde niet meer. Dit spelbeeld leverde nog wel 2 doelpunten op. Ruud Hemmer maakte voor MVV de eretreffer en even later werd de bal aan de andere kant weer tegen het netje geschoten, 1-5. Vlak voor tijd miste Vogido nog een strafschop en zo stonden na 90 minuten de heren uit Harbrinkhoek gedesillusioneerd in de kleedkamer.

Een nederlaag tegen de koploper is vaak ingecalculeerd maar op zo’n manier komt het altijd hard aan. Volgende week tegen directe concurrent DOS ’19 komt het erop aan. De strijd tegen rechtstreekse degradatie komt nu aankomende zondag al tot een climax!
 

MVV wint van GFC met 1 - 0!

2008-02-24

Na 6 keer achtereen niet te hebben gewonnen is er eindelijk weer een driepunter gescoord door MVV. Thuis tegen GFC werd het 1-0 voor de thuisploeg. Aansluiting naar boven is weer in zicht, zeker nu alle concurrenten in de onderste regionen verloren hebben.

De wedstrijd begon rommelig en eigenlijk was er sprake van een droevig niveau. Dit werd mede veroorzaakt door het hobbelige veld. Hierbij was het GFC die de beste kansen kreeg. Zo mocht na een kwartier een speler van GFC vrij inschieten na een steekpass door het midden maar faalde hij jammerlijk. MVV zette hier even later toch nog wat tegenover. Ruud Hemmer kwam alleen door maar zijn schot werd gepareerd door de keeper. GFC werd enkele keren gevaarlijk door voorzetten vanaf links maar deze konden allemaal verwerkt worden door de verdediging van MVV. Aan het eind van de 1e helft zette Bram ten Tusscher een actie in maar werd hij hard onderuit gehaald op 18 meter van het doel. Een gele kaart en een vrije trap in kansrijke positie waren het gevolg. Barry Tok schoot prima in maar een even zo goede redding van de doelman van GFC zorgde ervoor dat de ruststand 0-0 was.

Na rust schoot MVV uit de startblokken. Na 2 minuten stond de 1-0 dan ook op het bord. Een voorzet van rechts werd door de uitkomende doelman los gelaten en Bram ten Tusscher was er als de kippen bij om de score te openen. Hierna zette MVV meer druk naar voren. Echter ontbrak het telkens aan de eindpass om echt gevaarlijk te worden. Eén keer kwam Ruud Hemmer weer door op rechts maar redde de keeper goed. Na deze fase ging GFC op zoek naar de gelijkmaker. Frank Snijders was hierbij vaak een sta-in-de-weg. Er ontstond aan de kant van GFC meer ruimte maar ook hier werd door MVV geen gebruik van gemaakt door te onnauwkeurig spel. In de laatste minuut kreeg GFC nog een corner maar deze leverde geen gevaar op zodat de drie punten een feit waren.

Zoals gezegd is er weer sprake van aansluiting bij de ploegen net boven MVV. Het is nu zaak om dit resultaat door te trekken naar de volgende weken, om te beginnen zondag tegen Vogido. Zij zijn de koploper maar MVV heeft niets te verliezen en kan dus vrijuit voetballen. Tevens heeft MVV eerder dit seizoen bewezen goed te kunnen voetballen tegen Vogido dus het beloofd een mooie wedstrijd te worden.
 

 

Doelpuntloos gelijkspel bij BWO

2008-02-18

Na 5 verliespartijen op rij kan MVV weer een puntje toevoegen aan het totaal. In Hengelo tegen BWO was en bleef het 0-0. De wedstrijd was voor het publiek niet aantrekkelijk dus de toeschouwers moesten het doen met het mooie weer wat op Sportpark Noork neerdaalde.

Op een hard veld met een dunne zachte toplaag werd er om 2 uur afgetrapt. De eerste actie van de wedstrijd was typerend voor het verloop van de wedstrijd. De aftrap werd iets te zacht genomen waardoor Jordy Groot gelijk een moeizame aanname moest doen waarna hij werd gehaakt door een speler van BWO. Een rommelig en ongecontroleerd begin en zo verliep de wedstrijd ook. Toch vielen er gedurende wedstrijd wel enkele grote kansen te noteren. Zo werd een voorzet over rechts van BWO knap binnen gekopt bij de 2e paal maar bracht de lat redding. Even later zette Tom Rikhof met een schitterende pass Ruud Hemmer alleen voor de keeper, echter schoot Ruud de bal tegen de keeper aan in plaats van tegen het netje.

