Kijk door de lensen van Jari! (verslag Beltona Finaledag)

2008-06-16

Kijk door de lenzen van Jari!

Op een warme zaterdag 7 juni was het dan zo ver. Het Beltona team van MVV’29 ging de finaledag spelen bij Sparta Enschede.
 
De selectie van MVV’29 met het team waarin ze voetballen:
 1. Luuk oude Avenhuis, A1
 2. Rob Reinerink, 1e
 3. Niek Leus, 2e
 4. Rob Kienhuis(aanvoerder), 2e
 5. Jordy Booyink, 1e
 6. Wouter Sand, A1
 7. Tim ten Berge, 1e
 8. Frank Voshaar, 3e
 9. Remco Brockelman, A1
 10. Joeri Weiss, A1
 11. Ivo Letteboer, B1
 12. Gert-Jan Kampkuiper, 3e
 13. Mathijs Pots, 3e
 14. Lars aan de Stegge, A1
 15. Rob Voshaar, 3e
 16. Jarno Heerts, A1
 17. Roy Haarhuis, 6e
 18. Tom Kienhuis, B1
Trainer/Coach: Peter Voshaar
Assistent Trainer: Jeroen Lesscher
Begeleider: Niek Bos
Verzorger: Johan Vetketel
Toernooibegeleider van Sparta Enschede: Herman Egbers
Pers: Jari Wesselink
 
Het team had 5 afwezigen(Thijs Kampkuiper, Jorgen Weiss, Rob Scholten, Rutger Alberink en Sander ten Tusscher), maar ondanks de afwezigen stond er een goed team.
 
Om 7uur werd iedereen verwacht in de kantine. Iedereen even koffie drinken en een beetje praten aan de bar. Toen iedereen aanwezig was, behalve Luuk en Thijs, trok iedereen het shirt en de trainingsbroek aan. De kleren waren aan en er kon worden ontbeten. Na het ontbijt nog even in de kantine wachten op de bus. Toen de bus aan was gekomen stapte de spelers en begeleiding in de bus. Eenmaal aangekomen werd vertelt waar de bus moest staan en kwamen de spelers die vorig jaar ook meededen aan dit toernooi een oude bekende tegen, het was Herman Egbers(de spelers noemde hem Bob), de toernooibegeleider die het team de voorgaande twee jaar ook al had.
 
Peter, Jeroen, Niek, Johan en ik gingen naar de organisatiekamer waar nog wat moest worden besproken. Buiten zaten de spelers op een stoeltje te genieten van de zon, want o wat was het warm…
 
Nadat er was genoten van de zon gingen de spelers zich om kleden voor de eerste zware klus, de wedstrijd tegen Hulsensche Boys.
 
 
De opstelling van MVV’29 tegen Hulsensche Boys.
Doel: Luuk oude Avenhuis
Rechtsback: Rob Reinerink
Centrale verdedigers: Rob Kienhuis en Niek Leus
Linksback: Jordy Booyink
Rechtshalf: Wouter Sand
Linkshalf: Frank Voshaar
Midmid: Joeri Weiss
Rechtsbuiten: Tim ten Berge
Spits: Remco Brockelman
Linksbuiten: Ivo Letteboer
 
Wedstrijdverslag MVV’29-Hulsensche Boys.
Om half 11 is het dan zo ver, er kan gevoetbald worden. De 1e tien minuten zijn voor MVV maar het is niet zo dat ze veel beter zijn. Na tien minuten schiet de doelman van Hulsensche Boys de bal uit, de bal komt terecht bij Rob Reinerink die de bal ineens neemt en schiet hem zo over de doelman heen: 1-0. De hak van Ivo’s schoen gaat kapot en Ivo moet even naar de kant, hij doet de schoenen van Jeroen aan. Onder de schoen van Jeroen zitten noppen maar Ivo gleed 2 of 3 keer uit in de schoenen. Gelukkig voor Ivo dat hij reserveschoenen in zijn tas had zitten en die werden ook op gehaald door Tom Kienhuis. In de 13e maakt Joeri een mooie actie waarna hij de bal voorgeeft maar het schot van spits Remco Brockelman van vijf meter wordt geblokt. Even na de 1e mogelijk van Remco volgt ook de 2e , de poging gaat net naast het doel. Hulsensche Boys krijgt een hoekschop en beland voor de voeten van een speler van Hulsensche Boys maar hij schiet kansloos over het doel van Luuk. Na deze kans komt Jarno voor Tim, eerder was Gert-Jan al ingevallen voor Ivo. De 1e drie punten zijn binnen na een 1-0 zege!
 
