Bakhuis krijgt neuzen dezelfde kant op en mag M.V.V.29 8 ook na de winterstop van oefenstof voorzien

2008-12-14

In een rumoerige week waarin de nodige geruchten de ronde deden heeft trainer Bakhuis zijn functie veilig weten te stellen. Zo gingen er geruchten dat Bakhuis nog 1 wedstrijd de tijd kreeg om zijn vakmanschap te bewijzen, een aantal spelers niet blij waren met de manier waarop Bakhuis de training voor de wedstrijddag invulde en dat sommige spelers dreigden met vertrek als er geen nieuwe oefenmeester zou komen.
Voorafgaand aan de wedstrijd zat Bakhuis dan ook in zak en as en kondigde hij samen met de TC (in de vorm van Technisch Manager Mensink) een persboycot af, zodat de vertrouwde verslaglegging van wedstrijden afgelopen week niet gepubliceerd mocht worden met de achterliggende gedachte de zojuist genoemde geruchten zoveel mogelijk de kop in te drukken. Dit bleek echter een averechts effect te hebben aangezien deze enkel heviger werden. Vandaar dat Bakhuis in overleg met de TC voorafgaand aan de wedstrijd tegen Twenthe toch weer pers toeliet op sportpark ’t Piep Willem. Dit bleek een goede zet, want zijn team werkte een nagenoeg perfecte wedstrijd af en eindelijk konden weer 3 punten worden bijgeschreven.

 
Wedstrijdverslag
In de aanloop naar deze wedstrijd kende Bakhuis nogal wat personele problemen. Zo zijn Herman Scholten, Norbert oude Hendriksman en Henk Groothuis nog steeds niet fit en was Robin Groener afwezig. Toch wist hij 12 mensen bijeen te krijgen en dus kon er worden afgereisd richting Goor.
 
In de vrieskou en met een zeer waterig zonnetje op deze toch voornamelijk bewolkte dag, had ook de scheids zichtbaar zin in de wedstrijd, want om 6 minuten voor 9 blies hij reeds voor het begin van de eerste wedstrijd in de tweede competitieronde.
In de openingsfase waren de mannen van Bakhuis nog enigszins zoekende en zo kon het gebeuren dat de bal binnen een minuut al op de paal van Joost oude Avenhuis belandde. M.V.V. kwam echter met de schrik vrij, leek wakker geschud en gooide direct alle schroom van zich af. Tal van vloeiende combinaties werden op de mat gelegd en Twenthe werd het voetballen schier onmogelijk gemaakt. Tot echte grote kansen leidde dit het eerste kwartier echter niet, maar duidelijk was dat M.V.V. was gekomen voor niets anders dan de overwinning.
Na 18 minuten viel de eerste grote kans te noteren, Edwin Wesselink werd vrijgespeel door Walter Busscher, omspeelde de doelman, maar was hierdoor eigenlijk te ver naar buiten gekomen om direct af te drukken. Hij kapte terug passeerde de doelman, maar wederom stond de paal de openingstreffer in de weg.
Een vijftal minuten later was het Roy Woesthuis die een perfect afgemeten voorzet afleverde op Richard Masselink, deze laatste maaide echter jammerlijk over de bal, zodat het nog steeds 0 tegen 0 stond.
Na iets meer dan een half uur was het dan eindelijk raak. Walter Busscher gaf een prima pass op Theo Horstman. Horstman omspeelde zijn man en schoof de bal droog langs de sluitpost van Twenthe. De verdiende voorsprong was een feit.
Gesterkt door de voorsprong ging het 8ste naarstig op zoek naar de beslissing. Maar hier werd door de grensrechter van Twenthe een stokje voor gestoken. Eerst was het Edwin Wesselink die Richard Masselink vond, deze kopte binnen, maar werd onterecht afgevlagd wegens buitenspel. Drie minuten voor rust was het de mee opgekomen Woesthuis die door de verdediging van Twenthe slalomde en Henny oude Geerdink een niet te missen kans schonk. Oude Geerdink miste dan ook niet, maar de grensrechter had wederom een onregelmatigheid geconstateerd, zodat ook dit feestje niet doorging. Deze beslissing was in ieders ogen wederom onterecht. Al met al dus een prima eerste helft van M.V.V. en men kon met een goed gevoel aan de thee.
 