In de 2e helft viel er helemaal niets meer te genieten. MVV kreeg helemaal geen kans meer. BWO daarentegen kwam enkele keren gevaarlijk door. Het gevaarlijkste moment was een bedoelde voorzet die prompt op de lat belandde. Deze werd in de rebound ingetikt maar de desbetreffende speler deed dat vanuit buitenspelpositie. Verder dien ik geen woorden meer vuil te maken aan deze 2e helft, het bleef 0-0 en dat is het.

Positief is het dat er eindelijk niet verloren is. Negatief is het dat MVV wel een wedstrijd is ingelopen maar geen 3 punten. Het gaatje blijft dus aanwezig. Wel is er weer vertrouwen geput uit het feit dat er niet verloren is, de vloek is (ongeveer) doorbroken.

MVV verliest thuis van KOSC

2008-02-11

Op een drukbezocht Frielinkpark in Harbrinkhoek won KOSC uit Ootmarsum met 0-2 van MVV. In een wedstrijd die van beide kanten niet super was trok KOSC aan het langste eind. Onder de eerste voorjaarszon werd er hard gevochten maar leverde dit uiteindelijk niets op.

In het begin van de wedstrijd was het voor beide ploegen aftasten. Hierbij werd MVV voetballend steeds iets beter maar was het KOSC die enkele grote kansen kreeg. Zo kon er van dichtbij worden ingetikt na een aanval over links maar miste de KOSC-speler jammerlijk. Enkele corners zagen er gevaarlijk uit maar de goal bleef uit. MVV kwam er daarentegen ook een aantal keren goed uit. Een schot van Rolf Geerdink vloog hoog over en Jeroen Lesscher kwam één keer goed door maar werd (wel of niet onterecht) afgevlagd. Patrick van der Meulen kwam bij een volgende situatie een teenlengte tekort na een steekpass van midden uit. Zo werd er gerust met 0-0 en kon geconcludeerd worden dat het gelijk opging met het lichte voordeel voor MVV.

De 2e helft verliep desastreus voor MVV. Er werd moeilijker gevoetbald en het spel ging langzaam achteruit. Na ongeveer een kwartier in de 2e helft kreeg KOSC een corner en deze werd knap binnengekopt door de Ruben Baanstra van KOSC, 0-1. MVV ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en gaf op het middenveld en achterin meer ruimte weg. Er moest vaker aan de noodrem worden getrokken. Dit leverde een aantal gele kaarten op. KOSC kwam over links vaak goed door en was zo ook gevaarlijk, echter stond Frank Snijders vaak goed in de weg. Twintig minuten voor tijd viel de 0-2. Een kans van KOSC werd gestopt en na de 2 rebounds schoot Harm Bossink de 0-2 tegendraads in. MVV moest nu helemaal en zette Rob Reinerink in om meer druk te creëren voorin. Achterin vielen er gaten en zo kwam het dat Tom Reinerink aan de definitieve noodrem moest trekken. Dit kostte hem een rode kaart. Vervolgens ging het spel aardig heen en weer maar tot echte kansen kwam het niet meer.

Na de nederlaag tegen Lemelerveld en KOSC is er toch echt sprake van een gaatje naar boven toe. Na de winst van DSVD zijn zij ook dichterbij gekomen. Wel heeft MVV nog enkele wedstrijden tegoed. Deze zullen en moeten nu ook gewonnen worden. Volgende week tegen BWO kan de draad weer opgepakt worden.

Nederlaag tegen Lemelerveld

2008-01-28

Op een troosteloze zondagmiddag op een zwaar veld werd wederom een verliespartij geïncasseerd. Na een goede winterperiode werd er met 2-0 verloren van de fysiek sterke tegenstander.

Het begin was van beide kanten aftasten. Voetballen op zo’n zwaar veld was moeilijk en dat ging beide ploegen dan ook moeilijk af. MVV had de lichte overhand qua veldspel maar kon geen vuist maken omdat het fysiek tekort kwam. Daarentegen kon Lemelerveld ook niets afdwingen omdat ze voetballend tekort kwamen. Toch kwam Lemelerveld op voorsprong in de 1e helft. Een strakke voorzet werd knap binnen gekopt. Vlak hierna maakt Rolf Geerdink een goede actie en wordt vastgehouden/aangetikt binnen de 16. Laten we zeggen dat de helft van de scheidsrechters hier voor fluit maar daar behoorde deze niet toe, helaas. Verder kreeg MVV nog lichte mogelijkheden in de vorm van strakke voorzetten maar hier werd of niet meer op gerekend of de voorzet was te scherp. Zo werd er gerust met een achterstand.

In de 2e helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen wilden wel maar er vielen geen kansen te noteren. Het spel speelde zich dan ook af tussen beide zestien-meter-gebieden. MVV probeerde uiteindelijk nog een soort van offensief te plegen maar dit strandde telkens door de fysieke kracht van de verdediging van Lemelerveld. In de laatste seconde werd het ook nog 2-0 omdat alle zwart-witten bezig waren de 1-1 te forceren. Dit was uiteraard puur voor de statistieken.

