Beloftenteam MVV29 eindigt op een knappe vijfde plaats op de Beltona Finaledag

2019-06-24

Op een zonnige 22 juni nam het beloftenteam van MVV’29 deel aan de Beltona Finaledag op de velden van Sparta Enschede. Met een uiteindelijke vijfde plek werd een verdienstelijke prestatie geleverd.

De selectie en begeleiding van MVV’29 verzamelde zaterdagmorgen om 07.30 uur bij MVV’29 om gezamenlijk te ontbijten. Daarna werd met de touringcar naar Enschede gereisd. Daar stond om 10.00 uur de eerste poulewedstrijd op het programma. Alle wedstrijden duurden 25 minuten.

1e poulewedstrijd, 10.00 uur: MVV’29 – De Tubanters, uitslag: 3-0

Opstelling:

Stan Rewinkel
Gustavo Neppelenbroek, Nick Hofhuis, Milan Weiss, Mart Telgenhof;
Bart Boerrigter, Daan Scholten (15’ Bram Bakhuis), Niek Scholten Lubberink;
Koen ter Wee, Stan oude Avenhuis (18’ Floris oude Nijhuis), Bart Oerbekke (15’ Thijs Kamphuis).

Verslag:

MVV’29 begon sterk aan de eerste wedstrijd en opende binnen enkele minuten de score. Bart Oerbekke brak de ban: 1-0. Na 10 minuten spelen verdubbelde het team van Tom Veldscholten de score, nadat Nick Hofhuis een hoekschop van Bart Oerbekke wist binnen te koppen. Een aantal minuten voor tijd werd de eindstand bepaald door invaller Floris oude Nijhuis. Hij wist zich, op aangeven van Niek Scholten Lubberink, knap vrij te spelen en te scoren. Thijs Kamphuis had er nog 4-0 van kunnen maken, maar zijn afstandsschot eindigde op de lat. En daarmee startte MVV’29 sterk aan het toernooi met een ruime overwinning. Daarnaast werd goed gespeeld en in 25 minuten defensief niets weggegeven.

2e poulewedstrijd, 11.10 uur: MVV’29 – Alcides, uitslag: 0-1

Opstelling:

Stan Rewinkel
Gustavo Neppelenbroek, Nick Hofhuis (22’ Bram Bakhuis), Milan Weiss, Tim Busscher;
Bart Boerrigter, Daan Scholten, Niek Scholten Lubberink;
Koen ter Wee, Stan oude Avenhuis (19’ Thijs Kamphuis), Bart Oerbekke.

Verslag:

Al snel werd duidelijk dat de tweede tegenstander (Alcides) vele malen sterker was dan de eerste tegenstander (De Tubanters). De opponent uit Meppel wist elkaar gemakkelijk te vinden en beschikten over veel lopende mensen. MVV’29 had daar moeite mee, toch kwam MVV’29 later beter in de wedstrijd. Het kreeg een penalty en daarmee een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Aanvoerder Milan Weiss mistte de strafschop en de rebound die daaruit volgde. Dat was een flinke domper. Vijf minuten voor tijd ontving een speler van Alcides een gele kaart, wat betekent dat je vijf minuten aan de kant moet zitten. Een andere speler van Alcides was het oneens met deze beslissing en gaf de scheidsrechter een licht duwtje. Ook hij kreeg geel, waardoor MVV’29 de laatste vijf minuten tegen negen man speelde. Dit bleek niet goed uit te pakken voor MVV’29, want de meeste spelers liepen teveel naar voren. Alcides maakte enkele minuten voor tijd in de omschakeling de 0-1. Bart Boerrigter raakte in de laatste seconde nog de paal, maar ook deze kans ging er niet in. Een hele zure en bovenal onnodige nederlaag voor MVV’29.

3e poulewedstrijd, 12.20 uur: SVI – MVV’29, uitslag: 0-2

Opstelling:

Stan Rewinkel
Gustavo Neppelenbroek, Nick Hofhuis, Niek Scholten Lubberink, Mart Telgenhof;
Bart Boerrigter, Daan Scholten (15’ Bram Bakhuis), Milan Weiss;
Koen ter Wee, Thijs Kamphuis, Bart Oerbekke.

Verslag:

De opdracht voor de laatste poulewedstrijd was duidelijk: er moest gewonnen worden om nog kans te maken om door te stoten naar de beste acht van het toernooi. Dat er veel spanning op de wedstrijd zat, was duidelijk. MVV’29 wilde af en toe gehaast op zoek naar een doelpunt. Het duurde tot vijf minuten voor tijd dat MVV’29 toch op voorsprong kwam. Koen ter Wee schoof na een individuele actie de verdiende 1-0 achter de doelman van de Zwolse tegenstander. Enkele minuten later verdubbelde Bart Oerbekke de voorsprong, nadat hij een rebound promoveerde tot goal. Dat bleek tevens de eindstand: 2-0. Daarmee eindigden zowel SVI, Alcides als MVV’29 op zes punten uit drie wedstrijden. Daarnaast hadden de drie teams een doelsaldo van +4. SVI maakte echter de meeste goals en werd zodoende poulewinnaar. Alcides en MVV’29 moesten middels een penaltyreeks bepalen wie tweede in de poule zou worden.

Penaltyreeks om plek bij de beste acht:

Penalty Alcides: mis
Penalty MVV’29, Koen ter Wee: raak
Penalty Alcides: mis
Penalty MVV’29, Niek Scholten Lubberink: raak
Penalty Alcides: mis
Penalty MVV’29, Milan Weiss: raak

Doordat MVV’29 de penaltyreeks won, ging het door naar de beste acht van het toernooi. Alcides was veroordeeld tot het spelen om de plekken negen t/m zestien.

