MVV 29 JO11-2 - To keep or not to keep

2017-10-30
Het is het laatste weekend van de herfst vakantie, op de dag voordat de klok weer een uur wordt terug gefloten en het winterseizoen staat te trappelen om ons kikkerlandje te omarmen. Het is de dag waarop gefluisterd wordt dat er zelf bij één van de leiders al ijs op de vijver is gespot. Aldus het verhaal in de kantine van ASV. Het is weer koud langs de velden. Waar de temperatuur in het begin van de vakantie het nog toe liet om in een T-shirt buiten te lopen, is het nu guur. De wind blaast over de velden. Tussen de wedstrijden door hebben onze spelers nog even het SvgT toernooi meegepakt. Alhoewel de onzen hier al voor de halve finale op het veld stonden, bleek dat er fout geteld was en nipt iemand anders de halve finale plaats opeiste. En passant werd nog wel even de penalty bokaal opgeëist. Natuurlijk was dit de grootste beker van het toernooi. Dus die wilden ze wel hebben.
Vanuit de kleedkamer van de tegenstander van vandaag klinkt harde muziek. Alsof de plaatselijke DJ is ingehuurd om de mannen nog wat op te zwepen tegen de nummer 1 in de stand van de competitie. Luide Bass dreunen begeleiden onze spelers naar hun kleedkamer. Buiten staat een moeder te hakken op de melodie van de muziek.
 
De kraker kan beginnen.
Al vanaf de aftrap is het duidelijk dat ASV erop gericht is om de stand van de ranglijst in hun voordeel om te draaien. Ze spelen zeer aanvallend en zetten direct druk op onze verdediging. Het spel gaat op en neer in de eerste zes minuten van de wedstrijd. ASV drukt door en creëert de eerste kans van de wedstrijd. Maar met een goede reflex kan de keepster van MVV de bal keren. Feit wil dat zij in de vakantie een hele dag een keepers training heeft gehad, en dat komt goed van pas. Er volgt een corner voor ASV. Deze zeilt langs alles en iedereen en rolt ongevaarlijk over de achterlijn. Maar ASV blijft druk zetten. Er komt een volgende kans en wederom staat onze keepster haar mannetje. Met een sprong waar Epke Zonderland jaloers op zou zijn vliegt ze naar de bal en kan hem voor de doellijn keren. We staan onder druk. Maar plots is daar de counter van MVV. De bal gaat van de keepster naar de verdediger die een harde strakke steekpas door het midden geeft. Onze linker vleugelspits pakt de bal op in de loop en spurt tussen twee verdedigers door en schuift de bal in de uiterste hoek. 0-1 tegen de verhouding in maar wie maalt erom. Na deze tegenslag gooit ASV er nog een schepje bovenop. Ze willen de opgelopen schade snel weer ongedaan maken. Het is aan de keepster te danken dat ASV de achterstand niet ombuigt in een voorsprong. Binnen 2 minuten moet ze met een uiterste inspanning nog twee keer de bal keren. En het zijn niet de makkelijkste reddingen. De spits van MVV heeft zich ondertussen wat laten zakken naar het middenveld om de bal op te kunnen pikken. Hij krijgt deze aangespeelt vanuit de verdediging en leidt hiermee de tweede counter van MVV in. De bal wordt in de voeten van de rechtsbuiten gespeeld. Deze draait weg van zijn tegenstander en schiet daarna binnen. 0-2 twee kansen twee goals. Dit is wel erg effectief, maar zoals gezegd tegen de veld verhouding in. ASV weet echter niet van ophouden. De druk blijft onveranderd hoog. Keer op keer weten de MVV verdedigers de aanvallen te stoppen. Echter op een onbewaakt moment vliegt de bal weer richting het doel van MVV. Wederom is het de uitblinkende keepster die een redding verricht. In de 19e minuut gaat onze centrale verdediger met de bal aan de haal en steekt het middenveld over. Vanaf ruime afstand ramt hij de bal richting het doel van ASV. De bal vliegt over de keeper die een metertje te ver voor zijn goal staat en slaat achter hem in het net. 0-3 drie schoten op doel 3 treffers. De keeper van de thuisploeg zal niet zo goed slapen vrezen wij. ASV valt nog één keer aan maar de spits schuift de bal net naast het doel. Dit is tevens de laatste actie van de eerste helft.
 
Na de rust zien we aan de zijlijn dat de opstelling van ASV enigszins gewijzigd is. Onze heren in het veld hebben dit blijkbaar nog niet zo door en laten zich in de eerste minuut overrompelen door de tegenstander. Over de linkerflank komt een aanvaller in schiet positie. Deze keer kan onze keepster de bal niet keren. Het staat 1-3 met nog 24 minuten te gaan. Dit kon nog wel eens spannend worden. ASV heeft ondertussen de spirit weer te pakken. En houden de druk erop. Er wordt rommelig uit verdedigd aan MVV zijde. Na een paar flipperkast ballen komt de bal plots voor de voeten van een tegenstander. Deze bedenkt zich niets en knalt de bal van korte afstand in het MVV doel. Geen kans voor de keepster. Binnen 2 minuten in de tweede helft heeft ASV weer aansluiting. Aan de zijlijn loopt de spanning op inmiddels geven ongeveer 6 coaches aanwijzingen aan de spelers. Echter de gedecideerde coach van MVV maakt hier netjes een einde aan. ASV blijft drukken. Wederom is het de keepster die de voorsprong van MVV vasthoud door weer een onmogelijke redding. In de 36e minuut komt er een aanval van MVV over de linker flank. De bal wordt vanaf de achterlijn terug gelegd op de spits. Deze schuift de bal in het net. 2-4 we hebben weer iets meer lucht. ASV weet echter niet van ophouden. Het spel golft op en neer. Wederom is er een doelpoging van ASV maar ook deze poging wordt door de keepster naast gekeken. Vijf minuten lang gaat het spel van links naar rechts, langzaam zie je bij de spelers de kaarsjes uitgaan. De voorhoede komt al lang niet meer terug bij elke aanval van ASV. Bij een volgende uitbraak van ASV over de linkerflank moet ook de MVV verdediging verstek laten gaan. ASV brengt de stand weer op 3-4 het is nog steeds niet afgelopen. Met nog 7 minuten op de klok is het pompen of verzuipen. ASV blijft druk zetten in de 45e minuut moet de keepster van MVV nog twee keer aan de bak om de bal uit het doel te rossen. Het blijft tot het einde spannend. Met koppen als bieten vliegen de spelers over het veld totdat het eindsignaal klinkt.
 
Gezien het veldspel lijkt het een gestolen overwinning maar als je de effectiviteit van MVV erbij pakt en de prestatie van onze keepster is de uitslag wel terecht.
Deze keer dus geen “man of the match” maar een “woman of the match”. En die staat toevallig bij ons onder de lat.     
 
Klik hier voor de foto's van de wedstrijd.

Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.