De tweede helft werd Patrick Lansink ingebracht voor Henny oude Geerdink om de beslissing te kunnen forceren. Het begin van het tweede bedrijf deed niet onder voor de prima eerste helft. M.V.V. ging door waar het mee was gestopt, namelijk met een stormloop op het doel van Twenthe.
Bakhuis bleek deze ochtend een gouden greep te hebben gedaan, want na drie minuten onderschepte Patrick Lansink de bal en lobde deze prachtig over de doelman van Twenthe zodat de overwinning veilig leek.
Toch werkte deze treffer niet bevrijdend, het leek alsof de mannen van M.V.V. hier zelfs angstig van werden, want het is toch ook al weer erg lang geleden dat de laatste overwinning behaald werd.
Met het voetbal was het dan ook gedaan van zwart witte zijde en Twenthe kon eenvoudig terugkomen in de wedstrijd. Hierbij dient gezegd te worden dat de ploeg uit Goor ook geholpen werd door de doelman van M.V.V. die een slap schot zo door zijn handen liet glippen. Twenthe kreeg weer vertrouwen en rook zelfs bloed. Toen na een perfecte aanval ook nog de 2-2 op het scorebord verscheen leek het weer volledig de verkeerde kant op te gaan.
Bakhuis vuurde zijn mannen echter nogmaals aan en dit had het gewenste effect. De ruggen werden gerecht en zo plotsklaps het voetbal was verdwenen na de 0-2, zo was het ineens weer terug.
Het was Woesthuis die in de 70e minuut een combinatie opzette met Edwin Wesselink, zelf de zestien binnendrong, afdrukte, de keeper passeerde, maar zijn inzet tegen de onderkant van de lat weer het veld in zag stuiteren.
In de 77e minuut was het opnieuw Woesthuis die opstoomde. Hij passeerde een aantal mensen maar werd in de zestien neergelegd. De scheidsrechter gaf terecht voordeel want de bal belande bij Theo Horstman die zich hier wel raad mee wist. Hij haalde uit en zorgde voor de 2 tegen 3 en kroonde zich bovendien tot matchwinner.
M.V.V. hoefde niet meer en Twenthe kon niet meer. Ook de scheids had het na 90 minuten gehad met de kou en floot voor de laatste maal, zodat er eindelijk weer eens feestgevierd kon worden in Harbrinkhoek.
 
 
Twenthe v. v. 4         -           M.V.V.’29 8              2-3       (0-1)
 
Scoreverloop
’35 Horstman                                                            0-1
’48 Lansink                                                               0-2
’57 Speler Twenthe                                                   1-2
’65 Speler Twenthe                                                   2-2
’78 Horstman (of toch e.d.?)                                     2-3
 
Toeschouwers: 46
 
Opstelling M.V.V.’29 8: Oude Avenhuis; Oude Vrielink, Masselink, E. Busscher en Woesthuis; Wanschers, W. Busscher en Weiss; Horstman, Wesselink en Oude Geerdink (’46 Lansink).
 
 
Reacties
Na afloop van de wedstrijd sprak mvv29.nl met trainer Bakhuis en gelegenheidsaanvoerder Erik Busscher.
 
Bakhuis: “Ik ben er trots op wat mijn jongens vandaag hebben laten zien. De kritiek van de afgelopen weken gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten en daarom ook een groot compliment voor al mijn spelers voor de gespeelde wedstrijd.
De laatste weken hebben we vele blessures gehad, ik wil dit niet als excuus aanvoeren, maar je kunt vrijwel nooit met dezelfde samenstelling trainen, laat staan spelen. De laatste weken komen steeds meer spelers terug van een blessure en je ziet dat er nu toch vaste patronen gaan ontstaan. Bij vlagen heb ik ze vandaag ook eindelijk eens op het speelveld gezien en dan wordt duidelijk dat we toch heel aardig voetbal kunnen spelen.”
Op de vraag of hij nu zeker is van de kerst antwoord Bakhuis:
“Daar heb ik me eigenlijk nooit druk om gemaakt. Ik heb altijd aangegeven dat ik graag plaats zou maken als men binnen M.V.V. van mening was dat iemand anders deze jongens van betere oefenstof kon voorzien. Het gaat niet om mij als persoon, maar om M.V.V. als club. Ik moet wel zeggen dat ik blij ben dat de spelers vertrouwen in mij hebben uitgesproken en dit wil ik de komende weken graag terugbetalen.”
 
Busscher: “Al met al een dik verdiende overwinning. Als je ziet hoe we de eerste helft spelen denk ik dat we gewoon met 3 of 4 tegen 1 aan de thee hadden moeten zitten en is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Na rust komen we prima op 2-0, maar we moeten toch oppassen dat we niet te graag naar voren willen spelen. Na de 2-0 zag je dat er veel gaten vielen, met name op het middenveld, en dan weet je dat de tegenstander gevaarlijk gaat worden op de counter. Compliment voor de spelers hoe ze het toch weer oppakken na de 2-2 en we hier uiteindelijk gewoon de 3 punten meenemen.”
Op de vraag hoe hij de kritiek op Bakhuis heeft beleefd antwoord Busscher:
“Je weet dat een trainer onder druk komt te staan als het niet goed gaat met zijn team. Ook blijkt uit het verleden dat er dan allerlei verhalen naar buiten komen die voor 90% eigenlijk broodje aap verhalen zijn. Ik vind dat we alles moeten vergeten en er met z’n allen aan moeten werken om de lijn van vandaag door te trekken, om zo toch nog een goed seizoen te draaien.”
Moet dit dan met Bakhuis gebeuren?
“Absoluut, ik kan me op het moment geen betere trainer bedenken, wij (de spelersgroep, red.) hebben vertrouwen in Bakhuis en ik neem aan dat dit vertrouwen wederzijds is. Zo komt het in ieder geval wel op ons over.”

Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.