Eerste nederlaag MVV 3

2008-10-21

Tijdens het inhaalweekend moest het tot dan toe nog ongeslagen 3e van MVV aantreden tegen Saasveldia 2. Dat het een lastige wedstrijd zou worden was vooraf al bekend, 3 van de 4 wedstrijden werden namelijk gewonnen door de ploeg uit Saasveld. Bij een overwinning zou MVV een gat kunnen slaan tussen onder meer NEO, Saasveldia en De Lutte. Dat de spanning groot was voor deze wedstrijd was al snel duidelijk. Tom Rikhof zag op de parkeerplaats een fietsenrek over het hoofd, waarna enkele onschuldige fietsen het slachtoffer werden van zijn rijgedrag en Sander Alberink kwam op sportpark de Esch in Saasveld erachter dat de kicksen in zijn tas ontbraken. Aan Roy Haarhuis de eervolle taak om de vergeten schoenen op te halen.

Eenmaal dan toch alles voor elkaar te hebben kon de wedstrijd beginnen. MVV begon redelijk aan de wedstrijd en liet de bal mooi rondgaan. Na ongeveer 10 minuten viel de eerste en grootste kans van de eerste helft te noteren. Rob Voshaar kwam oog in oog met de doelman van Saasveldia maar hij wist deze niet te verschalken, een gemiste kans. MVV drong de resterende tijd van de eerste helft naar voren, maar tot grote kansen leidde dit niet. Aan de andere kant was het in de omschakeling wel uitkijken voor Saasveldia dat met name over de flanken een aantal keren dreigend was, omdat de spitsen balvast waren en de middenvelders goed bijschoven. Tot grote mogelijkheden leidde dit echter niet voor Saasveldia. Ruststand 0-0
 
De tweede helft verliep eigenlijk hetzelfde als de eerste helft. MVV probeerde voetballend het spel te maken en Saasveldia was gevaarlijk in de omschakeling met lange ballen zoekend naar de spitsen. Halverwege de 2e helft voorkwam het aluminium dat Tom Rikhof een werelddoelpunt zou scoren. De Keeper van Saasveldia kon alleen maar kijken hoe de bal vanaf 25 meter op de paal uiteenspatte. Dat het geluk om een doelpunt te scoren Tom niet toe lachte meezat bleek uit een vrije trap rond de 16 meter. Hij krulde de bal perfect over de muur, maar wederom belandde de bal via de paal en de keeper niet in de goal. Niet veel later was er nog een mooi schot van Rob Voshaar op de punt van de 16 meter, maar deze belandde helaas in de verkeerde kant van de winkelhaak. Waar de bal er aan MVV’s kant niet in ging, gebeurde het aan de andere kant wel. Na een harde overtreding van Rob Brughuis was er een vrije trap voor Saasveldia rond het strafschopgebied. De bal werd langs de muur gespeeld en goed voorgezet (ware het niet dat er niemand uit de muur meeliep omdat de ietwat dubieus fluitende scheidsrechter niet floot voor obstructie) waarna de bal gemakkelijk in het doel kon worden gewerkt. MVV drong verder nog wel aan maar was niet echt meer gevaarlijk en dus eindigde het duel in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg.
 
Al met al was het een wedstrijd waar voor MVV meer in had gezeten. Door de nederlaag is Saasveldia qua punten op gelijke hoogte gekomen is MVV nog niet los van de teams met 9 punten. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma, namelijk naar AVC Heracles 2. Een wedstrijd waarbij met winst nog volop mee wordt gedaan in de bovenste regionen van de 4e klasse S.

Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.