Beloftenteam MVV29 lijdt eerste nederlaag in Beltona Competitie

2019-02-27

De zegereeks van het beloftenteam van MVV’29 in de Beltona Beloften Competitie is beëindigd, de beloften van Quick’20 bleken dinsdagavond te sterk op Frielinkpark. Ondanks de ruime nederlaag (2-5) behoudt MVV’29 de koppositie in de poule en heeft het uitstekende papieren om zich te plaatsen voor de Finaledag in juni.

De heenwedstrijd eindigde eerder dit seizoen in een knappe 0-3 overwinning in Oldenzaal voor de ploeg van trainer Tom Veldscholten. Ondanks die uitstekende prestatie was bekend dat Quick’20 beschikt over een talentvolle ploeg, zoals eigenlijk altijd het geval is en dat MVV’29 de borst nat moest maken om opnieuw als winnaar van het veld te stappen.

Snelle achterstand voor MVV’29

Binnen enkele minuten stond MVV’29 al tegen een achterstand aan te kijken. Doelman Stan Rewinkel was nog bezig met het neerzetten van de muur en verkeek zich daardoor op de snel genomen vrije trap, vanaf de de rand van het strafschopgebied. Echter wisten de zwart-witten al binnen twintig minuten spelen langszij te komen. Stan oude Avenhuis was het eindstation bij de 1-1 op aangeven van Koen ter Wee, nadat Daan Scholten hem met een fraaie steekbal diep had gestuurd. Een prachtige aanval van de beloften van MVV’29.

Zoals de gelijkmaker tot stand kwam, wist MVV’29 constant dreigend te worden via de zijkanten. De snelle buitenspelers Koen ter Wee en Bart Oerbekke waren op deze manier een plaag voor de defensie van de opponent uit Oldenzaal. Laatstgenoemde was na een half uur dicht bij de voorsprong, maar miste scherpte in de afronding.

Met een gelijke stand (2-2) de kleedkamer in

Quick’20, dat bij vlagen erg gemakkelijk combineerde in de eerste helft, kwam wederom op voorsprong. Na ruim een half uur spelen werd MVV’29 door het centrum geklopt en werd de stand 1-2. Toch wist MVV’29 met een gelijke stand de rust in te gaan, nadat Bart Oerbekke op aangeven van Bart Hondebrink de gelijkmaker (2-2) wist aan te tekenen.

MVV’29 kon zichzelf verwijten dat het niet efficiënter met de kansen was omgesprongen voor rust, maar kon qua veldspel terugkijken op een prima eerste helft. Quick’20 bleek scherper voor de goal en liet ook zien dat het over een ploeg beschikt dat elkaar erg gemakkelijk vond.

Beter Quick’20 loopt uit naar ruime overwinning in de tweede helft

Na rust kreeg Stan Oude Avenhuis de kans om de beloften van MVV’29 op voorsprong te koppen, maar zijn kopbal ging over. Vervolgens vloog de bal er aan de andere kant wel in en keek MVV’29 voor de derde keer deze avond tegen een achterstand aan. Een schot vanaf zo’n 20 meter verdween via de binnenkant van de paal achter doelman Stan Rewinkel.

Ondanks dat MVV’29 probeerde om opnieuw op gelijke hoogte te komen, werd Quick’20 sterker en liep het uit naar 2-4 en op het eind zelfs naar 2-5. Waar MVV’29 voor rust qua kansenverhouding zeker niet onder deed voor de ploeg uit Oldenzaal, moest het in de tweede helft zijn meerdere erkennen in de uitploeg. Invaller Floris oude Nijhuis was in blessuretijd met een volley nog dicht bij de 3-5, op aangeven van mede-invaller Gustavo Neppelenbroek, maar de uitstekend keepende doelman van Quick’20 wist deze goal te voorkomen.

MVV’29 op koers voor de Beltona Finaledag

Na de eerste nederlaag in de poule heeft MVV’29 de ongeslagen status verloren, maar gaat het nog wel aan kop met 12 punten uit 5 wedstrijden. Quick’20 staat op de tweede plek en heeft 9 punten uit 4 wedstrijden. BWO (3 punten uit 4 wedstrijden) en DETO (3 uit 5) volgen op gepaste afstand. In het verleden bleek 12 punten een puntenaantal dat voldoende is om je te plaatsen voor de Beltona Finaledag. MVV’29 heeft dus een uitstekende uitgangspositie en speelt op dinsdag 19 maart de laatste poulewedstrijd in Hengelo tegen BWO.


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.