Scoreverloop:
10’ Rob Reinerink
 
Wissels:           Jarno er in, Tim er uit  
                        Gert-Jan er in, Ivo er uit
 
MVV’29 – Hulsensche Boys eindigt in een overwinning voor MVV!!! 1-0
 
Rob Reinerink zelf over zijn werelddoelpunt:
‘De bal kwam er aan en ik denk ik neem hem ineens, een beetje frustratie na zondag van me afgeschoten’
 
De spelers zijn even tot rust gekomen en daarna even naar de kleedkamer voor de korte bespreking.
 
Opstelling MVV’29 tegen Sparta Enschede
Doel: Luuk oude Avenhuis
Rechtsback: Rob Reinerink
Centrale verdedigers: Rob Kienhuis en Niek Leus
Linksback: Jordy Booyink
Rechtshalf: Wouter Sand
Midmid: Joeri Weiss
Linkshalf: Frank Voshaar
Rechtsbuiten: Gert-Jan Kampkuiper
Spits: Remco Brockelman
Linksbuiten: Tim ten Berge
 
Wedstrijdverslag van MVV’29 – Sparta Enschede.
Al na 2 minuten is er een goal voor Sparta Enschede, gelukkig werd die afgekeurd want de speler raakte de bal met de hand(gelukkig heeft niet iedereen de hand van god). Daarna volgt een gevaarlijke vrije trap van Sparta maar Luuk redt goed. In de 10e minuut is er een blessure voor, de rechtshalf, Wouter Sand. Ivo vervangt hem. Waardoor Tim naar linkshalf verschuift en Ivo linksbuiten wordt. In de 16e een grote fout achterin bij Sparta Enschede en Tim kan afmaken. 17e minuut: Gert-Jan eruit en Jarno erin. Jarno krijgt 6 minuten later een gele kaart, wegens het hinderen van een ingooi van Sparta Enschede. Het was een Duitse overwinning, Sparta maakte het spel en was beter en MVV gaat er met de punten van door.
 
Scoreverloop:
16’ Tim ten Berge
 
Wissels:           Wouter er uit en Ivo erin
                        Gert-Jan er uit en Jarno er in
 
Kaarten: Jarno Heerts, geel.
 
MVV’29 PLAATST ZICH NA TWEE WEDSTRIJDEN AL VOOR DE KWARTFINALE!!!
 
Al na 2 duels al geplaatst dus en MVV kan spelers sparen voor het 3e duel. Even middageten bij Sparta. Iedereen kreeg een broodje ham en een broodje met kaas en ook een banaan. Na het eten waren er nog een aantal minuten om weer te genieten van de zon en daarna weer de bespreking in de kleedkamer. Voor de wedstrijd moest nog een teamfoto worden gemaakt.
En daarna konden de spelers naar het veld met het uit tenue aan( zwart-wit, thuistenue was zwart-geel).
 
Opstelling MVV’29 tegen Rohda Raalte:
Doel: Tom Kienhuis
Rechtsback: Lars aan de Stegge
Centrale verdedigers: Rob Reinerink en Niek Leus
Linksback: Mathijs Pots
Rechtshalf: Rob Voshaar
Midmid: Roy Haarhuis
Linkshalf: Gert-Jan Kampkuiper
Rechtsbuiten: Jarno Heerts
Spits: Remco Brockelman
Linksbuiten: Ivo Letteboer
 
