MVV 29 Beltona plaatst zich opnieuw voor de finaledag

2016-03-17
In september 2015 werd gestart in een zeer zware poule. MVV'29 was ingedeeld in poule D samen met Oranje Nassau, Quick '20 en Tubantia.
 
Op 15 september werd er thuis gestart tegen Tubantia. Een lastige wedstrijd tegen een goede tegenstander. MVV kwam die wedstrijd ook eerst met 0-1 achter uit een corner. Op slag van rust maakte Thijs Busscher 1-1. Binnen het kwartier na rust werd het ook 2-1 door Thijs Busscher. Uiteindelijk kon MVV via de omschakeling door doelpunten van Bart Boerrigter en Kai Wesselink uitlopen naar een keurige 4-1 overwinning.
 
De tweede wedstrijd was thuis tegen Quick ’20. Door blessures moesten we een beroep doen op een heel aantal nieuwe spelers, zelfs 2 B-spelers op de bank. Desondanks kon MVV terug kijken op een prima wedstrijd, waarin het goed weerstand bood en het grote (zwart-witte) broer Quick ’20 met 1-1 huiswaarts kon sturen. Weer een knappe prestatie. Ook omdat daarna de strafschoppen beter genomen werden dan Quick en er een extra puntje genoteerd kon worden. 5 punten uit 2 wedstrijd was goed.
 
De derde wedstrijd was ook een thuiswedstrijd en dus ook de laatste thuiswedstrijd. Dit keer tegen ON Almelo. Het bijzondere aan de eerste helft van deze wedstrijd was, dat ON eigenlijk structureel de betere van het spel had, maar het MVV was dat telkens scoorde. Eerst Koen ter Wee na assist van Kai. Daarna 2 keer Kai zelf. De eerste na een individuele actie en de tweede op goed doorjagen van Robin Morshuis met een keurige pass naar Kai. 3-0 met rust was netjes. Maar gezien het spel van ON wisten we dat we vol door moesten gaan. Het was dan ook erg prettig dat het binnen 2 minuten na rust al 4-1 stond door weer een doelpunt van Kai, na een geweldige uittrap en dus ook assist van Giel. We kregen daarna nog wel een tegentreffer, maar Bart Boerrigter maakte daarna de 5-1 en 6-1. In de laatste minuten werd het nog 6-2. Weer een heel goed resultaat.
 
De vierde wedstrijd werd uit gespeeld tegen Tubantia. Een moeizame wedstrijd waarin erg veel strijd geleverd werd. Tubantia kwam na ruim 20 minuten spelen op 1-0 voorsprong en dacht hiermee de wedstrijd gemakkelijk uit te kunnen spelen. Maar niets was minder waar. Vlak voor rust bracht Bart Boerrigter de stand op 1-1. In de tweede helft kregen beide ploegen kansen, maar was het aanvoerder Kees van der Woude die 2 minuten voor tijd op aangeven van Gijs een corner binnen kopte; 1-2!
 
De vijfde wedstrijd was uit tegen Quick ’20. Dit was veruit de moeilijkste wedstrijd. De tegenstander was deze wedstrijd gewoon beter. Ondanks een tegendoelpunt van Bart Boerrigter werd het een ruime nederlaag, 4-1 voor Quick ’20.
 
Dus moest het plaatsen voor de finaledag gebeuren uit tegen ON Almelo. Gezien de vorige wedstrijd waren we gewaarschuwd, want ON beschikt over de nodige kwaliteiten.
MVV kwam deze wedstrijd door een kopbal van Stefan Kerkhof op 1-0 voorsprong, maar nog voor rust kwam ON gelijk maar nog voor rust scoorde Gijs de onverdiende 1-2 voorsprong. Het was een erg matige helft van MVV. In de tweede helft werd hard gewerkt, ook iets beter gespeeld en kansen gecreëerd. Het was ON dat op de juiste momenten scoorde en uiteindelijk met 4-2 van het veld stapte.
 
We wisten ons dus helaas niet te plaatsen door zelf een resultaat te boeken. 11 punten uit 6 wedstrijden kon nog wel eens niet voldoende zijn voor de finaledag. We waren afhankelijk van uitslagen op andere velden. Toch, op maandag 14 maart hebben we ons geplaatst. Nadat in een andere poule Hierden won van SDC Putten, ging MVV SDC Putten als nummer 2 voorbij en plaatsten we ons. Dit omdat SDC Putten 6 wedstrijden 11 punten had, maar een doelsaldo van +2. MVV had hetzelfde aantal punten van een doelsaldo van +3. Je mag dus wel stellen dat plaatsing dit jaar uiteindelijk met hakken over de sloot is gegaan. Op zich jammer, na een fantastische start in deze zware poule met 11 punten uit de eerste 4 wedstrijden. Helaas konden we dat na de winterstop niet het gewenste gevolg geven.
Maar MVV zal op de finaledag er alles aan doen om te laten zien dat het op deze dag thuis hoort.
 
Komt het allen zien en moedig onze mannen aan op zaterdag 4 juni 2016 op de sportvelden van C.V.V. Sparta Enschede!

 


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.