MVV29 5e op de Beltona Finaledag

2018-06-27

Foto's van deze dag zijn te bekijken via deze link: https://photos.app.goo.gl/LvHXGFKH54rB7oLZ6

Op zaterdag 23 juni mocht het beloftenteam van MVV’29 wederom aantreden op de Beltona Finaledag, die jaarlijks wordt gespeeld op de velden van Sparta Enschede. Zo vanzelfsprekend was dit overigens niet, aangezien MVV’29 zich niet wist te plaatsen voor de finaledag. Door een afzegging van een andere vereniging, kreeg MVV’29 alsnog een uitnodiging om deel te nemen aan de finaledag.

De dag begon traditioneel met een ontbijt in Sportkantine ‘De Voltreffer’, waarna per bus de weg richting Enschede werd ingezet. Daar maakten de spelers en begeleiding (bestaande uit Marcel oude Nijhuis, Rob Voshaar, Bertus Voshaar, Björn Weiss en Jari Wesselink) zich op voor een poule met ZAC, vv Noordscheschut en Avanti Wilskracht. Het doel was om bij de eerste twee in de poule te eindigen en zodoende naar de laatste 8 door te stoten. De wedstrijden duurden 25 minuten.

Poulewedstrijd 1: MVV’29 – ZAC, 4-0

Opstelling MVV’29
Giel Groothuis;
Bart Boerrigter, Jim Groener (17’ Niels ter Wee), Nick Hofhuis, Tim Busscher;
Milan Weiss, Daan Scholten, Mike Busscher (20’ Matthijs Löwik);
Kai Wesselink, Stan oude Avenhuis, Koen ter Wee (15’ Bart Oerbekke).

Wedstrijdverslag

Om 10.35 werd voor het eerst afgetrapt. Tegen ZAC, de club die MVV’29 vorig jaar uitschakelde in de knock-out-fase. Waar MVV’29 het vorig jaar lastig had tegen deze ploeg, liet het dit jaar geen spaan heel van de club uit Zwolle. Koen ter Wee opende al snel de score. De aanvaller schoof beheerst binnen na een goede individuele actie. Kort daarna scoorde Nick Hofhuis de tweede treffer van de wedstrijd. Na een goede corner van Kai Wesselink, legde Stan oude Avenhuis perfect terug op de verdediger. Daarmee zat MVV’29 op rozen. Uiteindelijk liep MVV’29 via de tweede goal van Koen ter Wee en een strafschop van Kai Wesselink, die zelf gevloerd werd in het strafschopgebied, uit naar een klinkende 4-0 overwinning. Niels ter Wee redde kort voor tijd nog op de doellijn en voorkwam hiermee dat de Zwollenaren een eretreffer maakten. Met deze grote uitslag begon MVV’29 erg goed aan het toernooi.

Poulewedstrijd 2: MVV’29 – vv Noordscheschut, 0-1

Opstelling MVV’29
Giel Groothuis;
Bart Boerrigter, Jim Groener, Nick Hofhuis, Tim Busscher;
Milan Weiss, Daan Scholten, Mike Busscher (17’Bart Hondebrink);
Kai Wesselink, Stan oude Avenhuis, Koen ter Wee.

Wedstrijdverslag

MVV’29 begon tegen vv Noordscheschut in dezelfde opstelling als de eerste wedstrijd tegen ZAC. Al vroeg kwamen de zwart-witten op achterstand. Een hoekschop van vv Noordscheschut viel bij de tweede paal. MVV’29 wist de bal niet goed weg te werken, waarna vv Noordscheschut simpel binnen kon tikken. Door dit zwakke verdedigen kon MVV’29 de achtervolging inzetten. Ondanks de tegengoal raakte de ploeg van Marcel oude Nijhuis niet van slag en wist het meerdere kansen te creëren om op gelijke hoogte te komen. De grootste kans was voor Milan Weiss, na een steekpass van Kai Wesselink. Echter stuitte de aanvoerder op de doelman. MVV’29 had het betere van het spel, totdat MVV’29 in korte tijd twee gele kaarten ontving. De consequentie na een gele kaart was dat je vijf minuten aan de kant moest staan. Jim Groener en Bart Boerrigter ontvingen geel, waardoor MVV’29 met negen man kwam te staan. Nadat Bart Boerrigter het veld weer in mocht, kreeg hij kort voor tijd nog een grote kopkans. Echter ging de bal over, waardoor MVV’29 de tweede wedstrijd verloor. Een nederlaag die het aan zichzelf te danken had. Kai Wesselink raakte geblesseerd aan zijn pols, waardoor zijn toernooi eindigde.

Poulewedstrijd 3: MVV’29 – Avanti Wilskracht, 1-0

Opstelling MVV’29
Giel Groothuis;
Bart Boerrigter, Niels ter Wee, Nick Hofhuis, Tim Busscher;
Milan Weiss, Daan Scholten, Mike Busscher (18’ Matthijs Löwik);
Bart Oerbekke (20’ Bart Hondebrink), Stan oude Avenhuis, Koen ter Wee.

