Ex-topvoetballer Wim Kieft bezorgt sponsoren van MVV’29 een prachtavond

2017-12-03
Een volgepakte Sportkantine ‘de Voltreffer’ diende als decor voor een lezing van ex-profvoetballer Wim Kieft in samenwerking met journalist Eddy van der Ley afgelopen donderdag 30 november. De ‘Verwencommissie’ van MVV’29 had de avond georganiseerd als blijk van dank naar alle sponsoren van de Harbrinkhoekse voetbalvereniging.
 
Een openhartige Kieft
 
Kieft, tegenwoordig analist en hoofdpersoon in de succesvolle biografie KIEFT, hield geen blad voor de mond en gaf zijn mening over de huidige staat van het Nederlands voetbal. “De exceptionele talenten hebben we nu niet meer, maar dat komt wel weer”, gaf hij de aanwezigen hoop op een betere toekomst voor het Nederlandse voetbal.
Hij vertelde ook uitvoerig over zijn kopgoal op het gouden EK in 1988, zijn tijd bij PSV met Romario als teamgenoot en alle andere successen die hij vierde tijdens zijn glansrijke carrière waarin hij onder meer voor PSV en Ajax speelde. Ook de cocaïne- en drugsverslaving die hij had komt uitgebreid aan bod. Een geheim dat hij bijna 20 jaar bij zich droeg. “Uiteindelijk heb ik nog geluk gehad”, gaf hij toe dat het ook anders had kunnen aflopen.
Quiz
 
Tussen de lezing door werd er ook nog een quiz gespeeld, de vragen gingen uiteraard over de carrière van Kieft. ‘Wat was de naam van de doelman van Ierland, waar tegen Kieft scoorde op het EK 1988?’ en ‘Voor welke Franse club speelde Kieft?’ waren vragen waarmee de sponsoren aan het denken werden gezet. De winnaar van de quiz ging met het boek ‘Niet zeiken, voetballen!’ naar huis. Het boek gaat over Bas Nijhuis en is geschreven door Van der Ley.
 
De sponsoren van MVV’29 lieten het ook niet na om vragen te stellen aan de oud-international en Gouden Schoen-winnaar. Hij nam alle tijd om de vragen te beantwoorden. Na afloop werd onder het genot van een hapje en drankje teruggeblikt op de anekdotes van de analist van Ziggo Sport. De ‘Verwencommissie’ van MVV’29 kijkt terug op een prachtige avond.
 
Foto's van deze avond
 

Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.