MVV29 draait wedstrijd in ultieme slotfase om

2022-11-21

Het is MVV’29 1 gelukt om de lastige wedstrijd tegen RSC te winnen. Nadat er 5 minuten voor tijd de openingstreffer door RSC werd gemaakt, maakte MVV’29 diep in blessuretijd nog twee doelpunten, waardoor er uiteindelijk 2-1 op het scorebord stond.

De toeschouwers op een zeer fris Frielinkpark werden allesbehalve vermaakt. Het spel van beide ploegen was aan het begin van de wedstrijd uitmuntend zwak. Weinig ballen werden naar de juiste kleurencombinatie gespeeld. Het aantal kansen in de kansen was dan ook gering. MVV’29 dacht na een klein halfuur de score te openen, echter floot de scheidsrechter voor een overtreding die in de loop van deze eerste goede aanval van de wedstrijd werd gemaakt, in plaats van voordeel te geven. Dit was de eerste van vele arbitrale dwalingen die zouden volgen. De vrije trap die hieruit volgde werd met veel overtuiging naast geschoten door Bart Oerbekke. Floris Oude Nijhuis had hierna een opgelezen kans om de wedstrijd open te breken, ware het niet dat zijn schot geblokt werd door een RSC-verdediger. Omdat RSC zelf geen aanstalten maakte om te scoren, leidde Oude Nijhuis hierna sportief een tegenaanval van de bezoekers in, door de bal hard terug te schieten waardoor RSC kon counteren. Ook dit bleek energieverspilling, waardoor er gerust werd met de brilstand: 0-0.

De tweede helft was niet veel beter dan het eerste bedrijf. MVV’29 probeerde te aanvallen, maar RSC kon gemakkelijk tegenhouden. Soms leek het erop alsof de leidsman van dienst had ingezet op een MVV’29-doelpunt uit een vrije trap, want hij bleef ze maar uitdelen. Ook op momenten waar er ogenschijnlijk niet veel aan de hand was. Verschillende spelers in Harbrinkhoekse dienst probeerden de Rossumse doelman te verschalken, maar elke bal verdween naast, in de muur of in de handen van de keeper. Lang leek de wedstrijd te eindigen als een bloedeloos gelijkspel, maar RSC bracht hier verandering in. In de 85e minuut counterde ze over de rechterflank en namen het doel van Thijs Goossen onder vuur. Hij wist deze inzet nog te keren, maar kon niet voorkomen dat de rebound werd binnengeschoten: 0-1. De bezoekers dachten dat ze de buit binnen hadden en vierden de drie punten stiekem al. De scheidsrechter had de hoop op het verdubbelen van zijn ingezette geld nog niet opgegeven en gaf MVV’29 nog een aantal vrije trappen rond het zestienmetergebied om de gelijkmaker te maken. In de 93e minuut lukte Bart Oerbekke het om de bal, die onderweg nog getoucheerd werd, langs de keeper te schieten: 1-1. Zichtbaar gepikeerd door de beslissingen van de scheids uitten de spelers en begeleiding van RSC hun ongenoegen, maar dit was tevergeefs. Terwijl dit nog gaande was zette gelegenheidsrechtsback Thijs Kamphuis de volgende aanval op. Hij stuurde Floris Oude Nijhuis de diepte in die de bal afgaf op de meegelopen Bart Oerbekke. Hij hield het overzicht en bracht Iwan Wildemors in stelling om de bal hard binnen te schieten. Wildemors vond het echter nodig om het spannend te maken en passte de bal met een slakkentempo over de doellijn: 2-1. Vervolgens werd Wildemors bedolven onder de volledige MVV’29-selectie, inclusief begeleiding. Uit protest jegens de arbiter besloot een RSC-speler de aftrap die hierop volgde over de achterlijn te schieten.

Trainer-coach Ruud Ottenhof noemde het terecht een ‘last minute escape. “Het was geen makkelijke wedstrijd want RSC stond goed georganiseerd en kwam er gevaarlijk uit via de counter”, laat Ottenhof weten aan onze collega’s van Tubantia. “We zijn blijven voetballen en dat betaalde zich alsnog uit. De ontlading was na de 2-1 groots”, sluit hij euforisch af.

Nog een heuglijk feit was dat er weer een debutant binnen de lijnen werd gebracht bij MVV’29. Jeugdspeler Lars Langejans mocht 10 minuten voor tijd zijn eerste minuten in de hoofdmacht maken. “Sprakeloos”, vertelt Langejans na afloop. “Geweldig dat je als speler van een jeugdteam (JO19-1, red.) mee mag doen en dan is het prachtig dat je de overwinning nog over de streep trekt.”

Aanstaande dinsdag speelt MVV’29 1 thuis de bekerwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys, aanvang 20.15 uur. Graag tot dan!


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.