Traditionele Voetbaldag MVV29 ook met nieuwe opzet groot succes

2018-10-28

Een jaarlijks terugkerende gebeurtenis: de Voetbaldag van MVV’29. Dit jaar alweer voor de twaalfde keer. Afgelopen donderdag 25 oktober werden, onder leiding van Kai Wesselink, Tim Busscher en Ivo Letteboer, opnieuw zo’n honderd kinderen vermaakt met meerdere voetbalactiviteiten. Daarbij werden de heren geholpen door ruim dertig spelers uit de JO19- en JO17-jeugd.

“Het mes snijdt aan twee kanten”, doelen de organisatoren op het feit dat de jongere jeugd (JO8, JO9, JO11, JO13 en JO15) begeleidt wordt door de oudere jeugd (JO17 en JO19). “De jonge kinderen vinden het fantastisch om begeleid te worden door een oudere speler. En wellicht geeft het de spelers van JO17 en JO19 een inkijkje in hoe leuk het kan zijn om leider of trainer van een team te zijn. 

Spelers Heracles Almelo op bezoek

Voor de twaalfde editie had de organisatie besloten om het vaste programma om te gooien. Zo werden nieuwe elementen toegevoegd als snelheidsschieten en voetbaldarts. Kers op de taart was de komst van Heracles-spelers Lerin Duarte en Niels Leemhuis. De deelnemers van de Voetbaldag mochten vragen stellen aan de heren, waarna er ook tijd was om met de eredivisie-spelers op de foto te gaan.

De Voetbaldag begon omstreeks 09.00 uur met een toernooi in de vorm van een WK met leeftijdsgenoten in drie verschillende categorieën, namelijk de miní’s en jongste JO9-jeugd, de oudere JO9-jeugd en JO11-jeugd en de JO13- en JO15-jeugd. De teams bestonden uit vier of vijf spelers met één begeleider.

In de pauze konden de spelers genieten van een drankje en een broodje frikandel, waarbij er tijd was om eens met elkaar te discussiëren over de (minder) goede resultaten tijdens het toernooi in de ochtend en om voorbereidingen te treffen voor de activiteiten van de middag. Het tekent de gezellige sfeer die de gehele dag heerste.

Uitgebreid middagprogramma met vele winnaars

’s Middags werd een estafette gehouden, waarbij de jeugd de skills op het gebied van techniek mocht tonen. Ook werd er gestreden om de hooghoudbokaal en de penaltybokaal. Maaike Busscher wist de penaltybokaal in de wacht te slepen, bovendien bleek ze het vaakst te kunnen hooghouden in haar leeftijdscategorie. Krijn Nobbenhuis was de beste met snelheidsschieten en voetbaldarts, terwijl Nout Schepers iedereen achter zich liet met hooghouden. Hij wist liefst 538 keer de bal hoog te houden en wist daarmee iedereen in zijn leeftijdscategorie achter zich te houden. In totaal zijn er 30 prijzen verdeeld onder de verschillende winnaars.

Traditiegetrouw werd de dag afgesloten met de grandioze MVV’29 Quiz, met vragen van ‘Wanneer is MVV’29 opgericht?’ tot ‘Wie werd topscorer van de eredivisie vorig seizoen?’. Het bleek dat het met de voetbalkennis van de jeugdspelers van MVV’29 wel goed zit. Om 16.30 was het tijd voor de prijsuitreiking, waarbij de winnaars in het zonnetje werden gezet met verschillende bekers.

Organisatie tevreden over het verloop van de dag

De organisatie was zelf ook erg gelukkig met het verloop van de dag: “We zijn zeer tevreden met het hoge aantal aanmeldingen vanuit de JO8-, JO9-, JO11-, JO13-, en JO15-jeugd en bovendien erg blij met alle spelers uit de JO17- en JO19-jeugd die bereid waren om ons deze dag te ondersteunen”, zeggen de organisatoren. “De dag is goed verlopen, geen blessures of andere vervelende momenten. We kijken goed terug op de dag!”

Voor alle foto's van deze dag, ga naar: https://photos.app.goo.gl/UG9C87r94BCCKqGBA


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.