Groener doet weer van zich spreken, 8ste wint opnieuw

2009-03-24

Het immer beladen duel tegen hekkensluiter Almelo heeft voor de mannen van trainer Bakhuis alweer de derde zege na de winterstop opgeleverd. In Almelo was het van begin tot eind een eenzijdige wedstrijd waarbij de einduitslag, 5-1, slechts een magere afspiegeling was van de ware krachtsverhoudingen. Grote man bij de mannen uit Harbrinkhoek was Groener die, aangezien de 5 tegen 1 een eigen doelpunt was, de gehele zwart-witte productie voor zijn rekening nam.

 
In de aanloop naar deze wedstrijd kon Bakhuis slechts over elf spelers beschikken, aangezien de ziekenboeg met de week groeiende is. Enige meevaller voor Bakhuis was dat spits Groener na een weekend ‘rust’ weer aansloot bij de groep, zodat er in aanvallend opzicht aan kracht niets werd ingeboet. Daarnaast was ook technisch directeur Mensink weer van de partij om de mannen nog maar eens extra te motiveren.
Eenmaal gearriveerd op sportpark Ossenkoppelerhoek wachtte het elftal uit Harbrinkhoek nog een meevaller, want men kreeg een betere kleedkamer toegewezen dan de heren in eerste instantie was toebedacht.
 
Om zeven minuten over negen floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. Direct werd duidelijk dat er slechts een team aan voetballen dacht en dat was M.V.V.’29. De eerste tien minuten was dit ook duidelijk af te lezen aan het balbezit (15% - 85%), maar echt grote kansen leverde dit niet op.
In de twaalfde minuut kwam M.V.V.’29 voor het eerst gevaarlijk door. Een vlotte combinatie op het middenveld tussen Walter Busscher en Theo Horstman bracht de bal bij laatstgenoemde die de vrijstaande Robin Groener vond, deze had zijn vizier in deze fase van de wedstrijd helaas nog niet op scherp staan, waardoor de bal rakelings langs de paal verdween.
Tien minuten later werd het net dan uiteindelijk toch gevonden door de gasten. Wederom een aanval over links. Theo Horstman vond de volledig vrijgelaten Eddy Weiss in de zestien. Eddy was niet zelfzuchtig en schonk de kans aan Robin Groener, deze had op zijn beurt geen moeite om het volledig lege doel te vinden en de verdiende voorsprong was een feit.
Na dit doelpunt namen de mannen uit Harbrinkhoek wat gas terug. Men wilde niet te veel risico’s nemen om zodoende met een voorsprong te gaan rusten. Omdat bij Almelo weinig tot niets lukte bleek dit een koud kunstje te zijn en kon men na 46 eenvoudige minuten gaan rusten met een 0-1 voorsprong.
 
De tweede helft begonnen de gastheren uit Almelo furieus en het duurde dan ook niet lang voordat de 1 tegen 1 al tegen de touwen ging. Een snelle uitbraak over links belandde bij de opgekomen mid-mid van Almelo. Deze zag gelegenheidsdoelman Busscher iets te ver voor zijn doel staan en verschalkte hem met een afgemeten lob.
Wie nu dacht dat M.V.V.’29 rijp was voor de slacht kwam bedrogen uit. Integendeel, de ruggen werden gerecht en met frisse moed werd weer ten strijde getrokken richting Almeloos doel.
Onze jongens waren wederom oppermachtig en dit resulteerde al snel in de hernieuwde voorsprong. Via Edwin Wesselink belandde de bal bij Robin Groener die via de hand van de doelman raak schoot. Nog geen vijf minuten later was het diezelfde Groener die soleerde door de Almelose defensie om vervolgens ook nog eens de doelman het nakijken te geven en daarmee ook de wedstrijd in het slot gooide.
Het was nu enkel nog zwart-wit wat de klok sloeg en een monsterscore hing in de lucht. Hoewel er prachtige combinaties op de mat werden gelegd, bleven doelpunten in deze fase afwezig. Voor het publiek was het hoe dan ook genieten geblazen, want de mannen van Bakhuis lieten de gastheren alle hoeken van het veld zien.
Een kroon op deze wedstrijd kwam er alsnog. In de 78e minuut vond Theo Horstman de goed weggelopen Robin Groener, die op zijn beurt alweer de vierde treffer van deze ochtend liet aantekenen. Alsof dit nog niet genoeg was deed de Almelose defensie er vlak voor tijd nog een schepje bovenop. Een verre uittrap van Erik Busscher werd op waarde geschat door Richard Masselink, wiens voorzet vervolgens door een Almelose verdediger werd binnengewerkt.
Na exact negentig minuten kon ook de leidsman de Almelose lijdensweg niet meer aanzien en floot dan ook voor het einde van deze wedstrijd.
 
S.V. Almelo 5 – M.V.V.’29 8                                   1-5    (0-1)
 
Scoreverloop:
‘ 22 Robin Groener                                                     0-1
‘ 48 Speler Almelo                                                       1-1
‘ 54 Robin Groener                                                     1-2
‘ 59 Robin Groener                                                     1-3
‘ 78 Robin Groener                                                     1-4
‘ 88 Speler Almelo (e.d.)                                             1-5
 
                                                                        Statistieken
 
1                                                                        Doelpunten                                                   5
3                                                                     Schoten op doel                                              12
7                                                                           Schoten                                                    23
9                                                                     Overtredingen                                               5
3                                                                           Corners                                                     7
4                                                                      Vrije trappen                                                 6
3                                                                         Buitenspel                                                    5
0                                                                      Gele kaarten                                                  0
0                                                                      Rode kaarten                                                 0
31 %                                                                     Balbezit                                                   69 %
 
 
Toeschouwers: 23
 
Opstelling M.V.V.’29 8: Erik Busscher; Oude Vrielink, Lansink, Masselink en Woesthuis; Wanschers, Walter Busscher en Weiss; Horstman, Groener en Wesselink.

Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.