Wedstrijdverslag MVV’29 – Rohda Raalte:
Misschien kunt u zich het nog herinneren: De vorige keer dat ik een stukje schreef over de Beltona, toen bij ON, was het 1e balcontact niet goed van Rob Voshaar en ja hoor ook vanmiddag toen hij zijn 1e balcontact had schoot Rob hem naast het veld in de bosjes, maarja.. genoeg hierover we gaan snel verder, oja trouwens ook het 2e balcontact van Rob was geen succes. MVV heeft het moeilijk tegen Rohda Raalte. Al in de 3e minuut een tegentreffer. Dan een vrije trap voor MVV. Roy Haarhuis gaat er achter staan: hij schiet de bal hard en beland bij Remco die het met een omhaal probeert, maar geen probleem voor de doelman van Rohda.
Vijf minuten voor tijd komt breekijzer Jordy Booyink er in voor Remco in de spits. Frank Voshaar en Thijs Kampkuiper zingen in de dug-out het lied ‘chillen, chillen, chillen in het bubbelbad’ om het zo een beetje gezellig te maken in de dug-out. Net voor tijd nog het schot van Roy maar dat gaat naast het doel van Rohda Raalte. Even later een actie van Rob Voshaar en hij geeft een prima voorzet en Jordy Booyink schiet de bal niet binnen, hij komt net te laat om de bal binnen te werken. Nog even een wissel Joeri Weiss er in voor Rob Reinerink. MVV verliest met 1-0 en omdat Sparta wint van Hulsensche Boys, wordt MVV 2e in de poule.
 
Scoreverloop:
3’ Speler Rohda Raalte

Wissels:           Remco eruit voor Jordy
                        Rob R. eruit voor Joeri
 
MVV MOET HET IN DE KWARTFINALE OPNEMEN TEGEN URK.
Natuurlijk statistieken zeggen niets maar MVV heeft de voorgaande twee jaar Urk uitgeschakeld in de halve finale. Een leuk feitje maar natuurlijk heb je daar weinig aan.
 
Opstelling MVV’29 tegen Urk, kwartfinale.
Doel: Luuk oude Avenhuis
Rechtsback: Rob Reinerink
Centrale verdedigers: Rob Kienhuis en Niek Leus.
Linksback: Jordy Booyink
Rechtshalf: Wouter Sand
Midmid: Joeri Weiss
Linkshalf: Frank Voshaar
Rechtsbuiten: Tim ten Berge
Spits: Remco Brockelman
Linksbuiten: Ivo Letteboer
 
Wedstrijdverslag MVV’29 tegen Urk
In het begin al een kleine kans voor Ivo Letteboer maar geen probleem voor de doelman van Urk. In de 10e minuut een hele mooie goal van Urk, hard in de kruising en Luuk kansloos.
Peter en Jeroen zetten Jordy Booyink in de spits. MVV verliest met 1-0 in de kwartfinales en kan dus de titel niet meer prolongeren. Nu moet er nog gevoetbald om de plaatsen 5 t/m 8. Dus nog 2 wedstrijden.

Scoreverloop:
10’ Speler van Urk
 
Na het duel zijn de spelers van MVV logisch teleurgesteld want als je twee jaar op rij wint wil je het 3e jaar natuurlijk ook winnen. En nu dus nog 2 wedstrijden. Het ‘legioen’ had het wel gezien na de uitschakeling en keerde terug naar Harbrinkhoek.
 
Opstelling MVV’29 tegen Dos’37 om plaats 5 t/m 8
Doel: Luuk oude Avenhuis
Rechtsback: Rob Reinerink
Centrale verdedigers: Rob Kienhuis en Lars aan de Stegge
Linksback: Jordy Booyink
Rechtshalf: Wouter Sand
Midmid: Joeri Weiss
Linkshalf: Frank Voshaar
Rechtsbuiten: Gert-Jan Kampkuiper
Spits: Remco Brockelman
Linksbuiten: Tim ten Berge
 