Na de carnaval zal alles goed moeten worden opgepakt omdat er nu toch iets lijkt te ontstaan wat op een gaatje lijkt met de ploegen boven MVV. Het spel geeft voldoende vertrouwen hierin.

Derde nederlaag op rij voor MVV

2007-11-19

Op een koude middag op een moeilijk bespeelbaar veld liep MVV tegen haar 3e nederlaag op rij aan. Het AJC van oud-trainer Albert van der Smissen won met 0-1 door een laat doelpunt. Zo eindigde een typische 0-0 wedstrijd toch in een 0-1.

Na slecht voetbal tegen De Tukkers en DSVD begon MVV nu beter. Het voetbal zover mogelijk ging goed en de inzet was aanwezig. MVV kwam enkele malen voor het doel maar stuitte tweemaal op de voeten van de keeper. Achterin bleef het oppassen geblazen. Vooral de snelle Hassan Bako was vrij lastig te bespelen. De grootste kans van AJC kwam voort uit een mindere uittrap van Rob Snijders maar hij herstelde deze fout met een schitterende safe. De hieruit voortkomende corner leverde een scrimmage situatie op en de bal verdween ook in het doel maar de scheidsrechter had al gefloten voor het hinderen van de keeper.

In de 2e helft kreeg MVV aardige kansen om op voorsprong te komen. Zo kwam Rolf Geerdink een aantal keer in schietpositie maar stuitte elke keer op de keeper. Na een goede aanval kwam de bal via Patrick van der Meulen bij Henry Velthof terecht maar hij wachtte te lang en zodoende werd zijn inzet afgeblokt. Een vrije bal van Barry Tok werd goed tot corner verwerkt door de keeper en ook een vrije bal van Thijs Kampkuiper was vrij gevaarlijk. Aan de andere kant bracht Rob Snijders goed redding op een inzet van AJC. Nadat de eerste bezoekers al vertrokken viel alsnog de 0-1. Een vrije bal kwam hard op de lat en de rebound werd binnen getikt door een Hassan Bako. De 3 minuten die resteerden leverden niets meer op.

MVV is bezig met een slechte reeks en moet snel zorgen zich hierover heen te knokken. Een voordeel is dat geen ploeg ver uit weet te lopen maar het is wel zaak om de aansluiting niet te verliezen. Om goede zaken te doen zal volgende week die inhaalwedstrijd tegen Lemelerveld gewonnen moeten worden.

IJstaartenactie MVV

2007-11-12

Inmiddels is het traditie geworden: de ijstaartenactie van voetbalvereniging MVV’29 in Mariaparochie/Harbrinkhoek. De actie wordt dit jaar gehouden op zaterdag 15 december 2007. Een flink aantal vrijwilligers van MVV’29 bezoekt dan de inwoners van het dubbeldorp en van de Almelose wijk De Markgraven om ijstaarten en appeltaarten te verkopen.

Sinds een aantal jaren wordt ook deze Almelose wijk bezocht omdat een groot aantal jeugdleden van MVV’29 hieruit afkomstig zijn. Omdat de verkoop in de Markgraven vorig jaar behoorlijk tegenviel hoopt de activiteitencommissie van MVV’29 dit jaar op betere verkoopresultaten. De opbrengst is bestemd voor de jeugdleden die door deze extra inkomsten weer aan extra activiteiten kunnen deelnemen . Komende winter staan ondermeer een verrassingstocht, een darttoernooi, discozwemmen en zaalvoetbaltoernooien op de planning. De vrijwilligers gaan op 15 december a.s. tussen 09.30 uur en 14.30 uur op pad. Naast de huis aan huis verkoop is kantine De Voltreffer aan de Almeloseweg in Harbrinkhoek deze dag ook als verkooppunt ingericht.
Bron: T. te Kolste

Jubilarissen MVV

2007-11-12

Tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering van MVV’29 werden 9 leden gehuldigd omdat zij 60 jaar lid zijn van de vereniging.

Hiervan waren de heren Lamtink en Telgenhof Oude Koehorst wegens omstandigheden verhinderd de vergadering bij te wonen. Zij zullen binnenkort door een afvaardiging van het bestuur thuis worden bezocht en de bij het jubileum horende versierselen opgespeld krijgen.

MVV verliest ook van DSVD

2007-11-05

MVV heeft afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen DSVD met 3-1 verloren. Tegen de nummer laatst werd de misstap van vorige week tegen De Tukkers nogmaals herhaald en zo stonden de heren uit Harbrinkhoek wederom met lege handen.

