MVV29 sluit eerste seizoenshelft af met gelijkspel

2022-12-13

Het laatste affiche voor de winterstop is geëindigd in een gelijkspel voor MVV’29 1. Op een fris Frielinkpark bleef het tegen Barbaros 1 steken op 1-1.

MVV’29 begon uitermate zwak aan de wedstrijd, mede door een felle start van de gasten. Doordat Barbaros een zeer hoge druk hanteerden, kwam MVV’29 er lastig uit. De Hengeloërs slaagden er echter niet in om grote kansen te creëren. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. De eerste grote kans was dan ook voor MVV’29: nadat de Hengelose doelman de bal in zijn handen had, gaf de scheidsrechter een indirecte vrije bal aan MVV’29. Deze keuze leidde tot veel consternatie op en langs het veld, met name aan de kant van Barbaros. Wat de reden voor deze vrije bal was, is tot op de dag vandaag nog steeds niet helemaal duidelijk bij uw speciale verslaggever ter plekke. Een ingestudeerde vrije trap zoals Wout Weghorst uitvoerde tegen Argentinië zat er niet in, dus kreeg Floris Oude Nijhuis de taak om de bal in de goal te schieten. Aan de overtuiging in zijn schot lag het niet, maar hij zag zijn inzet geblokt worden door een overvolle muur. Na een kleine 20 minuten spelen was het wel raak voor de spits. Nadat de Barbaros-spelers dachten dat zij een ingooi zouden krijgen voor de bank van MVV’29, overrulede de leidsman het signaal van de grensrechter en besloot de ingooi aan MVV’29 te geven. De bal werd snel in het spel teruggebracht en via Daan Scholten belandde de bal bij Jop Maathuis. Na zijn individuele actie schoot hij de bal onfortuinlijk op de paal, maar als echte spits stond Floris Oude Nijhuis klaar om de rebound in een leeg doel te schuiven: 1-0. Ook deze keer wuifde de scheidsrechter een signaal van de grensrechter weg, die tevergeefs zijn vlag in de lucht stak voor buitenspel. Het restant van de eerste helft stond in het teken van ogenschijnlijke zware blessures. Iwan Wildemors vond de voetbalschoenen van zijn directe tegenstander zodanig mooi dat hij besloot om deze van dichtbij te bekijken. De Barbaros-linksachter was zich hier alleen niet van bewust en plantte de neus van zijn schoen op de neus van Wildemors. Vlak voor rust moest hij hierdoor de strijd staken. Aan Barbaros’ zijde viel ook een buitenspeler uit. In een duel met Niels ter Wee verstapte hij zich en schreeuwde het uit. Alle amateurdoctoren langs de zijkant kwamen unaniem tot de conclusie dat dat niet de bedoeling kon zijn. We zagen hem dus ook niet meer binnen de lijnen. Zo ging MVV’29 rusten met een 1-0 voorsprong.

Het publiek zou lang moeten wachten tot de tweede helft echt open werd gebroken. In de 67e minuut kreeg Barbaros een vrije trap van rechts, die ver bij de tweede paal werd neergelegd. Zonder enige tegenstand kon een Barbaros-verdediger de bal langs doelman Thijs Goossen koppen: 1-1. Hierna leek het alsof beide ploegen genoegen namen met een punt. Hier kwam verandering in toen Barbaros verder moest met 10 man na het natrappen van Milan Weiss. Gelijk na dit incident liep een andere speler door op Weiss, waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde om de wedstrijd te staken. Na een lang overleg met beide aanvoerders werd de wedstrijd hervat. In de tussentijd had trainer-coach Ruud Ottenhof een plan bedacht om met een man meer de drie punten in Harbrinkhoek te houden. Kansen kwamen er, maar het tiental van Barbaros hield stand. Zij kregen zelfs nog een kans om te counteren naar 1-2, maar deze tegenaanval werd vakkundig in de kiem gesmoord door Nick Ketting Olivier. Hoogtepunt van de slotfase was een panna met de hak van Niels ter Wee, maar ook hieruit werd niet de winnende gemaakt.

Al met al een terecht punt voor beide ploegen. MVV’29 sluit de eerste seizoenshelft af als koploper en gaat als winterkampioen richting de feestdagen. Barbaros volgt op nummer 2 met vijf punten minder.

Iemand die lang een vraagteken was voor deze wedstrijd was Stan Oude Avenhuis. In de week waarop MVV’29 zich voorbereidde op Barbaros had de 23-jarige spits een proefperiode afgedwongen bij SV Voorwaarts uit Paramaribo. Hierdoor miste hij een week eerder de wedstrijd in en tegen Fleringen (2-5 winst) al. Een overstap naar de club uit de Surinaamse hoofdstad bleef uit en dus keerde hij en zijn lieftallige zaakwaarneemster terug naar Harbrinkhoek om deel uit te maken van het slotoffensief.

Na de winterstop begint MVV’29 met een thuiswedstrijd. Op 22 januari komt Luctor et Emergo op bezoek, aanvang 14.00 uur. Graag tot dan!


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.