Carnaval doet wonderen voor M.V.V.29 8

2009-03-14

De eerste wedstrijd na de winterstop heeft voor de mannen van Erik Bakhuis onmiddellijk geresulteerd in een klinkende overwinning op Heracles A.V.C. In Almelo was de ploeg uit Harbrinkhoek 90 minuten lang superieur en zo kon het gebeuren dat er na het laatste fluitsignaal TIEN doelpunten te noteren vielen.

In de aanloop naar deze wedstrijd had trainer Bakhuis nogal wat personele problemen. Zo kon het gebeuren dat zowel Niek Bos als ook Jan Lans hun debuut mochten maken in dit sterrenensemble. Hoewel het voorafgaand aan deze wedstrijd behoorlijk wat regen was gevallen was het veld in optimale conditie. Aan de omstandigheden kon het vandaag in ieder geval niet liggen.
Om drie minuten over negen blies de scheidsrechter voor aanvang van deze wedstrijd. M.V.V.’29 nam direct het initiatief en legde een aantal leuke combinaties op de mat. Hierbij dient gezegd te worden dat men ook alle ruimte kreeg van de gastheren, die duidelijk nog wèl herstellende waren van het carnaval. Dit resulteerde in een handjevol halve kansen, maar een echt serieus schot om doel kwam er in deze fase van de wedstrijd nog niet.
Geheel onverwachts verscheen Heracles na 12 minuten spelen ineens voor het doel van Joost oude Avenhuis. Na een vlotte combinatie om het middenveld kwam de bal op rechts terecht. Erik Busscher was net even te laat met zijn sliding en ook Oude Avenhuis ging niet helemaal vrij uit, want de bal verdween in de korte hoek tussen paal en handschoen. De thuisploeg kwam zeer onverdiend op 1 tegen 0. Toch weten we uit het verleden dat de ploeg van Bakhuis vaak terugkomt van een achterstand en ook ditmaal werden de ruggen gerecht en de mouwen nog maar eens iets hoger opgestroopt.
Vrij snel na de 1-0 was het dan ook alweer gelijk. Walter Busscher ontving de bal van Paul oude Vrielink, soleerde door de verdediging, zag dat de doelwachter van Heracles te ver voor z’n doel stond en lobde de bal schitterend over de doelman. De keeper wist nog een vingertop tegen de bal te krijgen, maar dit had niet het gehoopte effect, waardoor de bal via de onderkant van de lat in het doel verdween.
M.V.V.’29 8 was nu los en ontketende een ware stormloop op het doel van Heracles. In de 17e minuut resulteerde dit in de verdiende voorsprong voor de gasten. Een indraaiende hoekschop van wie anders dan Edwin Wesselink draaide vervaarlijk in, om vervolgens bij Erik Busscher uit te komen, deze aarzelde niet en schoot de bal onhoudbaar in het dak van het doel. Wederom een wonderschone treffer.
Alsof dit nog niet genoeg was deed Theo Horstman er zeven minuten later nog een schepje bovenop. Een pass van Walter Busscher kwam bij Edwin Wesselink terecht. Deze zag dat Horstman op links geheel vrij was gelaten, maar zijn pass leek iets te hoog en iets te ver. Toch aarzelde Horstman geen moment. Nog voordat de bal weer herenigd zou worden met de aarde, nam hij hem vol op de slof. De bal verdween met een prachtige boog over de doelman van Heracles in het doel. De 1 tegen 3 was een feit en hoewel de wedstrijd pas 25 minuten oud was leek deze nu al gespeeld.
Toch leek het erop alsof de ploeg van Bakhuis hier niets van wilde weten, want men ging door met wat men begonnen was: Aanvallen! Zo kon het gebeuren dat ook Niek Bos zijn naam op het scorebord terug kon vinden. Een prachtige combinatie met Wesselink werd opgezet aan de rechterkant van het veld. Bos draaide vervolgens fraai weg van zijn tegenstander en schoot de bal bekeken in de rechterhoek; 1-4. Nog voordat de verdediging van Heracles wist wat hen overkomen was, lag ook de vijfde treffer van de bezoekers alweer in het netje. Ditmaal was het Theo Horstman die de bal vanaf links laag voor het doel bracht. De keeper aarzelde, en dat is nu net wat niet aan te raden is als Edwin Wesselink in de buurt is. Deze nam dit Godsgeschenk dan ook met beide handen aan en schoof de bal droog onder de doelman door.
Na zoveel geweld snakte Heracles naar een kopje thee en alsof de scheids gedachten kon lezen, werden deze gebeden direct verhoord.
Toch bleek de thee in de tweede helft voor de gastheren geen wondermiddel te zijn, want nu was het andere doel aan de beurt om onder vuur te nemen. Nog geen drie minuten na wederaanvang kon de bal alweer uit het net worden gehaald. Opnieuw was het Niek Bos die een treffer op zijn conto kon schrijven. De bal van links van Theo Horstman was op maat en Niek hoefde er alleen nog maar tegenaan te lopen.
M.V.V.’29 leek niets van Heracles heel te willen laten, toen na een uur spelen ook nog de 1 tegen 7 op het bord verscheen. Een snel genomen vrije trap van Walter Busscher kwam bij Roy Woesthuis, deze speelde de bal direct door naar Henk Groothuis die op zijn beurt knap wegdraaide van zijn directe tegenstander. Henk was niet zelfzuchtig en zag dat Niek Bos er beter voorstond dan hij. Zo kon het gebeuren dat onze debutant meteen een hattrick liet aantekenen.
M.V.V. leek nu toch eindelijk gas terug te nemen, maar dit kwam de ploeg nog bijna duur te staan. 3 minuten na de 1-7 werd er niet meer aan verdedigen gedacht en kon het gebeuren dat Heracles nog tweemaal kon scoren. Toch kwam de zege van de mannen van Bakhuis niet meer in gevaar en men kan trots zijn op deze prachtige prestatie. Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Niek Bos na 75 minuten met een enkelblessure. Laten we hopen dat deze blessure niet ernstig is en dat hij snel weer zijn rentree kan maken.
 
Heracles Avc. 4 – M.V.V.’29 8                               3-7       (1-5)
Scoreverloop:
’12       Speler Heracles                                           1-0
’15       Walter Busscher                                          1-1
’17       Erik Busscher                                              1-2
‘24       Theo Horsman                                             1-3
´35       Niek Bos                                                     1-4
´37       Edwin Wesselink                                          1-5
´48       Niek Bos                                                      1-6
`60       Niek Bos                                                      1-7
`68       Speler Heracles                                            2-7
´75       Jaco Schmal (Speler Heracles)                       3-7
Toeschouwers:          45

Opstelling M.V.V.´29 8: Oude Avenhuis; Oude Vrielink, Lansink, E. Busscher en Woesthuis; Groothuis, W. Busscher en Lans; Horstman, Bos(´75 Masselink) en Wesselink.


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.