MVV E3 ongeslagen kampioen!!

2008-05-27

MVV’29 is voor de 2e keer achtereen kampioen geworden. In een rechtstreeks duel met concurrent Tubantia werd op de voorlaatste wedstrijddag de beslissing geforceerd. MVV’29 begon slecht aan het duel. Uit de eerste de beste aanval dook de snelle en behendige spits van Tubantia als een ware Tinus Plotseling alleen voor keeper Reinerink op en liet hem kansloos. Voor de eerste keer dit seizoen keek MVV’29 tegen een achterstand aan. Hoe zouden zij hierop reageren? Het antwoord kwam snel. Met wilskracht en knokkend voor iedere meter werd er gestreden. Van mooi voetbal was, door de wedstrijdspanning, geen sprake maar het doel van Tubantia werd steeds vaker bestookt. Tubantia trok zich terug en bediende zich van de lange bal om de snelle spits te bereiken. De gelijkmaker viel uit een schot van Busger op Vollenbroek en betekende meteen de ruststand. TD Spijker maande de zwart-witten in de rust tot rust. Het spel was veel te gehaast en het normale spel werd nauwelijks gespeeld.

De 2e helft werd een ware thriller met kansen over en weer. Tubantia kwam door snelle uitbraken een aantal keren gevaarlijk door maar keeper Thijs Reinerink bewees in de belangrijkste wedstrijd van deze competitie zijn klasse en pakte ALLES. MVV’29 wist beter met de kansen om te gaan en Alex Veenstra bracht de stand op 1-2. Voor Tubantia het sein om nog meer de aanval op te zoeken. De spanning liep nog verder op voor spelers, begeleiding en de meegereisde supportersschare. Vlak voor tijd prikte Colin Vleerbos de verlossende 1-3 binnen en liep de hartslag voor eenieder terug naar normale proporties. Na het eindsignaal van de goed fluitende scheids was de ontlading groot. Iedereen besefte dat hier een unieke prestatie was neergezet: In één jaargang kampioen worden in de 4e én 3e klasse. Dat is alleen voorbehouden aan echte kampioenen.
Na het uitreiken van de kampioensmedailles door een delegatie van het jeugdbestuur werd de terugreis aanvaard waarbij afsluitend luidtoeterend een rondrit werd gemaakt door de bouw. Bij binnenkomst in de kantine werd, onder aanmoediging van de nodige decibels, de polonaise ingezet waarna iedereen zich stortte op de patat en fris. Spelers en fanclub bedankten het trotse managementteam in de vorm van de primaire levensbehoeften bier en worst. Na de balkonscène, samen met E1 dat ook kampioen was geworden, bleef het nog lang onrustig op en rond het Frielinkpark.
 
In zijn laatste competitiewedstrijd heeft MVV’29 de ongeslagen status behouden. Het laaggeklasseerde DETO bleek niet in staat om kampioen MVV’29 punten af te snoepen, ondanks dat DETO sterker bleek dan dat op basis van de plek op de ranglijst verwacht zou worden. 
Na een week geen training trok MVV’29 vanaf de eerste minuut richting het vijandelijke doel, maar DETO bood kranig weerstand en zocht zelf ook veelvuldig de aanval op waardoor gastkeeper Giel Groothuis regelmatig zijn kunsten moest vertonen.
Halverwege de eerste helft werd het verschil op de ranglijst dan toch tot uiting gebracht door een doelpunt van Rens Wolters hetgeen een ruststand opleverde van (slechts) 1-0.
In de 2e helft kwam F-pupil Stan Rewinkel de gelederen versterken en werd de druk richting de keeper van DETO verder opgevoerd dat uiteindelijk moest buigen door 2 doelpunten van Alex Veenstra.

Al met al een mooie afsluiting van een jaargang waarin MVV’29 maar liefst 2 keer ongeslagen kampioen is geworden; een jaargang dat door de spelers gekoesterd zal worden, want de herinnering aan een jeugdkampioenschap neem je mee zolang je verder leeft.  


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.