Wedstrijdverslag

Door de nederlaag tegen vv Noordscheschut moest MVV’29 de laatste wedstrijd flink aan de bak om door te gaan naar de beste acht teams van het toernooi. MVV’29 startte met Bart Oerbekke als vervanger van de geblesseerde Kai Wesselink, Niels ter Wee nam de plaats in van Jim Groener. Al snel scoorde Bart Oerbekke met zijn linker de 1-0 na een knappe actie. Daarna pakte de aanvaller van A1 een gele kaart, hierdoor moest MVV’29 vijf minuten met een man minder spelen. MVV’29 ‘vergat’ om de wedstrijd eerder te beslissen, onder andere Koen ter Wee raakte de paal en miste daarmee de kans op 2-0. Toch wist MVV’29 de 1-0 over de streep te trekken. Hiermee plaatste het zich voor de kwartfinale en werd MVV’29 zelfs poulewinnaar, vv Noordscheschut werd tweede. Een knappe prestatie! Een smet op de goede prestatie was dat Bart Oerbekke, na Kai Wesselink, ook geblesseerd moest afhaken.

Kwartfinale: MVV’29 – Sparta Nijkerk, 0-0 (Sparta Nijkerk winst na strafschoppen)

Opstelling MVV’29
Giel Groothuis;
Bart Boerrigter, Jim Groener, Nick Hofhuis, Tim Busscher;
Milan Weiss, Daan Scholten, Bart Hondebrink;
Stan oude Avenhuis, Mike Busscher, Koen ter Wee.

Wedstrijdverslag

Door de blessure van Bart Oerbekke, schoof Mike Busscher een linie door en kwam er een plekje vrij voor Bart Hondebrink op het middenveld. Jim Groener nam centraal achterin de plek van Niels ter Wee weer over. Al vrij snel werd duidelijk dat Sparta Nijkerk de beste tegenstander was die de ploeg van Marcel oude Nijhuis tegen was gekomen op de finaledag. Sparta was de betere ploeg, MVV’29 was voornamelijk aan het verdedigen. Dit leidde uiteindelijk tot de 0-1. Echter werd deze goal wegens buitenspel afgekeurd. Ondanks dat Sparta een aantal keren gevaarlijk werd, wist het niet te scoren en kon doelman Giel Groothuis de nul houden. Daarom moesten strafschoppen bepalen wie er naar de halve finale zou gaan. Bij MVV’29 misten Koen ter Wee en Daan Scholten een strafschop, Sparta wist alle strafschoppen te raken. Daarmee werd MVV’29 uitgeschakeld en moest het verder spelen om de vijfde tot en met de achtste plekken.

Wedstrijd om plek 5 t/m 8: MVV’29 – Wijhe, 1-0

Opstelling MVV’29
Stan Rewinkel;
Bart Boerrigter, Jim Groener, Niels ter Wee, Tim Busscher;
Bart Hondebrink, Daan Scholten, Matthijs Löwik;
Stan Oude Avenhuis, Mike Busscher, Koen ter Wee (20’ Nick Hofhuis).

Wedstrijdverslag

Na de wedstrijd tegen Sparta was het toernooi voor Milan Weiss ten einde. Daarmee werd de spoeling dun voor het beloftenteam van MVV’29. Tegen Wijhe nam Stan Rewinkel de plek onder de lat over van Giel Groothuis, speelde Niels ter Wee op de plek van Nick Hofhuis en was Matthijs Löwik de vervanger van Milan Weiss. MVV’29 begon goed aan de wedstrijd, Bart Boerrigter zette als rechtsback een aanval op, ging de combinatie aan met Stan oude Avenhuis en rondde vervolgens beheerst af met buitenkant voet: 1-0. De beloften van MVV’29 kregen via Stan oude Avenhuis, Bart Hondebrink en Bart Boerrigter kansen om de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar lieten dit na. MVV’29 won en mocht dus aantreden om de vijfde en zesde plek.

Wedstrijd om plek 5 en 6: MVV’29 – ZSV Zelos, 2-1

Opstelling MVV’29
Stan Rewinkel;
Niels ter Wee, Jim Groener, Nick Hofhuis, Tim Busscher;
Bart Hondebrink, Daan Scholten, Matthijs Löwik;
Bart Boerrigter, Mike Busscher, Stan oude Avenhuis.

Wedstrijdverslag

Alsof MVV’29 nog niet genoeg blessures had opgelopen deze finaledag, moest Koen ter Wee de laatste wedstrijd tegen ZSV Zelos ook nog verstek laten gaan. Nick Hofhuis kwam daardoor weer in het elftal en Bart Boerrigter schoof door van de achterste linie naar de aanval. Dat bleek een goede zet, want Bart Boerrigter opende de score met een wereldgoal tegen de ploeg uit Zelhem (Gelderland). Hij legde de bal vanaf de zestien over de doelman in de verre hoek: 1-0. Ook moest MVV’29 een tegendoelpunt incasseren, nadat een speler van ZSV Zelos kon binnentikken na een vrije trap. Uiteindelijk wist MVV’29 deze wedstrijd wel te winnen, opnieuw Bart Boerrigter wist te scoren. Een schot vanaf circa 18 meter werd feilloos in de korte hoek binnen geschoten. Daarmee was de vijfde plek in de wacht gesleept door de mannen van Marcel oude Nijhuis.

Een verdienstelijke prestatie voor MVV’29, dat daarmee de prestatie van vorig jaar (zevende plek) verbeterde. Ook komend jaar zal MVV’29 weer meedoen aan de Beltona Beloftencompetitie. In tegenstelling tot dit jaar hopen de zwart-witten zich wél te plaatsen via de kwalificatieronde van zes wedstrijden en opnieuw deel te nemen aan de finaledag bij Sparta Enschede.


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.