Sport en alcohol gaan niet samen

2015-06-17
 
Bijna driekwart van de jongeren tussen twaalf en achttien jaar doet aan sport. Een mooie score. Maar hoe gezond is een omgeving waarin jongeren geconfronteerd worden met alcohol? En is het wel gezond als je zaterdagavond gaat stappen en zondagmorgen weer moet sporten?
 
Sport en alcohol gaan niet goed samen. Het drinken van alcohol wordt afgeraden als je gaat sporten. Want als je zaterdagavond (te) veel drinkt, heb je zondag niet voldoende vocht in je lichaam. Het levert je bijvoorbeeld zuurstoftekort en spierpijn op. Alcohol en sport is dus een behoorlijk zinloze combinatie: wat sport in je lichaam opbouwt, breekt alcohol weer af. Af en toe een biertje mag, maar in combinatie met sport is dit geen goed idee. Naast het directe effect op sporten, heeft alcohol drinken ook invloed op de ontwikkeling van de hersenen bij jongeren (je hersenen zijn pas klaar met groeien tussen je 20e en 24e). Daarom is de boodschap: stel alcohol drinken zo lang mogelijk uit met, in ieder geval niet voor je 18e en drink niet veel.
 
In veel sportkantines is het zondagmiddag een drukte van jewelste. Jong en oud loopt door elkaar; daarom is het goed duidelijke afspraken over alcohol te maken. Een weloverwogen alcoholbeleid past in een gezond sportklimaat; de sportomgeving is na thuis de eerste omgeving waar jongeren in aanraking komen met alcohol. Onder de 18 geen alcohol is dan ook zeker in sportkantines op zijn plaats.
 
www.nix18.nl  
www.hoepakjijdataan.nl

Nix18  


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.