MVV29 wint ruim van BWO en plaatst zich voor Beltona Finaledag

2019-04-02

Het Beloftenteam van MVV’29 heeft zich dinsdagavond 3 april op overtuigende wijze geplaatst voor de Beltona Finaledag van 2019. De uitwedstrijd bij BWO in Hengelo werd met 0-4 gewonnen, waardoor MVV’29 de poule afsluit als groepswinnaar. Met liefst vijf overwinningen en slechts één nederlaag verliep de poulefase uitstekend.

Doordat er geen scheidsrechter en grensrechters kwamen opdagen, moest vooraf een noodoplossing worden bedacht om de wedstrijd – die al verzet was – alsnog door te laten gaan. Gelukkig werd iemand van BWO bereid gevonden om de wedstrijd te fluiten, de beide ploegen moesten zelf een grensrechter regelen. Hierdoor liep de aanvang van de wedstrijd vertraging op en werd een kwartier later dan gepland afgetrapt.

Snelle voorsprong voor MVV’29

MVV’29 kwam goed uit de startblokken, want binnen vijf minuten stond het team van trainer Tom Veldscholten op voorsprong. Bart Boerrigter kopte prachtig raak na een indraaiende vrije trap van Milan Weiss. Gedurende de eerste helft behield MVV’29 de controle, had het veruit het meeste balbezit maar echte grote kansen werden niet gecreëerd. De thuisploeg zakte in en probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden.

In de tweede helft liep MVV’29 uit naar een ruime overwinning

Na een uur spelen was het Beltona-team van MVV’29 dicht bij een verdubbeling van de voorsprong. Opnieuw was Bart dichtbij een treffer. Zijn kopbal, na een perfecte corner van Koen ter Wee, ging dit keer voorlangs. In de tweede helft ging BWO wat hogerop spelen en probeerde het aanvallend wat meer te laten zien. Tot echte grote kansen leidde dit echter niet.

Een kwartier voor tijd was het invaller Mike Busscher die MVV’29 op een 0-2 voorsprong zette. Hij werd met een fraaie steekbal van Milan vrij voor de doelman gezet. Mike hield het hoofd koel en rondde bekeken af. Kort hierna besliste MVV’29 het duel definitief, opnieuw was Bart de doelpuntenmaker. Na een te korte terugspeelbal op de doelman van de thuisploeg kon hij de bal onderscheppen, de doelman omspelen en vervolgens de 0-3 in het lege doel schuiven. Uiteindelijk werd het ook nog 0-4: Mike was opnieuw het eindstation, na een strakke voorzet van Stan oude Avenhuis.

Verdienstelijke prestatie: als poulewinnaar naar de Finaledag

Vooraf werden de verwachtingen getemperd door de zware poule-indeling met Quick’20, DETO en BWO, maar MVV’29 bewees dat het ook tegen dit soort teams goede prestaties op de mat kan leggen. DETO en BWO werden twee keer verslagen en Quick’20 moest in Oldenzaal zijn meerdere erkennen in de zwart-witte brigade (0-3). De enige nederlaag was op Frielinkpark tegen Quick’20 (2-5). Maar liefst vier keer werd de nul gehouden en MVV’29 wist 22 goals te maken in zes wedstrijden. Het gevolg is dat MVV’29 met vijftien punten uit zes wedstrijden groepswinnaar is geworden, gevolgd door Quick’20 (12 punten), DETO (6) en BWO (3).

22 juni 2019: Beltona Finaledag in Enschede

Door de uitstekende poulefase mag MVV’29 zich dus weer melden voor de Beltona Finaledag, die traditiegetrouw wordt gespeeld op het complex van Sparta Enschede. Deze dag vindt plaats op zaterdag 22 juni. De zestien teams – van de 44 deelnemers – die zich middels de groepsfase hebben geplaatst, strijden die dag om de winst van de Beltona Beloftencompetitie. Iets dat MVV’29 in 2006 en 2007 wist te bewerkstelligen.

Dus omcirkel de datum in je agenda en steun het beloftenteam van MVV’29 tijdens de Finaledag!


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.