Afscheid van Ramon Lesker en Marcel Oude Nijhuis

2020-05-24
Afgelopen week werd er door de 1e selectie van MVV’29 voor het laatst getraind onder trainer Marcel Oude Nijhuis.
Na afloop werd er op het voetbalveld, en zo hoort het, door de spelersgroep stil gestaan bij het afscheid van speler Ramon Lesker en de scheidend oefenmeester.
 
Ramon Lesker
Nadat hij van de jeugd over kwam naar de senioren speelde hij een seizoen in het 3e maar als snel werd “spijker” overgeheveld naar het eerste waar hij zich snel in de basis speelde. Vanaf seizoen 2012-2013 speelde hij onafgebroken in MVV’29 1. Hij maakte derhalve de “flow” van het eerste elftal mee. Hij maakte 2 promoties mee. In 2012- 2013 de promotie naar de 3e klasse en aan eind van het seizoen 2015-2016 de promotie naar de 2e klasse .
Hij werd al snel een vaste waarde en ontwikkelde zich erg goed waardoor de trainer eerst Richard Telgenhof Oude Koehorst en later Marcel, niet om hem heen konden.
Nadat Jordi Groot stopte bij de selectie nam hij ook de aanvoerdersband over. In het veld schuwde hij het duel maar hij kon gewoon erg goed voetballen. Een man met een mooie techniek en een goed spelinzicht. Je kon hem altijd aanspelen. Daarnaast multifunctioneel inzetbaar in de as. Kortom een zekerheid voor de trainer. Helaas moest hij noodgedwongen stoppen met het spelen in het eerste omdat hij nog naweeën ondervindt van een blessure die hij opdeed in het vorig seizoen uit bij Overwetering. Thans is hij bezig te werken aan zijn herstel en zal komend seizoen aansluiten bij MVV’29 3.
 
 
Marcel Oude Nijhuis
Nadat Marcel in 2011 na 24 jaar selectievoetbal bij MVV’29 zijn actieve voetbalcarrière beëindigde maakte hij zijn eerste stappen als trainer. Hij werd assistent- trainer van JO 19-1. Haalde zijn TC 3 en was 2 seizoenen trainer van JO17-1, waarmee hij in het eerste seizoen kampioen werd en naar de hoofdklasse promoveerde. Daarna was hij 2 jaar assistent van MVV’29-1 . Samen met hoofdtrainer Richard Telgenhof Oude Koehorst, met wie hij een goed team vormde, beleefde hij mooie tijden waarbij de promotie naar de 2e klasse een sportief hoogtepunt was. Nadat hij ook zijn TC 2 behaalde kreeg hij de kans om Richard op te volgen en als “kind van de club” nam hij deze uitdaging aan. Marcel was erg blij dat hem deze kans geboden werd en begon als senioren trainer meteen in de 2e klasse. Als voetbaltrainer en sportman heeft hij genoten van de wedstrijden op dit niveau. Trots was hij op het behalen van de eerste periode in seizoen 2017-2018. MVV’29 stond op de rond om promotie naar de 1e klasse te bewerkstelligen maar in de verlenging ging het in de promotie wedstrijd tegen WAVV net mis waardoor dit niet lukte.
 
In 2018-2019 volgde helaas qua prestaties, een wat minder seizoen mede door de vele blessures. Het team toonde echter veel veerkracht door zich uit verloren positie terug te knokken. Helaas kwam MVV’29 1 op de slotdag 1 doelpunt te kort voor rechtstreeks handhaving in de 2e klasse.
“Na deze wedstrijd zat hij even helemaal stuk maar hij kon zich zelf en het team niets verwijten want ze hadden er alles aan gedaan”. In de nacompetitie werden MVV thuis uitgeschakeld door de Tukkers waardoor degradatie naar de 3e klasse een feit werd.
 
Afgelopen seizoen begon hij met de huidige jeugdige spelersgroep in de 3e klasse. Samen met assistent trainer (en jeugdvriend) Edwin Masselink, begon hij met nieuw elan. Op zondag 8 maart 2020 speelde hij voor het laatst uit bij DSVD 1. Een top 3 positie was in beeld met uitzicht op meer. Helaas maakte “Corona” een einde aan dit amateurvoetbal seizoen en werd de competitie niet uitgespeeld.Gaande weg dit seizoen had Marcel voor zichzelf besloten te stoppen als hoofdtrainer bij MVV’29 en zich “even een jaartje rust te gunnen”. Het zal even wennen zijn zowel voor hem als MVV’29 het vertrouwde gezicht niet meer langs de lijn op het veld te zien te staan bij MVV’29 1. MVV’29 verliest in hem een bevlogen trainer met hart voor het spelletje een en echte clubman. Hij was voor 200 % met zijn vak als hoofdtrainer bezig. Gelukkig blijkt hij als lid bij MVV’29 betrokken. Daarnaast zal hij ook de ontwikkelingen van zoon Floris, spelend inde JO 19-1 graag willen volgen.
 
 
De spelersgroep bedankte beide heren met een ingelijst shirt en huidig aanvoerder Cas Oude Avenhuis had warme woorden voor beiden. Het bestuur bood bloemen aan. Door de coronatijd was het wat improviseren. Beide mannen hadden een groots afscheid verdiend gezien hun grote verdiensten voor MVV’29. Helaas zat dat er nu niet in en hopelijk komt het nog tot een heuse afscheidswedstrijd!
 
Namens het bestuur van MVV’29 werd thuis een ingelijste foto overhandigd.
 

Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.