Wedstrijdverslag MVV’29 tegen Dos’37:
Het 1e schot op doel is van Gert-Jan Kampkuiper, de bal stuiterde iets op en hij nam hem maar de keeper van Dos’37 red goed. Maar dan gebeurt er iets heel moois! Jordy Booyink maakt een panna!!! En zelf kan die er ook wel om lachen. Verder gebeurt er weinig en de vermoeidheid bij de spelers is te zien. Gert-Jan Kampkuiper gaat er uit en hij wordt vervangen door Rob Voshaar. Even later nog een wissel, Mathijs erin voor Lars. Dan een voorzet van Jarno en de verdediger raakt hem aan en... oej net over! Een wissel: Ivo erin en Remco eruit. Nog een schot van Frank en de doelman maakt er nog een hoekschop van maar geen gevaar. Dan nog een voorzet op Rob Reinerink en hij neemt hem inneens en ooh op de lat en daarna op de paal, Rob Reinerink a la van Basten, einde wedstrijd! Strafschoppen!
Strafschoppenserie:
Rob Reinerink, raak
Dos’37 speler, mis
Jordy Booyink, raak
Dos’37 speler, raak
Joeri Weiss, raak
Dos’37 speler, raak
Frank Voshaar, raak
Dos’37 speler, raak
Rob Kienhuis, raak
 
Scoreverloop:
Geen goal in officiële speeltijd
 
Wissels:           Teun eruit en Rob erin
Mathijs erin en Lars eruit
 
En Rob Kienhuis maakt de winnende met een ‘pannenka’strafschop!
Nu nog tegen Sparta Enschede, waar ook al in de poule tegen is gespeeld, om de 5e en 6e plaats.
 
Opstelling MVV’29 tegen Sparta Enschede om plaats 5 en 6
Doel: Luuk oude Avenhuis
Rechtsback:
Rob Reinerink
Centrale verdedigers: Rob Kienhuis en Niek Leus
Linksback: Mathijs Pots
Rechtshalf: Wouter Sand
Midmid: Joeri Weiss
Linkshalf: Rob Voshaar
Rechtsbuiten: Gert-Jan Kampkuiper
Spits: Ivo Letteboer
Linksbuiten: Jarno Heerts
 
Wedstrijdverslag MVV’29 tegen Sparta Enschede om de 5e en 6e plaats
In het begin een afgekeurd doelpunt van Sparta. Maar er gebeurt heel weinig, en de spelers zijn vermoeid. Maar dan de bal ingespeeld op Ivo en dan geeft Ivo met een mooi hakballetje de bal door op Niek Leus, de centrale verdediger, en Niek gaat op doel af en ja 1-0! Later gaat ook Joeri op de doelman af maar hij schiet naast. Een driedubbele wissel: Jordy, Frank en Tim er in, Rob Reinerink, Ivo en Jarno eruit. En Jordy, Frank en Tim trekken het broekje hoog op en houden elkaar z’n handen vast en lopen het veld in!, wat een mooi moment! Maar even later wordt Gert-Jan nog even gepannat. Mathijs Pots krijgt nog geel. Een paar minuten later een vrije trap voor Sparta Enschede en hij gaat er mooi in, 3 minuten voor tijd. Einde wedstrijd! Opnieuw strafschoppen!
En MVV’29 wint opnieuw na strafschoppen die genomen werden door Niek Leus, Jordy Booyink, Joeri Weiss en Frank Voshaar. MVV wordt dus 5e en dat is een goede prestatie!
 
Scoreverloop:
9’ Niek Leus
22’ Speler Sparta Enschede
 
Wissels: Erin: Tim, Jordy en Frank, Eruit: Rob R., Ivo en Jarno.
 
Het toernooi zit er op en het was een mooi toernooi, nu moeten de spelers nog even omkleden en nog even naar de prijsuitreiking kijken. En met de prijsuitreiking moest de aanvoerder de beker ophalen en een woordje doen, dus ook Rob Kienhuis deed dat. Zijn tekst was: ‘Bedankt voor deze mooie toernooi’. Hahaha jaja wat een zin iedereen moest lachen. Nog even bij Sparta op de bus wachten en daarna de bus in. In de bus heb ik nog drie interviews afgenomen met Rob Kienhuis de aanvoerder, Peter Voshaar de coach en Jeroen Lesscher de assistent coach.
 
Interview met Rob Kienhuis, de aanvoerder.
 
