MVV29 weet weer wat winnen is

2022-11-14

Het is MVV’29 1 gelukt om de wedstrijd tegen Vogido 1 in Enschede te winnen. Na een 1-2 ruststand stapten de ploegen uiteindelijk met een 1-3 eindstand van het veld af, mede door goals nummer 7 en 8 in de competitie van Floris Oude Nijhuis.

MVV’29 wist dat het een resultaat moest behalen. Dit beaamde trainer-coach Ruud Ottenhof dan ook tijdens de wedstrijdbespreking: “We hebben iets recht te zetten na vorige week” (1-2 verlies tegen Saasveldia, red.). Door dit verlies en het gelijke spel tegen WVV’34 (3-3) heeft MVV’29 de punten hard nodig als er naar boven gekeken wil worden. “We moeten winnen als we bovenin mee willen gaan doen”, sloot Ottenhof af.

MVV’29 begon voortvarend aan de wedstrijd. Na een goedlopende aanval probeerde Daan Scholten Floris Oude Nijhuis te bereiken, maar diens voorzet was te hoog. Oude Nijhuis wist de bal binnen te houden en legde deze terug op een ingeschoven Nick Hofhuis. De voorzet die hij produceerde bleek dusdanig indrukwekkend, dat een Vogido-verdediger de bal voor Jop Maathuis wegsnoepte en deze op kunstige wijze over zijn eigen keeper schoot: 0-1. Dit brak de wedstrijd enigszins open. Hierna volgden een aantal kansen aan beide kanten, met de grootste voor Vogido die de paal raakte. Na een klein halfuur spelen brak MVV’29 met een snelle aanval door de verdediging van Vogido, maar Thijs Kamphuis liet zich na een reglementaire schouderduw opzichtig vallen. Kamphuis wist zelf ook dat hij hier geen strafschop aan over zou houden. Dat hij Twents jeugdkampioen schoonspringen is geweest was overigens te zien aan zijn duik. De vakjury gaf unaniem een 9 voor de afsprong, helaas was de buiklanding niet meer waard dan een 6. Uiteindelijk lukte Vogido het om na een aantal speldenprikjes de solide defensie van MVV’29 dan toch te doorbreken. Na een voorzet van rechts kon een Vogido-aanvaller ongehinderd de bal langs doelman Thijs Goossen schieten: 1-1. Nog geen minuut later dacht Floris Oude Nijhuis de bal in een leeg doel te kunnen schuiven nadat Jop Maathuis de keeper had uitgespeeld, maar tot ieders verbazing kon een Enschedese verdediger de bal voor de lijn wegglijden. Vlak voor rust wist Oude Nijhuis wel het net te laten vibreren. Na een goede individuele actie hield Bart Oerbekke het overzicht en gaf de bal onzelfzuchtig af op Oude Nijhuis, die koel binnenschoot: 1-2. Hierna kreeg Jop Maathuis na een opwelling langs de zijlijn nog een kans op de 1-3, maar zijn actie vergde te veel energie, waardoor hij alleen een rollertje kon produceren.

Het aantal noemenswaardige momenten in de tweede helft waren schaars. Daan Scholten waande zich wijlen Epi Drost, en schoot de bal hoog over richting het Diekmanstadion. Even later dook de reïncarnatie van Carlos Alberto, Niels ter Wee, op in het vijandige zestienmetergebied, maar zijn inzet werd vakkundig gekeerd door de doelman. Deze bleef even later kansloos achter nadat Floris Oude Nijhuis Jop Maathuis een goal gunde, maar de grensrechter stak gedecideerd zijn vlag in de lucht. 20 minuten voor tijd kon hij deze troefkaart niet inzetten, aangezien Floris Oude Nijhuis een scherp aangesneden corner van Thijs Kamphuis binnentikte: 1-3. Vogido probeerde hierna nog een aansluitingstreffer te forceren, maar alle voorzetten vielen in de handen van een attente Thijs Goossen.

Na afloop kan er gezegd worden dat MVV’29 terecht heeft gewonnen. “We hebben Vogido weggecounterd. Goed om te zien dat de offday van vorige week is weggepoetst”, aldus Ottenhof. Door de overwinning en puntenverlies van concurrenten stijgt MVV’29 van de zesde naar een gedeelde tweede plek, met een punt achterstand op koploper FC Trias. Die tweede plek wordt gezamenlijk bezet met Barbaros 1.

Aankomende zondag speelt MVV’29 op het eigen Frielinkpark tegen RSC 1, aanvang 14.00 uur. Graag tot dan!


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.