MVV 29 eindigt als twaalfde op de Beltona finaledag

2015-06-07
MVV’29 plaatste zich wederom voor de finaledag van de Beltona-competitie. In een poule met Quick’20, SDC ’12 en KOSC bleken Quick’20 en MVV’29 te sterk voor de andere teams. Daardoor kon MVV’29 opnieuw proberen om een goede prestatie neer te zetten op de finaledag. Vorig jaar eindigde MVV’29 op een zeer verdienstelijke derde plek.
 
De dag begon traditiegetrouw met een gezamenlijk ontbijt in kantine ‘De Voltreffer’. Omstreeks 07.30 uur kwamen de spelers en begeleiding bijeen. Het ontbijt werd verzorgd door Peter Voshaar. Na het ontbijt volgde de bespreking van trainer Jeroen Lesscher. Na de tactische aanwijzingen vertrok het team richting Enschede. De begeleiding van deze dag, bestaande uit Jeroen Lesscher, Rob Voshaar, Bertus Voshaar, Björn Weiss en Jari Wesselink had alle voorbereidingen getroffen om er een geslaagde dag van te maken.
De selectie bestond uit de volgende spelers:
1.Wout oude Avenhuis
2.Marvin Letteboer
3.Olav Pots
4.Martijn oude Vrielink
5.Nick Ketting Olivier
6.Cas oude Avenhuis
7.Milan Weiss
8.Niek Scholte Lubberink
9.Kai Wesselink
10.Gijs oude Munnink
11.Koen ter Wee
12.Raymond Rajic
13.Niek Busscher
14.Bart Boerrigter
15.Mart Busscher
16.Mart Telgenhof oude Koehorst
17.Dirk oude Munnink
18.Giel Groothuis
 
Rond 09.00 uur arriveerden de heren op Sportpark Schreurserve, het complex van Sparta Enschede. Jaarlijks vindt hier de finaledag plaats. Op de finaledag is plaats voor de beste zestien teams uit de voorronde, waaraan in totaal veertig clubs meedoen. MVV’29 was ingedeeld in Poule B met als tegenstander Achilles Enschede, Noordscheschut en JVC Dedemsvaart. Om 10.00 uur stond de eerste wedstrijd op het programma tegen Achilles Enschede. De wedstrijden duren 25 minuten.
 
10.00 uur: MVV’29 – Achilles Enschede 1-1
Opstelling MVV’29:
Wout oude Avenhuis; Marvin Letteboer (22’ Mart Telgenhof oude Koehorst), Olav Pots, Martijn oude Vrielink, Nick Ketting Olivier; Cas oude Avenhuis, Milan Weiss, Niek Scholte Lubberink; Kai Wesselink, Gijs oude Munnink, Koen ter Wee (17’ Niek Busscher). 
Achilles had in de openingsfase het meeste balbezit, maar wist nauwelijks gevaar te stichten met het vele balbezit. MVV’29 deed dat wel. De lopende mensen van MVV’29 werden vaak bediend, maar stonden te vaak in buitenspelpositie. Daardoor werden vele mogelijkheden om zeep geholpen. Vijf minuten voor tijd kreeg MVV’29 de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Martijn oude Vrielink kon na een indraaiende corner vrijuit koppen, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat. Daardoor bleef de stand 0-0, ondanks dat MVV’29 een doelpunt verdiende. Enkele minuten voor tijd moest Marvin Letteboer geblesseerd het veld verlaten. Voor de rechtsback zat het toernooi erop. Zoals een oude voetbalwet zegt: als je de kansen aan de ene kant niet afmaakt, dan valt de goal aan de andere kant. En zo geschiedde, want na ruim twintig minuten spelen kwam Achilles op een 0-1 voorsprong. Waar Martijn zijn kopbal op de lat verdween, ging de kopbal van een speler van Achilles wel in het doel na een hoekschop. De teleurstelling was groot bij MVV’29, maar het besef was er ook dat de gelijkmaker nog gescoord kon worden. Dit gebeurde dan ook, want een minuut voor tijd kwam MVV’29 langszij. Cas oude Avenhuis wist te scoren, op aangeven van Gijs oude Munnink, met een bekeken afstandsschot vanaf de rand van het strafschopgebied.
Bij MVV’29 waren er gemengde gevoelens na het gelijke spel. Enerzijds had er veel meer ingezeten, want MVV’29 was de bovenliggende partij. Aan de andere kant was er ook blijdschap dat de eerste wedstrijd niet was verloren, door de late goal van Cas. De 1-1 was een uitslag met perspectief voor de volgende poulewedstrijden. Om 11.10 wachtte de volgende tegenstander: Noordscheschut. Zij hadden de eerste wedstrijd gewonnen van JVC Dedemsvaart.
 