Dit was je 4e en laatste Beltona Finaledag maar welke vond je de mooiste?
Vorig jaar! Want toen wonnen we de kwartfinale, halve finale, en de finale met strafschoppen.
Wat vond je de mooiste wedstrijd van vandaag?
Tegen Dos’37, want toen maakte ik de winnende pennalty, en ik denk aan mijn ego hè.
Denk je dat de lichting onder jou opnieuw in staat is om een goede prestatie neer te zetten?
Nee dat denk ik niet want als de oudere spelers weg gaan is het beste er van af.
Hoe groot was de teleurstelling na het verlies tegen Urk?
Heel groot! Want je wil na twee kampioenschappen ook voor de 3e keer op rij kampioen van de Beltona worden.
Rob bedankt voor dit interview
Interview met Peter en Jeroen, de trainers.
 
Wat vinden jullie van de prestatie van vandaag?
Jeroen: Boven verwachting, want dit hadden we niet verwacht.
Peter:  Tegenvallend, natuurlijk is de prestatie wel goed(5e plaats) maar als je twee keer hebt gewonnen wil je ook de derde keer winnen. Maar de prestatie op de dag zelf was goed.
Waarom vinden jullie dat?
Jeroen: De concurrentie was opnieuw moordend vandaag met teams uit de 1e klasse en hoofdklasse, daarom hebben we het toch goed gedaan. En we hadden dit jaar ook een redelijk nieuwe groep.
Peter: Als voetballer wil je het hoogsthaalbare en dat is winnen. En in de kwartfinale had het ook 1-1 kunnen zijn en daarom was de teleurstelling groot. Maar qua niveau hebben we vandaag goed gepresteerd.
Waar ging het mis?
Jeroen: Urk bleek vandaag gewoon een maatje te groot.
Peter: De scherpte was weg, de spelers waren vermoeid, en ook het klasseverschil.
Wie was de beste speler?
Jeroen: Joeri Weiss
Peter: Rob Kienhuis, hij heeft het goed gedaan als aanvoerder zowel binnen als buiten het veld.
Vindt je het jammer dat je weg gaat bij de beltona Peter?
Ja, als ik bij 2 verenigingen tegelijk mocht werken had ik dat zeker gedaan dan was ik gewoon door gegaan bij de beltona, maarja het mag niet.
Jeroen, waarom stop jij er mee?
Te druk, ik voetbal zelf in ‘t 1e, ben trainer/coach van B1, ik heb een drukke baan en ik heb een vriendin.
Wie moet jullie opvolger worden?
Jeroen: Martin Oude Avenhuis, omdat hij de trainer is die het meest met de spelers van het 1e, 2e en 3e te maken heeft, dus kent hij ze het best en hij heeft ook nog ervaring als trainer van de Beltona opgedaan bij Reutum.
Peter: Edwin Masselink, Ik heb hem overtroffen dus, haha Edwin je kent me hè
Waarom waren jullie trainer van de Beltona?
Jeroen: groepsfeer, samenspelen met spelers uit de zelfde leeftijdscategorie maar waar je niet bij in het team zit.
Peter: Beste oplossing om jongens te laten wennen aan de senioren, ook is het goed omdat er goede tegenstanders zijn, en ook het leerproces versneld waardoor we een betere selectie krijgen en ook betere jeugdspelers.
Tot slot, wat is het moment van de dag?
Jeroen: De hele mooie goal van Rob Reinerink in de 1e wedstrijd tegen Hulsensche Boys
Peter: Het moment dat we spelers konden sparen in de 3e wedstrijd, er stonden zeven basisspelers naast, en dat voor een 4e klasser.
Peter en Jeroen bedankt voor dit interview.
 
Toen we eenmaal weer bij MVV aankwamen gingen we nog BBQ en Zwitserland-Tsjechie(1e wedstrijd van het EK) kijken.
 
Ik vond het een fantastische dag! Ik vond het heel mooi om zo dicht bij de groep te mogen staan en het zo van dichtbij meemaken, terwijl ik niet eens speler of trainer was. En ik mocht overal bijzijn van de kleedkamer tot aan de teamfoto.
IEDEREEN VAN DE BELTONA BEDANKT VOOR DEZE MOOIE DAG!
 

De voetbalgroeten van Jari Wesselink


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.