Kwartfinale, 13.45 uur: MVV’29 – FC Meppel, uitslag: 0-1

Opstelling:

Stan Rewinkel
Gustavo Neppelenbroek, Nick Hofhuis, Niek Scholten Lubberink (18’ Thijs Kamphuis), Mart Telgenhof;
Bart Boerrigter, Milan Weiss, Bram Bakhuis;
Koen ter Wee, Stan oude Avenhuis, Bart Oerbekke;

Verslag:

De wedstrijd begon rommelig van beide kanten. FC Meppel wist na enkele minuten spelen al de score te openen. De spits van hen haalde van zo’n twintig meter fraai uit, waardoor doelman Stan Rewinkel geklopt was. Daarna ging MVV’29 natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker. Stan oude Avenhuis was met twee kopkansen dichtbij de 1-1, daarnaast punterde Bart Oerbekke over na een individuele actie. Verder was het voor MVV’29 lastig om door de hechte defensie van FC Meppel te komen. Echter stond MVV’29 zelf defensief organisatorisch ook goed, want behoudens de goal werd nauwelijks iets weggegeven. Helaas bleef het bij 0-1, waardoor MVV’29 uitgeschakeld was voor de winst van het toernooi. Gevolg was dat MVV’29 het toernooi moest afsluiten met wedstrijden om de plekken vijf t/m acht. Een domper, helemaal omdat de nederlaag onnodig was.

Wedstrijd om plek vijf t/m acht, 15.00 uur: MVV’29 – Sparta Enschede

Opstelling:

Thijs Goossen
Niels ter Wee, Nick Hofhuis, Milan Weiss, Tim Busscher;
Bart Boerrigter, Daan Scholten, Bram Bakhuis (17’ Niek Scholten Lubberink);
Koen ter Wee (7’ Bart Oerbekke), Floris oude Nijhuis, Thijs Kamphuis.

Verslag:

Organiserend vereniging Sparta Enschede was de volgende tegenstander. Bij beide ploegen leek de scherpte er wel af. De maker van de eerste goal leek ook af te stevenen op de overwinning, zo’n wedstrijd was het. Gelukkig was MVV’29 de maker van de 1-0. Bart Oerbekke gaf een strakke voorzet bij de tweede paal. Daar stond kilometervreter Bart Boerrigter om binnen te knikken. Dat bleek ook de eindstand. Daardoor mocht MVV’29 de laatste wedstrijd van het toernooi aantreden om te strijden om de vijfde plek.

Wedstrijd om plek vijf en zes, 15.45 uur: SKV Wageningen – MVV’29

Opstelling:

Thijs Goossen
Niels ter Wee, Nick Hofhuis, Niek Scholten Lubberink, Mart Telgenhof;
Bart Boerrigter, Daan Scholten, Milan Weiss;
Gustavo Neppelenbroek, Stan oude Avenhuis, Thijs Kamphuis.

Verslag:

Nog een keer moest het team van Tom Veldscholten zich opladen voor een wedstrijd. MVV’29 oogde meer gedreven dan de tegenstander uit Wageningen om het toernooi goed af te sluiten. Al binnen twee minuten stond MVV’29 op voorsprong. Stan oude Avenhuis schoot vanaf de zestienmeter op doel en de doelman liet de bal tussen zijn handen glippen, 0-1. Daarna had MVV’29 de overhand maar speelde het de mogelijkheden niet goed uit. Aan de andere kant redde doelman Thijs Goossen MVV’29 een aantal keren in een één tegen één situatie. Kort voor tijd maakte Bart Boerrigter op aangeven van Thijs Kamphuis de 0-2. Daarmee was de wedstrijd beslist en eindigde MVV’29 op een verdienstelijke vijfde plek.

Goede prestatie, afsluiting met een bbq

Met vijf overwinningen en twee nederlagen kan het beloftenteam van MVV’29 terugkijken op een goede dag. Helaas werd ook kennis gemaakt met de harde wetten van toernooivoetbal, doordat het onnodig in de kwartfinale werd uitgeschakeld door FC Meppel. Daarmee werd de halve finale en een plek bij de beste vier misgelopen. Toch kan MVV’29 trots zijn op deze prestatie met een vijfde plek tussen allemaal grote voetbalverenigingen. Dat het uitgeschakeld is door de latere winnaar (FC Meppel) en heeft gewonnen van de andere finalist (SVI) in de poule, bevestigt dat MVV’29 een goede prestatie heeft neergezet deze dag. De selectie en begeleiding van MVV’29 hebben de dag gezamenlijk afgesloten bij de kantine met een bbq. Voor een aantal spelers was dit de laatste Beltona Finaledag, aangezien zij de leeftijdsgrens hebben bereikt. Ook Björn Weiss heeft kenbaar gemaakt te stoppen als begeleider van de Beltona, iets dat hij jarenlang heeft gedaan. Daarnaast was dit het laatste kunstje van vertrekkend trainer Tom Veldscholten, die zo zijn periode bij MVV’29 op een positieve wijze afsloot en met frisse moed kan starten als trainer van VV Langeveen 1. Aan alle spelers, begeleiding en supporters: bedankt voor de mooie dag!

De link naar foto's van deze dag: https://photos.app.goo.gl/SS5NchBmJjcudJxNA

 

 


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.