MVV29 knokt en bekert verder

2022-11-23

Het is MVV´29 1 gelukt om de derde ronde van het bekertoernooi te halen. Na een bloedstollende slotfase hielden de zwartwitten stand en werd er met 3-2 gewonnen van Vroomshoopse Boys.

De wedstrijd begon uitermate spectaculair. Iwan Wildemors stuurde Niels ter Wee diep, die de bal teruglegde op Jop Maathuis. Maathuis wist dat Thijs Kamphuis achter hem in een betere positie stond en liet de bal slim lopen (lees: hij trapte volledig langs de bal). Uiteindelijk belandde de bal dus bij Thijs Kamphuis, die onberispelijk raak schoot: 1-0. Hierna kwam gelijk het verzoek van Vroomshoopse Boys om een andere bal, want deze bleek te zacht te zijn. Nog geen vijf minuten later was het weer raak. Milan Weiss gaf een splijtende pass op Jop Maathuis die Floris Oude Nijhuis in stelling bracht: 2-0. Het lag dus blijkbaar niet aan de Vroomshoopse twijfels over een adequate luchthoeveelheid in de bal, maar aan het felle begin van MVV’29. Even later dacht Vroomshoopse Boys recht te hebben op een strafschop, maar als cadeautje voor de jarige Nick Hofhuis werd zijn charge niet bestraft door de scheidsrechter. Na een kleine 20 minuten viel de aansluitingstreffer. Een ingooi leek voor MVV’29 te zijn, echter vlagde de Vroomshoopse grensrechter resoluut andersom en de leidsman van dienst ging hier in mee. Terwijl de MVV’29-selectie nog vermaningen maakte jegens de vlagger, kwam een Vroomshoopse aanvaller in scoringspositie. Om het doelpunt veilig te stellen, passte hij de bal onzelfzuchtig af op een teamgenoot en liet Thijs Goossen kansloos: 2-1. Zo werden de toeschouwers op het natte en vooral koude Frielinkpark vermaakt. Het restant van de eerste helft stond in het teken van overtredingen. Het leek alsof de spelers van Vroomshoop een wedstrijd ‘Wie kan de MVV-er het hardste trappen’ speelden. De verdediger die Thijs Kamphuis raakte kwam als winnaar uit de bus. Kamphuis moest nog voor de rust de wedstrijd met een ogenschijnlijk zware blessure staken. In de loop van de wedstrijd deed MVV’29 mee met het harde spel. Hierdoor verminderde het aantal kansen in de eerste helft en werd er gerust met een 2-1 ruststand.

In de tweede helft werd het vooral uitgevochten op het middenveld, met weinig kansen tot gevolg. Na goed positiespel stormde Niek Scholte Lubberink op. Hij speelde de bal richting Jop Maathuis, maar hij zag zijn voorzet over het vangnet vliegen. Aanvoerder Scholte Lubberink was solidair met onder andere Virgil van Dijk door zonder One Love-band in verband met de sanctie die hierop staat. Dat MVV’29 de wedstrijd met 11 man uit kon spelen mag gerust een wonder genoemd worden. Niels ter Wee liep vroeg in de eerste helft al tegen een gele kaart aan en besloot na een klein uur spelen de vijandige keeper de torpederen. Ondertussen is de bijnaam van Ter Wee overigens al veranderd van ‘Nelis’ naar ‘Gelis’, doelend op de vele gele kaarten die de rechtsback in de afgelopen weken heeft gekregen*. Kort na deze aanslag van jewelste werd de 3-1 gescoord. Stan Oude Avenhuis beloonde zijn uitstekende invalbeurt en rentree in de hoofdmacht na enkele weken blessureleed met een doelpunt. De onfortuinlijke keeper werd verschalkt door een volley in de korte hoek. Het plan was om de wedstrijd rustig uit te spelen, maar de gasten waren het hier niet mee eens. In de 72e minuut kwamen ze terug in de wedstrijd uit een rebound, nadat een eerste inzet nog geblokt kon worden door Nick Hofhuis: 3-2. In de slotfase van de wedstrijd hing de 3-3 in de lucht, maar MVV’29 wist stand te houden.

*Rectificatie: dit was de eerste gele kaart van het seizoen van Niels ter Wee.


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.