JO11-1 winnaar Hugo Venebrugge toernooi

2019-06-28
Begin april kregen we een uitnodiging om deel te nemen aan het Hugo Venebrugge toernooi. Dit is een toernooi dat vernoemd is naar een lid van v.v. Den Ham die op veel te jonge leeftijd is overleden aan een verschrikkelijke ziekte. Het is een toernooi wat goed staat aangeschreven en er doen teams aan mee die in de hoofdklasse spelen of hoger.
 
Voor aanvang van het toernooi werd er stilgestaan bij Hugo Venebrugge wie hij was en wat hij deed voor de club v.v. Den Ham. Door middel van vuurwerk werden alle teams één voor één voorgesteld door de speaker. Rond de middenstip werden ballonnen opgelaten en een minuut lang geapplaudisseerd ter nagedachtenis aan Hugo Venebrugge.
 
Klokslag 10 uur stond de eerste wedstrijd op het schema tegen Deto uit Vriezenveen. In deze wedstrijd waren we duidelijk de betere, maar hier werd 2 maal een voorsprong weggegeven.
Eindstand 2-2, maar zoals gewoonlijk moet je groeien in het toernooi.
 
De tweede wedstrijd speelden we tegen JVZ uit Zuidwolde. Hier waren we ook duidelijk de betere en deze ging dan ook verdiend met 2-1 naar ons.
 
In de laatste poulewedstrijd moesten we aantreden tegen HHC uit Hardenberg. We hadden hier aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. In een gelijkopgaande wedstrijd waren er kansen voor beide partijen, maar na 15 minuten spelen stond er 0 - 0 op het scorebord. Dit betekende dat we als 2de in de poule door gingen naar de kwartfinale.
 
Eerst werden we uitgenodigd voor een heerlijke lunch in de  kantine, aangeboden door enkele ondernemers uit Den Ham. Lekker brood en een heerlijke frikandel ging er wel in bij de jongens, ze hadden dit ook verdiend! Buiten konden er zelfs nog pannenkoeken worden gehaald, zelfs daar was voor gezorgd. Het ontbrak nergens aan! Hierna werd het tijd om strafschoppen te nemen op de selectiekeepers van v.v. Den Ham. De beste speler hierin kreeg ook een prijs.
 
Rond half 2 stond de kwartfinale voor ons op het schema. Hierin speelden we tegen de Football Equals Academy. Dit is een voetbalschool uit Enschede met alleen maar talentvolle spelers en speelsters uit de regio. Voetballend gezien waren ze dan ook iets beter, maar scoren deden ze niet. Dat kwam ook mede door onze keeper die een goede wedstrijd keepte. Wij zelf kregen enkele mogelijkheden en scoorden daaruit ook 2 keer. Het waren keurig uitgespeelde goals zoals ook in de poulefase. Allemaal goede situaties waarin goed het overzicht en rust werd behouden. Door een 2-0 overwinning stonden we zomaar in de halve finale.
 
Hierin moesten we spelen tegen een hele bekende club nl. Stevo uit Geesteren. Dit seizoen 2 keer eerder tegen gespeeld en 2 keer verloren. We wisten dus wat ons te wachten stond. Voor de wedstrijd is tegen de jongens verteld dat het dit keer niet mooi hoefde, maar iets sneller de lange bal geven. Gesteund door de wind in de rug, wat ook een voordeel is, begonnen we wat zenuwachtig aan de wedstrijd.
Stevo kwam na 5 min al terecht op voorsprong, maar de koppies gingen bij ons niet omlaag. De mouwen werden zelfs nog iets hoger opgestroopt en 5 min voor tijd werd dan ook de verdiende gelijkmaker gescoord. In de allerlaatste seconde gaf de keeper van ons een lange bal naar voren. Gedragen door de wind viel de bal precies tussen de laatste man en de keeper van Stevo. Onze spits zag dat ze allebei twijfelden en met het puntje van zijn schoen kon hij de bal verlengen en rolde de bal onhoudbaar in het doel. De keeper wou de bal nog uit het net halen, maar toen werd al omgeroepen dat het tijd was. Dus op een Duitse manier werd er gewonnen met 2-1! De finale was een feit!!
 
Hierin moesten we het opnemen tegen BVO Emmen. Voorafgaand aan deze finale even met de jongens in de kleedkamer en daar afgesproken dat ze vooral moesten genieten van dit moment.
Wat hier allemaal gebeurde voor aanvang van de finale, zullen deze groep jongens nooit meer vergeten. Door middel van rookbommen en veel vuurwerk kwamen we het veld op. Er werden handen geschud en spelers werden één voor één voorgesteld aan het vele publiek wat rondom het veld stond. In 2x 10 minuten werd beslist wie dit toernooi ging winnen en de grote Cup met oren een jaar mee mocht nemen naar huis.
 
We begonnen goed aan de finale, wonnen de duels en waar kon werd er goed gevoetbald. Vlak voor rust kwam er een bewuste bal tussen de verdedigers van Emmen door. Onze buitenspeler liep goed de ruimte in en kon oog in oog met de Emmen keeper scoren! We gingen ook terecht de rust in met een 1 - 0 voorsprong. In de rust werd de jongens even duidelijk gemaakt dat ze dichtbij een grote stunt waren. De 2e helft was eigenlijk hetzelfde als de 1e helft en wonnen nu eigenlijk alle duels en Emmen heeft geen kans gecreerd. De beste kans was voor ons, uit een vrije bal schoten we op de paal. Na 10 minuten klonk het eindsignaal.
 
Wat er toen gebeurde bij deze groep spelers was geweldig om te zien. Ze vlogen elkaar in de armen zoals ook bij een echte groep hoort. Iedereen was door het dolle! Zelfs enkele ouders langs de kant wisten niet wat ze hadden gezien. MVV’29 had het toernooi gewonnen en dat hadden we eigenlijk niet verwacht. De jongens mochten als winnaar op het podium komen. Hier werd ook de Cup met de grote oren in ontvangst genomen door de jongste speler van dit toernooi. Ook kregen ze nog 20 kaartjes van Heracles voor een thuiswedstrijd volgend seizoen. En of het nog niet genoeg was kregen ze ook nog een mooi wedstrijdshirt van de Engelse club Arsenal. Ook werd hun nog een mooie teamfoto en een individuele foto overhandigd, die voor aanvang van het toernooi gemaakt was. 
Het was een dag die deze groep spelers niet zal vergeten. Een teamprestatie van ongekend niveau!
 
Hierbij wil ik de organisatie van v.v. Den Ham dan ook heel hartelijk bedanken voor de uitnodiging, maar vooral voor de geweldige goede organisatie van deze dag. Volgend jaar had de groep graag weer meegedaan om de beker te verdedigen, maar op 1 speler na (die de beker ophaalde), gaat iedereen over naar JO13.
Bij deze wensen wij iedereen alvast een goede vakantie toe en tot volgend seizoen op de velden!
 
Leiders JO11-1
 

Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

Recente Berichten

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.