MVV begon slap aan de wedstrijd. Dit leverde na een half uur een 0-2 achterstand op. De eerste kans van DSVD werd nog gekeerd en een rommelsituatie later was het nog steeds 0-0. Echter bleef men onscherp en zo kon het zijn dat de spits na een kwartier vrij op doel af kon lopen en strak in de korte hoek kon binnen schieten. MVV kwam er enkele keren via de flank aardig uit en de verdedigers van DSVD moesten aan de rem trekken. Dit kwam ze op twee gele kaarten te staan. Na een half uur viel de 0-2. Een makkelijk weggegeven voorzet vanaf de linkerkant werd bij de 1e paal knap gepromoveerd tot een doelpunt. MVV probeerde wel maar kwam pas terug in de 45e minuut. Eerder miste Rob Reinerink nog een vrije kopbal maar even later werd Koen Lesker binnen de 16 vast gehouden en een penalty en de 2e gele kaart voor de nummer 4 van DSVD was een feit. DSVD moest dus verder met 10 man. Patrick van der Meulen benutte de strafschop feilloos, zodat er met een 1-2 stand gerust werd.

Na rust kwam de man-meer-situatie gelijk tot uiting. MVV zette druk op het DSVD doel en dit bracht grote kansen met zich mee. Echter een echte topkans werd niet gecreëerd. Na een uur voetballen werd het weer 10 tegen 10. Na een foute aanname corrigeerde Jeroen Lesscher iets te hardhandig en dit kwam hem op zijn 2e gele kaart te staan. Hierna bleef MVV komen. Een schot van Koen Lesker ging recht op de keeper af. Ook een aantal rommelsituaties werden niet benut. Het aanvalsspel werd steeds rommeliger en zo kon het gebeuren dat niet de 2-2 viel maar de 1-3. Een voorzet vlak voor tijd werd ingetikt en zo werd de eindstand bepaald op 1-3. In de3 laatste minuut had het 1-4 moeten worden ware het niet dat Frank Snijders een schitterende redding maakte.

Na 2 overwinningen hebben de afgelopen 2 wedstrijden de zwart-witten weer met beide benen op de grond gezet. DSVD heeft eindelijk haar eerste punten maar staat nog steeds veruit onderaan. MVV staat nu één na laatste maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

MVV verliest de derby tegen De Tukkers

2007-10-28

De eerste verliespart van dit jaar is een feit. In een duel tegen buurman De Tukkers uit Albergen werd met 2-0 verloren. Op deze nederlaag viel niets af te dingen.

Vanaf het begin werd duidelijk dat de Tukkers goed klaar gestoomd waren voor deze partij. Ze begonnen fel en wonnen vele duels. Ook kregen ze het voor elkaar om de kracht van MVV onder controle te houden, namelijk het opbouwende vermogen. Dit lag echter niet aan De Tukkers maar aan een off-day van enkele spelers van MVV. In het eerste half uur was het vooral aftasten van beide ploegen, waarbij De Tukkers net iets gevaarlijker waren. Echte kansen kregen ze niet, echter schoot Dick Nijhuis een keer stijlvol met een omhaal op de lat. Even later was het wel raak. De bal werd ingebracht en Dick Nijhuis nam de rebound goed aan en schoot raak. De verdiende voorsprong stond nu ook op het bord. Ook hierna bleef De Tukkers sterker wat resulteerde in enkele goede aanvallen maar tot een 100% afwerking kwamen ze niet meer.

De 2e helft verliep hetzelfde als de eerste. De Tukkers waren feller en hadden een optisch overwicht. Maar met een 1-0 stand kon het nog alle kanten op. Dat bleek ook wel toen de ingevallen Rolf Geerdink een pracht van een kans kreeg maar ook in twee instanties kreeg hij de bal er niet in. Vlak hierna kreeg De Tukkers ongeveer drie 100% kansen maar of Frank Snijders stond in de weg of ze verprutsten het zelf. Toch werd de marge uiteindelijk verdubbeld. Na een corner viel de bal voor de voeten van de laatste man van De Tukkers en zelfs hij kon deze bal niet missen. MVV probeerde nog aan te dringen en ze kwamen nog wel in buurt bij het doel maar de spitsen waaronder Patrick van der Meulen en Ruud Hemmer waren ongelukkig in de afwerking. In de laatste minuten hadden De Tukkers de voorsprong nog kunnen vergroten maar de scherpte was er af. Na 90 minuten droop MVV van het veld af.

Na deze nederlaag is MVV een aantal plaatsen gezakt en zijn ze ingehaald door onder andere De Tukkers. Maar er is niets aan de hand, MVV heeft nog een wedstrijd tegoed en aankomende zondag kunnen ze zich revancheren tegen rode-lantaarn-drager DSVD.
 


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.