Drie MVV leden ontvangen Koninklijke Onderscheiding

2019-04-26
Drie leden van MVV'29 ontvingen hedenmorgen een Koninklijke Onderscheiding: Walter Busscher, Henny oude Geerdink en Henk Goossen.
 
Onze voorzitter Walter Busscher heeft hedenmorgen uit handen van onze Burgemeester Haverkamp een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Walter heeft zich 30 jaar onafgebroken ingezet in het hoofdbestuur van MVV’29.
 
Hij is begonnen als lid van de activiteitencommissie en was als zodanig lid van het jeugdbestuur. Na een aantal jaren in het jeugdbestuur heeft hij omstreeks 1989 de stap gemaakt naar het hoofdbestuur. Daar is hij enkele jaren actief geweest als penningmeester.
 
Daarna is hij een aantal jaren jeugdvoorzitter geweest en vervolgens ook lid van de beheercommissie. Sinds eind 2011 is hij voorzitter van het hoofdbestuur.
We kennen Walter als een bevlogen en zeer betrokken bestuurder met een positieve kijk op zaken. Naast MVV’29 heeft hij nog een aantal andere maatschappelijke functies voor onze dorpsgemeenschap vervuld.
 
Hij verdient deze onderscheiding dan ook zeker gezien zijn inzet en betrokkenheid bij het dorp Harbrinkhoek / Mariaparochie.
 
Naast Walter ontving ook Henny oude Geerdink en Henk Goossen een Koninklijke Onderscheiding. Henny was wellicht de meest bekende inwoner die werd onderscheiden. Niet alleen in zijn rol als trouwambtenaar. Hij was eerder twaalf jaar wethouder in de gemeente Tubbergen en nadien nog jarenlang actief in het bestuur van het CDA Tubbergen.
 
In haar toespraak zei burgemeester Haverkamp onder meer: „U heeft met uw netwerk, enthousiaste inzet en uw verbindende stijl een belangrijke bijdrage geleverd aan de moderne en toegankelijke gemeentepolitiek van Tubbergen en aan de unieke positie van het CDA in de gemeentepolitiek.” De decaan en docent levensbeschouwing en maatschappijleer aan scholengemeenschap Pius X in Almelo, was en is op meer vlakken actief in de maatschappij. Zo nam hij recent nog het voorzitterschap op zich van de organisatie van de Samenloop voor Hoop, de 24-uurswandelmarathon. Deze actie voor KWF kankerbestrijding wordt half september in Tubbergen gehouden.
 
Opvallend zijn de uiteenlopende activiteiten die Oude Geerdink ondernam, van lid van de benoemingscommissie van carnavalsvereniging De Dubbelkiekers tot diverse taken bij voetbalvereniging MVV '29 en de caritas instelling van de rooms-katholieke Pancratiusparochie.
 
Henk Goossen kreeg een lintje voor zijn vrijwilligerswerk voor de Sint Jozefkerk, voetbalclub MVV en wijkcentrum De Trefhoek. Burgemeester Gerritsen van Almelo omschreef Goossen als een echte verenigingsman. „Toen leden van MVV mochten stemmen op de vrijwilliger van het jaar won u die wedstrijd met glans. Al had dat ‘van het jaar’ best weggelaten kunnen worden. Want u bent vrijwilliger bij deze club vanaf 1970”, sprak de burgemeester. „Als iemand u benadert voor advies of hulp, zegt u nooit nee.”
 
Bij MVV was Goossen wedstrijdsecretaris, bestuurder, leider, aanspreekpunt voor teams, consul voor de KNVB en vrijwilligerscoördinator. „En u schonk thee in de rust op zondag.” De lijst met vrijwilligerstaken is lang. In de tussentijd houdt de vrijwilliger ook nog tijd over om grootvader te zijn en basisschoolleerlingen te helpen met technische opdrachten. 

 

 

Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

Recente Berichten

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.