11.10 uur: MVV’29 – Noordscheschut 0-1
Opstelling MVV’29:
Wout oude Avenhuis; Mart Telgenhof oude Koehorst (21’ Bart Boerrigter), Olav Pots, Martijn oude Vrielink, Nick Ketting Olivier; Cas oude Avenhuis, Milan Weiss (12’ Niek Busscher), Niek Scholte Lubberink; Kai Wesselink, Gijs oude Munnink, Koen ter Wee.
MVV’29 startte de tweede wedstrijd nagenoeg met hetzelfde elftal, alleen Mart TOK verving de uitgevallen Marvin Letteboer. MVV’29 begon slecht aan de wedstrijd, Noordscheschut had het betere van het spel. Dit leidde na zeven minuten voetballen tot de 0-1 voor Noordscheschut. Het was de eerste kans in de rommelige openingsfase, maar deze was wel meteen raak. Opnieuw een achterstand dus voor de mannen van Jeroen Lesscher. Deze tegentreffer schudde de ploeg wel wakker, want MVV’29 kwam beter in de wedstrijd. Na tien minuten spelen leek MVV’29 langszij te komen, nadat Koen ter Wee kort voor de keeper afspeelde op de meegekomen Cas. Hij tikte de bal voor open doel binnen. De goal werd afgekeurd wegens buitenspel en daardoor bleef MVV’29 op achterstand. Via twee afstandschoten van Gijs was MVV’29 dreigend voor het doel van Noordscheschut. Na een kwartier spelen leek de bal tegen de hand van een speler van Noordscheschut te gaan, na opnieuw een schot van Gijs. De scheidsrechter zag deze handsbal over het hoofd en daardoor werd MVV’29 een strafschop ontnomen. Vijf minuten voor tijd besloten de trainers Jeroen Lesscher en Rob Voshaar om opportunistischer te gaan spelen, om zo proberen de gelijkmaker te produceren. De kopsterke Bart Boerrigter kwam in de ploeg en ging bij in de aanval spelen, dit ging ten koste van verdediger Mart TOK. Via lange ballen wist MVV’29 helemaal geen gevaar te creëren. De tegenstander was nog tweemaal dicht bij de 0-2, met twee gevaarlijke kopballen. Gelukkig voor MVV’29 was doelman Wout oude Avenhuis attent om de kopballen onschadelijk te maken. MVV’29 scoorde ook niet meer en daardoor werd de tweede poulewedstrijd verliezend afgesloten.
De nederlaag had de ploeg aan zichzelf te wijten, want MVV’29 was in balbezit heel slordig en ook ontbrak de scherpte. Daar profiteerde Noordscheschut optimaal van. Geen terechte nederlaag, maar zoals zo vaak met toernooi voetbal bleek één treffer voldoende voor de overwinning. Uit deze wedstrijd kon wel opgemaakt worden dat MVV’29 moest blijven voetballen in de volgende wedstrijd en dat opportunistisch spelen met lange ballen geen succes bleek. De opdracht voor de laatste poulewedstrijd was helder, nadat MVV’29 één punt pakte uit de eerste twee wedstrijden. Er moest gewonnen worden!
 
12.20: JVC Dedemsvaart – MVV’29 1-0
Opstelling MVV’29:
Wout oude Avenhuis; Mart Telgenhof oude Koehorst, Olav Pots, Milan Weiss, Nick Ketting Olivier; Cas oude Avenhuis, Raymond Rajic (20’ Koen ter Wee), Niek Scholte Lubberink; Kai Wesselink, Gijs oude Munnink, Niek Busscher.
MVV’29 begon flink gewijzigd aan de allesbeslissende derde poulewedstrijd. Milan Weiss zakte een linie en ging spelen als inschuivende centrumverdediger. Met Raymond Rajic als verdedigende middenvelder was het de bedoeling om meer controle op het middenveld te krijgen. Ook Niek Busscher had een basisplaats. Martijn en Koen namen daardoor plaats op de bank. De opdracht was dus heel simpel: alleen een overwinning volstond om plaatsing bij de beste acht van het toernooi te realiseren. Met een schuin oog werd gekeken naar de andere wedstrijd in de poule: Noordscheschut – Achilles Enschede. MVV’29 moest zelf winnen en had het in eigen hand, maar de uitslag op het andere veld was van belang. Noordscheschut was met zes punten al geplaatst voor de laatste acht. Achilles Enschede had net als MVV’29 één punt. JVC Dedemsvaart had drie punten, maar MVV’29 kon over deze ploeg heen als MVV’29 zou winnen van JVC Dedemsvaart. Na vijf minuten spelen werd MVV’29 voor het eerst gevaarlijk. Niek kwam het strafschopgebied binnen en werd naar de grond gewerkt door een verdediger van JVC Dedemsvaart. De pedante scheidsrechter vond dit geen strafschop, waardoor er hevige protesten volgden van de MVV’ers. Dit leidde ook tot frustratie bij Gijs, die een minuut later een gele kaart ontving. MVV’29 had een veldoverwicht, ondanks dat er nauwelijks gevoetbald kon worden. Het was duidelijk dat JVC Dedemsvaart voor een punt ging. Een punt zou voor hen volstaan om de laatste acht te bereiken. Constant waren er blessurebehandelingen, waardoor MVV’29 niet lekker in de wedstrijd kon komen. Na een kwartier spelen kreeg Cas de grootste kans van de wedstrijd. Kai Wesselink zette hem met een steekpass vrij voor de doelman, maar Cas stuitte op de uitgekomen keeper. Daarna wist MVV’29 weinig te creëren, iets wat JVC Dedemsvaart de gehele wedstrijd niet lukte. Toch kwamen zij twee minuten voor tijd op voorsprong. Een aanvaller wist de bal vanaf de achterlijn over Wout te koppen en daardoor verloor MVV’29 ongelukkig.
 
