Kampioensverslag MVV B1

2008-05-02

Zaterdag 26 april jl. was het dan zover! M.V.V.’29 B1 kon kampioen worden in de 1e klasse en zo promotie naar de hoofdklasse afdwingen.

Voor dat ik begin met het verslag, even de stand welke hij na 18 wedstrijden was:
 
1. Heino 18 - 44
2. MVV'29 18 - 43
3. Lemelerveld 18 - 41
 
Het resterende programma was voor ons op dat moment nog
Zat. 19/4          Heino B1 – M.V.V.’29 B1
Zat. 26/4          M.V.V.’29 – Lemelerveld B1
 
Op papier dus nog twee ware toppers, welke beiden zouden moeten worden gewonnen, wilden wij van betekenis spelen in de strijd om het kampioenschap.
 
Zaterdag 19 april was dus eigenlijk voor ons de 1e van de 2 finales. Wij moesten uit naar Heino, en voor ons was maar 1 doel gesteld en dat was winnen.
 
Na een spannende 1e helft was het bij rust nog steeds 0-0. Dus na rust volle bak op de aanval gespeeld om die drie punten binnen te halen. Daarentegen had Heino het gevoel dat hun het meest gebaat waren bij een gelijkspel, want ze hadden min of meer een handbalverdediging opgericht.
 
Een kwartier voor tijd barstte de bom. Een afvallende bal werd door de na maandenlange afwezigheid door blessures terugkerende Roy Huls vanaf 20 meter zo in 1 keer uit de lucht genomen en de bal verdween in de kruising. 0-1
 
Nog geen twee minuten later werd die zelfde Roy Huls gevloerd in de 16 meter en de scheidsrechter gaf een strafschop! Roy Huls schoot die penalty er onberispelijk in. 0-2
 
Door deze achterstand moest Heino wel gaan aanvallen en zodoende kregen wij steeds meer ruimte. 8 minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist, Ivo Letteboer maakte er 0-3 van en toen wisten we dat wij die week erop weer een finale hadden.
 
Voor de statistieken kreeg Heino in de laatste paar minuten nog een strafschop, waaruit ze nog de 1-3 maakten.
Toen was daar het eindsignaal en met het bericht dat Lemelerveld tegen Den Ham had gelijkgespeeld, was onze dag helemaal goed.
 
Zaterdag 26 april was het dan zover: M.V.V.’29 B1 zou bij een overwinning op Lemelerveld kampioen worden in de 1e klasse!
 
Op de dag dat de zon volop scheen, waar de supporters in grote getale aanwezig waren, en de meeste voorbereidingen voor een eventueel kampioenschap al waren afgerond, moest M.V.V.’29 B1 de wedstrijd proberen winnend af te sluiten.
 
Daar waar Lemelerveld het die week ervoor liet liggen bij Den Ham en zodoende waren uitgeschakeld voor de titel, deden ze hun sportieve plicht naar Heino toe en maakten ze er een spannende wedstrijd van.
 
Na een spannend 1e half uur waarin het voetbal verre van goed was, werd na 35 minuten de ban gebroken. Na eerst nog enkele kansen om zeep te hebben geholpen was het Ivo Letteboer die de stand op 1-0 zette.
 
Toen de rust in met deze voorsprong, tussentijds kwam bij ons de melding binnen dat Heino uit bij Heeten met 0-2 voorstond. Dit hield in dat wilden wij het kampioenschap binnenhalen wij de voorsprong moesten vasthouden!
 
De 2e helft was erg spannend en M.V.V.’29 kreeg nog een aantal grote kansen, maar hoe goed die bal er ook werd ingeschoten, bij Lemelerveld hadden ze een keeper in de goal die bijna alles pakte. Maar hoe langer het 1-0 bleef hoe spannender het werd. Lemelerveld ging pompen en pompen om zo te proberen de 1-1 af te dwingen.
 
Maar toen floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en het kampioenschap was binnen voor M.V.V.’29 B1. Een zeer goede prestatie van de jongens, wetende dat M.V.V.’29 B1 twee jaar geleden nog maar is gepromoveerd van de 2e naar de 1e klasse.
 
Het kampioenschap werd uitbundig gevierd en een mooier cadeau konden de jongens de afscheidnemende Trainer Peter Voshaar ( volgend seizoen DOS’19 2) en grensrechter Robert oude Avenhuis niet geven.
 
Natuurlijk moet je dan als kampioen op de platte wagen, en dat hebben we gedaan. Een rondrit door ons Dubbeldorp en daarna de Gala van Haarbig even verstoren. We hebben de zaterdag afgesloten bij Bays in Reutum. Ook zondags in Saasveld hebben ze geweten dat de B1 van M.V.V.’29 kampioen is geworden door even bij Bruins langs te gaan!
 
We hebben de festiviteiten op maandag afgesloten met de traditionele fietstocht door de verschillende dorpen van de gemeente Tubbergen.
 
Hier kwamen wij de kampioenselftallen van TVC’28 1 en 2 meerdere malen tegen en hebben gezamenlijk meerdere drankjes en hapjes genuttigd. Bij deze nogmaals de felicitaties van onze kant naar TVC’28. Een knappe prestatie!!
 
 
 

Alles met elkaar super mooie dagen welke wij als M.V.V.’29 B1 niet snel zullen vergeten!!


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.