MVV’29 eindigde dus met één punt uit drie poulewedstrijden. Evenveel als Achilles Enschede, want zij verloren de laatste poulewedstrijd van Noordscheschut. MVV’29 had een beter doelsaldo dan Achilles en daardoor eindigde MVV’29 als derde. Het leidde tot de volgende eindstand in de poule:
1.Noordscheschut              3-9
2.JVC Dedemsvaart           3-6
3.MVV’29                            3-1
4.Achilles Enschede           3-1
 
Door de resultaten in de poulefase mocht MVV’29 zich gaan opmaken voor een wedstrijd om de elfde en twaalfde plek. De tegenstander kwam uit Almelo, namelijk Oranje Nassau. Na de lunch, was er een flinke pauze tot de laatste wedstrijd. Deze werd gespeeld om 14.20 uur.
 
14.20 uur: MVV’29 – Oranje Nassau 0-4
Opstelling MVV’29:
Giel Groothuis; Mart Telgenhof oude Koehorst (17’ Nick Ketting Olivier), Olav Pots, Martijn oude Vrielink, Mart Busscher; Cas oude Avenhuis, Raymond Rajic (6’ Milan Weiss), Bart Boerrigter; Kai Wesselink, Koen ter Wee (17’ Gijs oude Munnink), Dirk oude Munnink.
In de laatste wedstrijd van het toernooi mochten jongens spelen die tot dan toe weinig of geen minuten hadden gemaakt. Bij MVV’29 was de scherpte volledig verdwenen in de laatste wedstrijd, MVV’29 stond binnen vijf minuten al tegen een 0-2 achterstand aan te kijken. Een vrije trap en een afstandsschot verdwenen achter doelman Giel Groothuis. Na ruim tien minuten spelen werd MVV’29 voor het eerst gevaarlijk, Kai dook op in het strafschopgebied. Zijn schuiver ging voorlangs. Een minuut later wist ON wél opnieuw te scoren. Een speler kwam één op één met Giel en tikte de bal voorbij Giel. De bal verdween tergend langzaam in de verre hoek. Alsof dat nog niet voldoende was viel na ruim zeventien minuten spelen ook nog de 0-4. De verdediging van MVV’29 werd kapot gespeeld door de tegenstander uit Almelo. Een aanvaller wist de bal daarna snoeihard binnen te knallen. Drie minuten voor tijd kreeg Gijs nog de mogelijkheid om een eretreffer te maken. Zijn punter was echter een prooi voor de doelman van ON.
 
MVV’29 verloor ook deze wedstrijd en eindigde daarmee op de twaalfde plek. De resultaten op de finaledag waren teleurstellend, aangezien MVV’29 slechts één punt pakte uit vier wedstrijden. Daarnaast maakte MVV’29 slechts één doelpunt. Vandaag werd duidelijk dat MVV’29 de effectiviteit ontbrak om opnieuw hoge ogen te gooien op het prestigieuze beloften toernooi. MVV’29 was in de poule telkens sterker dan de tegenstander, maar miste teveel kansen om meer punten te pakken. De tegenstanders waren juist effectief en hadden aan één of enkele kansen voldoende. Toch mag MVV’29 trots zijn op de prestatie van het Beltona-team. Twaalfde van in totaal veertig teams is netjes te noemen en daardoor ging MVV’29 met opgeheven hoofd weg uit Enschede.
 
Eenmaal terug bij de kantine wachtte het team een barbecue en enkele drankjes. Daarmee werd de dag en het gehele Beltona-toernooi waardig afgesloten. MVV’29 neemt volgend jaar opnieuw deel aan de competitie en zal er alles aan doen om zich ook volgend seizoen weer de plaatsen voor de finaledag. Voor enkele jongens was dit de laatste wedstrijd als speler van de Beltona, er is gebleken dat er voldoende talent is bij MVV’29 om hen te vervangen. 
 
 
diavoorstelling van de foto's van de finaledag
 
Van 2015-06-06 Beltona Finaledag

 


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.